rugzakken dilemma(welke mee te nemen)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
ik heb een beetje een moeilijke vraag.
Ik ga vanaf maandag vier dagen wandelen met mijn verder, jaja! in de achterhoek. We zullen kamper, maar niet zelf koken, dat vind hij te primitief. hij wil wel wandelen en kamperen, maar niet koken op een brandertje. Mijn vader zal zijn eigen slaapzak, matje, kleding en eten voor overdag dragen en ik mijn eigen spullen plus al het gezamelijk spul(voornamelijk de tent). Mijn vader neemt als het goed is een 25 liter rugzak mee, hij zegt dat het gaat passen.
Maar nu heb ik een dilemma, ik heb twee rugzakken, een 45 liter van Low alpine, en een 75 van berghaus. Nou denk ik dat ik alles wel in de 45 liter krijg, maar ik weet niet fo dat na 4 dagen nog zo prettig zit.heb al vel eens 2 dagen met die rugzak gelopen en dat ging op zich wel prima. Het totale gewicht komt denk ik uit op een kilo of 8(helemaal nix natuurlijk). Maar als ik mijn 75 liter meeneem, kunnen mijn matje, slaapzak en tent in het ondervak en blijft er voor het hoofdvak alleen nog een regenjack, een regenjack, een shirt, wat broodjes en een drinkfles over. Lijkt me ook neit heel wenselijk.

Ik hoop dat er iemand is die me ff een mooi advies kan geven.
 
Ik vind persoonlijk een grotere rugzak ook prettiger. Voornamelijk vanwege de betere instel mogelijkheden en beter draagbanden. Kun je jou grote rugzak niet comprimeren door de bandjes op zij en voor kant aan te trekken?
 
>Maar als ik mijn 75 liter meeneem, kunnen mijn
>matje, slaapzak en tent in het ondervak en blijft er voor het
>hoofdvak alleen nog een regenjack, een regenjack, een shirt,
>wat broodjes en een drinkfles over. Lijkt me ook neit heel
>wenselijk.

Als je je grote rugzak echt mee wil:

Pak het dan gewoon wat minder efficient in. Als je echt veel te veel ruimte hebt gebruik dan je slaapzak zonder compressiezak om je rugzak op te vullen.

Als je geen compressiebanden aan de zijkant van je rugzak hebt; kan je wellicht losse banden om de rugzak heen doen (hangt van je rugpand af of je dit voelt of niet). Ik heb ook ooit zelf dit soort banden aan de rugzak genaaid.

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan