rugzakken (twijfel tussen deze 3)

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Amugdalon
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Amugdalon

Guest
hoi!

ik heb pas een paar mooie rugzakken gepast, maar ik ben nog niet zo erg 'ervaren' op dit gebied. ik ben benieuwd of er iemand anders wel wat ervaring of ideeën heeft met/over de volgende rugzakken:

BACH LiteMare 1 (alhoewel de Specialist 2 ook wel fijn zat)

MacPac Esprit

Radical Design Wadi

ondanks de enkele positieve kreten die ik hier hoor over de Lowe, zaten die (jammer maar helaas voor de portemonnee) totaal niet fijn op mijn rug. iemand misschien nog tips over goede rugzakken 55-65L en heu.. liefst natuurlijk betaalbaar...?

graag reactie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: rugzakken

Hallo,

de drie merken die je daar aanhaalt maken in elk geval degelijk spul (alle, van de eerste twee weet ik dat, andere van horen zeggen :)). Dus kiezen zla een kwestie van persoonlijke voorkeur worden.
Zelf gebruik ik een berghaus al 7 jaar, en nog steeds niets aan. En draart ook zeer goed (FGA draagsysteem). Berghaus is daarbij ook nog eens niet overprijsd, en heeft de meeste van z'n trekzakken in de 65L maat.
Moest ik opnieuw kiezen, zou ik denk ik voor Bach gaan. Of Jack Wolfskin, die lijken me ook zeer gemakkelijk (vriend heeft er een een jaartje, en is zeeeeer tevreden.)

Greetz,
Bert

If you try to eradicate nature, in time she will silently rise up and confound your foolish arrogance
 
RE: rugzakken

Ik heb destijds in de zwerkei alle rugzakken geprobeerd, alleen het rugpand van de bach zat echt lekker .. het is dus bij mij ook de specialist geworden, maar puur op basis van zitcomfort, en dat is bij ieder persoon verschillend.

Ik ben wel helemaal tevreden over de kwaliteit en funtionaliteit van de back specialist.

Ga gewoon met een flink gewicht door de winkel lopen (meestal hebben ze wel zandzakken liggen) met elke rugzak. Ik heb een half uur met die bach en zandzakken er in gelopen , en trappen op en af gewandeld, de schoenen probeerbaan etc ... goed voelen of hij dan ook lekker zit.

Veel plezier ! :)
 
RE: rugzakken

Ha,

Heb net een week geleden de Bach Specialist 2 gekocht, gewoon omdat het een heerlijke rugzak is met een zeer fijn rugpand en een vernuftig systeempje aan de heupband om de last van je schouders te tillen.

MacPac en RD. maken ook heel fijne rugzakken, dus ook zeker de moeite waard om ze eens goed te vergelijken in de winkel. Qua prijs zou mijn voorkeur naar Bach of MacPac gaan.

Aangezien je een vrouw bent, Bach maakt een hele mooie 55-60 liter zak, kost zo'n 200 euro, en dan heb je een hele mooi rugzak (oranje :)), de Bach Venture!

Ik mocht de zak gewoon een weekendje thuis proberen, en als ik hem schoon hield, kon ik hem ruilen als het toch niet helemaal lekker zat, was dus niet nodig! Probeer dat voor mekaar te krijgen, zandzakken en andere gewichten zijn altijd anders dan een fatsoenlijke bepakking met kampeerspullen!

Succes met kiezen!

Gr,
Maarten

Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk


Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk
 
RE: rugzakken

Hoi,

Doe wat de anderen je ook al aanraden ga naar een goede buitensportzaak en probeer de een naar de ander (met gewicht, stijgen, dalen, zitten, bukken en gewoon lopen). Ga eventueel meerdere keren, de ene verkoper kan je meer vertellen dan de ander en doordeweeks is het rustiger dan op de zaterdagmiddag. Bedenk ook hoe je de rugzak wilt gebruiken. Wil je een rugzak met of zonder zijvakken/ waterzak-vak/ netje et cetera.

Zelf heb ik een Esprit, deze bevalt erg goed. Op het eerste gezicht lijkt deze rugzak erg simpel en eenvoudig maar er zitten allerlei handigheidjes op en de afwerking is van hoge kwaliteit. Ook het draagsysteem is fijn (zie voor uitleg de website www.macpac.co.nz).

gr. Marike
 
RE: rugzakken

Hoihoi!
Iedereen heel erg bedankt voor de tips en adviezen. Ik heb nu minstens 10 keer de Bever doorgelopen en een keer of 3 de Spac.
En na het nog 3 keer passen van alle rugzakken, en 6 rondjes door de Spac (trap op, trap af, de hele winkel door, bukken, springen, dansen en meer rarigheid) heb ik uiteindelijk de Bach Litemare 2 gekocht, vooral omdat die op mijn rug toch het meest prettig zat.

en ik ben nu heeeeeeel blij ermee ;]
bedankt allemaal!

Amanja


"Open the window and let the spirit fly free."
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan