rugzakken


Status
Niet open voor verdere reacties.
V

vink0017

Guest
Hallo,
Graag zou ik wat meningen willen hebben over de volgende (of vergelijkbare) rugzakken van onder de FL 400,- :
-Mammut Haute Route 70+15 Liter
-Lowe Alpine Appalachian
-Berghaus Voyager 375

Alvast bedankt,
Björn Vink
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Het enige wat ik je erover zou kunnen vertellen, is dat Lowe Alpine heerlijke rugzakken heeft die nog lang mee schijnen te gaan ook (aldus de ervaringen van mensen om mij heen). Zelf heb ik de Lowe Alpine Crossbow Alpamayo (65 20) gekocht voor ƒ540,-- (na afdingen). Veel verstelmogelijkheden, twee compartimenten, een aanspanboog en goede kwaliteit. Ik zag diezelfde rugzak een paar dagen later bij Carl Denig voor .... slik ... ƒ399,--. Ze hadden er meerdere, dus misschien kun je daar je voordeel mee doen, als je een rug hebt voor 65 20.

Groetjes,
Rene
 
Ik heb ook de Lowe Alpine Crossbow Alpamayo 65+20 aangeschaft en er reeds een proef wandeling van 2 uurtjes mee gemaakt met ± 16kg. Ervaring is dat je het niet merkt dat je zo'n 16kg op je rug meesleept. In twee compartimenten te verdelen, veel verstelmogelijkheden en zelfs een "camalbag" zak aan de binnenkant. Deze heb ik echter tijdens een weekendje Eifel handig gebruikt om mijn handoeken+zaklamp in op te bergen. Mijn zaklamp (Maglite)altijd direct te vinden, en de vochtige handoeken mooi gescheiden van de rest van je kleding. Een Sigg 1.5L kun je mooi aan de buitenkant kwijt, evenals bijv. je tentstokken en wandelstokken.
Tot nu toe dus gewoon erg tevreden, de vakantie naar de UK (Coast 2 Coast) zal het gaan vertellen.
Overigens is hij nog steeds bij Carl Denig voor fl 399.00 (althans zaterdag 19/02 nog wel). Eigenlijk dus gewoon geen geld voor een klasse rugzak (als hij tenminste voor je rug geschikt is). Andere rugzakken (o.a. dus LA) zijn behoorlijk afgeprijst.
 
Ongeveer een maand geleden. Maar ik lees zojuist dat hij op 19/2 nog steeds voor ...grrrr... ƒ399,-- te koop was bij Denig. Doe er je voordeel mee!
 
ik kan de rugzakken van Tatonka aanraden. Ik heb de mijne, Tatonka Kimberly 60, 5 jaar geleden aangeschaft en hij voldoet nog steeds prima als trekking rugzak. Hij zit prima. Hij heeft alleen als nadeel dat hij niet traploos verstelbaar is. Je moet hem dus goed passen in de winkel. Hij kostte mij trouwens f400,-. Hij is redelijk slijtvast, in al die jaren alpienroutes heb ik hem nog niet hoeven te repareren.
 
Er is nog een ander merk dat je kunt catalogeren onder klassebakken-der-rugzakafdeling en dat is Gregory. Door sommigen zelfs "de mercedes van de rugzakken" genoemd...
Compartimenten, afneembaar bovendeel (enorm handig) en plaats voor alles. Dè clue zit hem in het frame dat van carbon is en als geen ander bijna op je rug zweeft. 20 kg voel je niet. Het prijskaartje staat er dan ook naar en zal rond de prijs van een berghaus of een TNF zak schommelen
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan