S24O


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo,

Ik kwam dit artikel tegen:
http://www.adventurecycling.org/resources/Petersen_S240s.pdf

In het kort komt het er op neer dat Sub-24hrs-Overnights betkend dat je binnen 24 uur weer terug bent, voordeur tot voordeur. Het is geent op fietsen maar voor hiken is het natuurlijk ook van toepassing.

Geen planning, geen ramp als er iets verkeerd gaat of iets vergeet: je bent de volgende dag alweer thuis.
Je kan in een weekend dus meerdere dingen... de boodschappen, de was, stofzuigen... :)

Superdoei,
Duncan.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Geweldig! Leerzaam voor mensen die nooit tijd (denken te) hebben :)

M'n ervaring is dat korte trips in verhouding een groter effect hebben dat complete vakanties...

grtz
Henk
 
Heee, mijn (ongewilde ervaring) met S240 trip een aantal jaar geleden;

4:00 Zaterdag ergens in januari vertrek vanuit Eindhoven met drie man naar het zwarte woud voor weekend trip. Bedoeling was 2x40km lopen.

9:00 aankomst (ja we reden hard door Duitsland) en vertrek met zeer licht rugzak en veel te licht kleding. een fout, maar we wilden immers twee dagen lang een grote afstand door bergachtig terrein afleggen. Dan ga je natuurlijk niet met 15kg op je rug lopen.
Het sneeuwde en was waterkoud, maar we waren jong en onbevreesd.

12:00 Toch al een goede 15km afgelegd. Ondanks de inspanning gingen de eerste rillingen gingen door mijn lijf. De sokken waren nat en droge had ik niet bij. Mijn zomerbroek bleek niet bestand tegen waterige sneeuw en was ook doorweekt. Mijn dunne jasje zat nog in de rugzak, ik had nog geen fleece, hellyhansens of andere hightec spullen.

15:00 we zaten op 25km, maar leuk was het allang niet meer. In het bos, op de berg en nog 15km naar de hut die we wilden bereiken. Hoesten, rillen en beven. Constatering: ik was ziek geworden. Geen medicijnen, geen brandertje voor warme thee.

16:00 We vonden een hut/restaurant. Willem was voorruit en zag dat hij dicht was, maar al rammelend aan de deur, ging deze open en een dikke duitse dame zag mij staan en werd overwelmd door medelijden. We kregen thee en soep en een deken. Hoe heerlijk om dat beetje warmte te voelen, maar natuurlijk werd ik er niet echt beter van. De koorts nam toe en 12uur na vertrek werd voor mij besloten dat we beter konden opgeven.

17:00 Een opgeroepen taxi arriveerd bij het restaurant

18:00 We zijn weer terug bij vertrekpunt. 100dmark armer, maar dat kon me niet veel schelen. De auto staat er uiteraard nog en ik mag op de achterbank met het restant droge kleren dat we nog hadden, een verloren paracetmol uit het handschoenenvakje.

24:00 We zijn weer terug thuis. Ik kan onder de douche en in bed.

Uit en thuis naar het zwarte woud in 20uur.

Jaap
 
Tja, eigenlijk is het een beetje een zielig verhaal dat de man ophangt en niet echt reclame voor S24O trips. Hij noemt het zelfs "avontuurlijk"...wow.
Het is bij hem uit nood geboren omdat hij getrouwd is met kinderen en van zijn werk geen vrij kan krijgen. En omdat hij blijkbaar vindt dat je langere trips echt moet plannen.

Klinkt meer als de nieuwe mode hype voor buma's...het nieuwe Nordic Walking dus, om eens lekker kort door de bocht te zijn. :p

Groetz,
Dennis

- Neeeee, ik heb niks tegen Nordic Walkers...alleen tegen het hypen :)
 
Ik zou het toch liever bewaren tot het weekend. Dan is het niet zo'n gestress met om half 5 opstaan om naar je werk te gaan. De avonden kun je gebruiken om ergens heen te fietsen en te gaan vissen of om te gaan skiën met hoofdlamp.
 
Binnen 24 uur lukt het maar net om naar Zwitserland heen en weer te rijden, maar dit soort time-management ben ik wel gewend van mn bliksem-alpentripjes.

Men neme een vrijdag en een maandag vrij, springt op donderdag meteen na het werk in de auto, doorrijden tot een uur of 2 's nachts, en dan vlak bij de bestemming kamperen. De volgende ochtend eventueel de laatste paar uurtjes rijden, je rugzak sorteren, de aanloop naar de berghut met je slaperige kop, en dus 's avonds op 3000 meter ziek, zwak en misselijk. Hopelijk slapen we goed, en zijnwe de zaterdagochtend fit genoeg om een berg te gaan beklimmen, als je op zaterdag nog niet geacclimatiseerd bent zondag een tweede poging. We zijn inmiddels wel zo slim dat we niks boven de 3700-3800 kiezen, want dat lukt in een weekendje toch niet. Maandag vroeg op, afdalen, naar huis rijden en 's avonds laat weer thuis.
Weer moet tijdens dat weekend uiteraard ook nog eens meezitten, evenals sneeuwcondities, iedereen in de groep fit, etc.

Dinsdag tenslotte lekker uitrusten op het werk :)
Elke keer weer besef je dat het niet heel efficient klimt zo, maar dat het toch ook wel erg lekker is om in rustiger jaargetijden in de bergen te vertoeven.

En als ik mocht kiezen tussen 1 hele lange vakantie in het jaar, of een normale vakantie + 3/4 van zulke klimtripjes, zou ik het lekker zo blijven doen!

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Ik zie het inderdaad ook positiever dan Dennis :) Gewoon doen in plaats van alleen plannen. Of je nou 12 uur weg gaat of drie dagen, dat maakt niet uit. Gaat erom dat je het doet.

Ik zie het niet als een hype, maar als oproep aan mensen die alleen maar praten, maar niet doen.

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan