sabbatical: waar naar toe zuidelijk halfrond?

Deze zomervakantie ga ik weer 5 weken bivakkeren in mijn zo zeer geliefde Pyreneeën. Stukjes GR 11 GR 10 ARP etc.
Heerlijk! Daarna nog even werken . . .
Als de herfstvakantie start ga ik bijna 5 maanden met sabbatical.
Ik wilde naar Nieuw Zeeland, maar is nog op slot.
Tot de kerst heb ik mooie wandelingen bedacht in Spanje, Portugal en de Canarische eilanden, nog even sneeuwschoen/ski lopen, maar dan?
Ik ga meestal wildkamperen, toch vind ik een camping of tussen de middag lekker eten in een restaurantje af en toe ook fijn en gezellig.

Vraag:
Waar kan ik naartoe in het zuidelijkhalfrond als het hier in Europa vroeg donker wordt en Nieuw Zeeland nog steeds dicht is?
Wie kent er mooie hikes/trails in het zuidelijk halfrond of dichter bij de evenaar, maar wel met het comfort echter ook de uitdaging die de GR 11 in de zomermaanden ook biedt?

Wat vind ik fijn: bergen, wildkamperen, water, voldoende daglicht, vrouwvriendelijk land.
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Vrouwvriendelijk op het zuidelijk halfrond....da's best een moeilijke combinatie. Zoals je zegt, Nieuw Zeeland en Australië, maar beide landen hadden al aangegeven niet vóór 2022 open te gaan voor toeristen.
Dan hou je volgens mij alleen nog Chili over. Ik heb daar zelf alleen wat daghikes gemaakt, dus heel veel kan ik je niet helpen. Maar er zijn vast wel anderen die in bv Torres del Paine of zo hebben gehiked. Maar staar je niet blind op de nationale parken, ik heb bv in de buurt van de Villarica-vulkaan gehiked en da's geen nationaal park, maar wel erg mooi. Idem voor Isla Chiloë.

Succes,
Dennis
 
Patagonie is natuurlijk een voor de hand liggende suggestie.

Als out-of-the-box suggestie doe ik : Ethiopie, alhoewel dit nog boven de evenaar ligt maar is wel in onze winter uitstekend te bereizen.

Ik heb er zelf 20 jaar geleden solo een maand rondgetrokken en heb me geen moment onvelig gevoeld maar ik ben wel een man. Hier kan je meer recente ervaringen lezen van een solo vrouwelijke reiziger:

Ethiopie heeft met het Simien mountain national park and Bale mountains national park twee berggebieden die zeer geschikt zijn voor trektochten. Daarnaast is het fascinerend land vol met verassingen. Ik denk wel dat de meest Noordelijke provincie (Tigray) op dit moment off limits is voor reizigers. Hoe het met Corona zal zijn in november/december weet niemand.
 
... ook de uitdaging die de GR 11 in de zomermaanden ook biedt?
Zoek je ook behalve de uitdaging van de GR11 ook de lengte? Of kunnen dat ook kortere meerdaagse tochten zijn? Dat is me nog niet helemaal duidelijk.

Marla
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan