Samen bestellen/verzendkosten delen bij outdoorwarehouse.co.uk


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Ik ben van plan een golite pinnacle rugzak te bestellen op http://www.outdoorwarehouse.co.uk/. Dit is (omgerekend) de goedkoopste prijs die ik voor deze rugzak op internet heb weten te vinden. Is er iemand die eventueel interesse heeft hier wat mee te bestellen zodat we de verzendkosten van 15 pond kunnen delen?

Groeten,
Sander
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik denk dat ik eventueel wel mee wil doen met 2 event dryzakken large van Sea to Summit. Deze dus: Sea To Summit eVENT® Compression Dry Sack van 20 liter.
 
RE: Samen bestellen/verzendkosten delen bij outdoorware...

Ik kan zo niet zien of ze het 2009 model hebben, ik heb ze er over gemaild. Mocht dat zo zijn dan vind het geen probleem, de prijs is het zelfde.
 
Hmm gewijzigd inzicht. Ik denk dat ik liever ga voor een event dryzak zonder compressie mogelijkheid, dat is wat lichter en het vult beter de rugzak op als deze niet helemaal vol zit.

Dus ik wel meedoen als ik 2 maal een
-Pod Airstream Lite Drysac - XLarge (20 liter)
of
- SEA TO SUMMIT eVAC DRY SACK 20 liter
kan afnemen.
 
Hai Sander,

Als je wel bij outdoorhouse bestelt wil ik wel meedoen met een paar Sea To Summit Ultra-Sil Dry Sacks...

Ik lees/hoor het wel.

Groeten,
Duncan.
 
De climbers webshop heeft nog steeds geen reactie gegeven op mn email, daarom ga ik toch maar voor outdoor warehouse. Zal jullie even een berichtje sturen om afspraken te maken over betaling e.d.
 
Sander, wat is nu het voordeel van een eVENT dry sack??? Zo'n zak kan toch niet ademen omdat de inhoudt geen temperatuur overschot kan maken? Het feit dat het binnen natter is dan buiten, zonder temperatuur verschil, laat naar mijn inzicht zo'n zak niet ademen en zo droogt de inhoudt echt niet sneller dan wanneer je het aan je rugzak hangt. Maar misschien is mijn gevoel onjuist?

Eins
 
het voordeel van zo'n zak is dat hij makkelijk te comprimeren c.q. inelkaar te drukken is zonder dat de waterdichte sluiting openwurmt. Ik kan dus de zak prima eerst goed afsluiten en vervolgens verder inelkaar drukken. Dan stop ik 'm in het ondercompartiment van mijn rugzak alwaar hij weer kan uitzetten om de ruimte te vullen. Onderin heb ik namelijk altijd mijn slaapzak e.d zitten. Ik doe het nu opeenzelfde wijze met een zak zonder ventiel alleen doe ik de waterdichte sluiting dan niet goed dicht, anders krijg ik 'm niet meer gecomprimeerd.

Het gaat mij totaal dus niet om het ademende vermogen om eventueel vocht in de zak te laten uitdampen. Want dat weet ik, dat werkt niet zo ;-)
 
Ok, zo'n zak heeft een ventiel? Wist ik niet. Op zich best handig. :D Ik probeer mijn compressie/rol sluiting zakken juist zo volumineus mogelijk te houden, anders heeft mijn rugzak niet voldoende body om fatsoenlijk te dragen.

Eins
 
>Nee er zit geen ventiel in, het is de e-vent bodem waardoor de
>lucht kan ontsnappen.

Vind ik bijzonder. Het idee van een ePTFE membraan is dat er waterdamp doorheen kan, maar vloeibaar water (regen) en wind niet doorlaat. Hoe kan lucht dan door het membraan heen permeeren? Nu heeft Gore Tex een heel dun laagje non-microporeus Poly Urethaan aan de binnenzeide van het ePTFE aangebracht, waardoor daar het inderdaad onmogelijk is dat een niet polair molecuul als Stikstof en Zuurstof (de hoofdbestanddelen van lucht) door het membraan heen permeeren. eVENT heeft zo'n PU laag niet waardoor het beter ademt (theoretisch, maar hangt van een hoopandere technieken af, zoals hoe is het membraan verlijmd), maar of het ook lucht doorlaat??? Wind in ieder geval niet, dus moet je best een hoop druk in zo'n zak opbouwen om de lucht er uit te persen lijkt me.

Ik moet maar eens zo'n zak gaan bekijken in een winkel. Iemand een idee welke winkel in de randstad zo'n zak heeft?

Eins
 
Ik heb het gisterenavond even in een winkel uitgeprobeerd en je hebt best wel gelijk. Je moet behoorlijk hard persen. Dus ik ben nu wat minder enthousiast over de Event oplossing voor waterdichte compressiezakken. Ik zoek dus een lichte 20 literzak met een ventiel waar je lucht uit kan persen zonder dat je de naden/tape en waterdichtesluiting onnodig met luchtdruk belast. exped heft er een maar die weegt toch al weer 165 gram.
 
Even er tussendoor: gezien bij globetrotter.de De Ortlieb Kompressionssack mit Ventil, 104gr en 22 liter. Verder nog zakken van Nordisk, vrijwel even zwaar als die van Exped en van Eagle Creek, waar de klanten erg ontevreden over waren.
Groeten,
Boelo
 
RE: Samen bestellen/verzendkosten delen bij outdoorware...

Hallo,

Hard persen heeft niet zoveel zin. Als je lucht eruit wil drukken moet je gewoon de tijd nemen. De hoeveelheid ontsnappende lucht wordt door e-vent beperkt. Maar jullie begrijpen geloof ik niet helemaal waar het voordeel zit. Als je de lucht eruit perst en je wacht even dan loopt ie ook weer vol. Dus het is geen echte compressie zak. Waar het om gaat is dat als je de waterdichte zak in je rugzak propt je druk opbouwd, omdat je hem er inpropt of omdat je er andere spullen naast of boven op pakt. Lucht die ingesloten is in de zak kan dan nergens heen en er ontstaat druk. Deze druk maakt bij gesloten zakken op den duur de tape los op de naden. En dat gebeurd dus bij deze zakken niet. Althans als je ze normaal gebruikt. En dus blijven ze gewoon (veel) langer echt waterdicht.

Zoals Eins ze gebruikt gebruik ik ze ook. Ik gebruik bijvoorbeeld mijn slaapzak in een e-vent zak om loze ruimte in rugzak te vullen. Het verschil is dat de spullen die er boven liggen nu gedragen worden door de veerkracht van de slaapzak en niet door de getapte naden van de waterdichte zak.

Zakken met een ventiel werken wel als een compressie zak, met dien verstande dat als jij die zak vacumm maakt er dan van buitenaf druk op de getapte naden ontstaat, met op den duur zelfde risico.

Het wordt allemaal pas relevant als je erg (zoals Eins) op de grammetjes let. Want dan blijken bij andere zakken de getapte naden ineens niet sterk genoeg. Bij zwaardere, steviger zakken met betere tape zal dat probleem uiteraard minder zijn. Maar juist ultra lichte zakken blijven niet erg lang echt waterdicht. De e-vent zakken in mijn ervaring wel.

Nu waren er al eerder waterdichte zakken met e-vent, maar die waren niet zo heel erg licht. De E-vac serie van Sea to Summit zijn wel erg licht. De combinatie E-vent en licht maakt ze dus zo bruikbaar in mijn ogen.

Overigens op de laatste wandelbeurs stond Technoly/outdoordacht ze vol trots uitgebreid te showen, niet ver van hiking-site stand dacht ik. Zij zullen vast wel weten wie ze in het schap heeft liggen:

http://www.outdoordacht.nl/producte...19111633:0,7055475&L4=20071126105918:0,533424


Ik heb er inmiddels hele goede ervaringen mee.
MVG
Rolf


x( PFFFFFF wat je allemaal niet kan vinden van zoiets simpels als een waterdicht zak ! Wat een gedoe die grammen.
 
RE: Samen bestellen/verzendkosten delen bij outdoorware...

Ik zoek dus ook iets wat weer de rugzak goed vult. Dus een waterdichte zak die lucht uitlaat en ook weer inlaat. Ben nu een stuk wijzer. Een zak met ventiel werkt maar één kant op dus comprimeren. Een zak met Event en compressiebanden werkt ook maar een kant op. Een zak met Event zonder compressie banden dus 2 kanten op.

De Event zakken van POD-sacs zijn ook erg licht. Ik heb in zowel de Event zakken van StS als die POD wel vertrouwen qua functie en laag relatief gewicht.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan