Sandalen, waterschoenen, slippers of toch Crocs?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Al jaren worstel ik met de vraag of ik naast m’n wandelschoenen nog slippers of iets dergelijks meeneem voor na het lopen. En om riviertjes te doorwaden. Tot vorig jaar het ik het altijd zonder extra schoeisel gedaan, wat met enig improviseren en soms lenen van tochtgenoten best ging. Vooral omdat de Teva sandalen die ik heb 760 gram wegen, dat wil je graag thuislaten! Maar vorig jaar ben ik overstag gegaan toen Teva ineens van die uiterst hippe en lichte (178gram) teenslippertjes verkocht. Wat ik dan wel weer een acceptabel gewicht vind voor een beetje luxe (lees: niet met opgedroogde sokken in natte schoenen te hoeven om de zonsondergang te bekijken).

Alleen weet ik uit ervaring dat het doorwaden van snelstromende riviertjes een ramp is. En je loop grote kans dat je ze verlies, dus dat werd weer sandalen lenen van tochtgenoten. Dus hun eerst naar de overkant, dan sandalen teruggooien etc…etc… een behoorlijk gehannes.

Nu heb ik daar een oplossing voor gevonden door de teva teenslippers te transformeren in heuse rivierkillers. Zelf heb ik op trektochten altijd twee van die sjorbandjes van de bever (of een willekeurig ander merk) bij met. Door deze achter je hak langs te spannen (zie foto) zet je de slipper ineens muurvast aan je voeten. Die spoelen niet meer van je voeten af!

http://img249.imageshack.us/img249/2223/flipfloptrick8hd.jpg

Ben wel benieuwd hoe jullie deze problemen normaalgesproken oplossen.

Groeten en alvast de beste wensen :),

Jacob
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Precies, ik/ we neem(en) altijd een paar van deze slippertjes mee, maar dan van een erg goedkoop merk. Ik gebruik voor het niet verliezen twee stiekjes maar het iedee is precies eender.
 
Hoi Jacob,

Jouw oplossing ziet er slim en eenvoudig uit.
Ik neem normaal gesproken een paar eenvoudige Teva? slippers van 300 gram met hielbandje mee om te waden. Als ik een uitgebreide vliegvisuitrusting meeneem zitten daar ook waadschoenen bij en dan blijven de slippers thuis. Dan loop ik 's avonds in bergschoenen. Voor een week houd ik dat wel uit.

Groeten,

Linda
 
Ik houd dus echt niet van slippers of Teva, dus ik heb een paar Salomon amfibie schoenen (weet de echte naam even niet uit mijn hoofd), soort sportschoenen met goede zolen met grip. Hebben geen veters maar kun je gewoon met bandjes aan de zijkant aantrekken en het elastiek bij de tong. Ook is het mogelijk om hem als slipper te gebruiken door de hiel weg te klappen. De materialen nemen geen water op dus de schoenen zijn zo weer droog:)
 
Ha Laurens,

Die schoenen klinken interessant. Heb je toevallig een link waar je deze dingen terug kan vinden? Ben alleen bang dat die schoenen het qua gewicht niet gaan redden van de Teva teenslippers. En de slippers zijn absoluut niet bedoelt als backup m'n wandelschoenen, maar puur om niet op blote voeten te hoeven lopen op de kampplaats en in douches en riviertjes.

Het lijkt me zinloos om hier de Teva sandalen en slippers te gaan bejubelen :p .... ieder heeft zo z'n voorkeuren.

Jacob
 
of toch Crocs ja...

Wij hebben om precies te zijn Holey Soles (http://www.holeysoles.com/NEWsite/Home.htm), maar deze zijn identiek aan de Crocs (op het oog tenminsten). Tijdens 2,5 maand wandelen en fietsen door Nieuw Zeeland (net weer thuis) hebben we ze uitgebreid gepobeerd en ze bevielen erg goed!

Licht (150 gr. maat M), lopen prettig, je kunt ze afdrogen en ze blijven door het bandje achter de hak goed zitten. Ook tijdens doorwadingen kun je er ruim voldoende op vertrouwen. Ander voordeel is dat je ze makkelijker met sokken aan kunt dragen.

En last but not least, je kunt ze in allerlei kleurtje krijgen:+

Marc

---> 2,5 maand Nieuw Zeeland: http:/www.tramping.tk/
 
Mmm, ik meen mij te herinneren dat er iemand tijdens de hike in Spanje vertelde dat ze al aan haar tweede of derde paar bezig was in enkele weken(!). Ik weet niet of dat iets over de kwaliteit zegt, maar het heeft mij in elk geval niet enthousiast gemaakt :)

Raymond
 
Zonder mensen voor hun hoofd te stoten of te generaliseren, onderstaand een kleine woordenwisseling die ik bij 70% van mijn vrouwelijke klanten keer op keer weer mocht voeren toen ik in een ver verleden sportschoenen verkocht;

Mevrouw, ik denk dat de maat 39 een beetje te klein is, U kunt beter maat 41 proberen.

>>Ik heb geen maat 41...

Sportschoenen vallen nu eenmaal twee maten kleiner uit dan normale schoenen.

>>Ik heb geen maat 41...

De schoen is even groot als een maat 39, er staat alleen een ander nummertje in.

>>Ik heb geen maat 41...

Maar U tenen krullen helemaal op in de schoen, dat kan niet comfortabel lopen.

>>Ik heb geen maat 41...

De schoen is niet gebouwd om deze krachten op te vangen, de naden zullen het bij belasting snel begeven, ik kan U dus geen volle garantie geven.

>>Tis wel een mooi kleurtje...

------------------

Sindsdien hecht ik veel waarde aan wat vrouwen zeggen over schoenen:7

Gr,
Jan Anne
 
Heb met van die Croc's in m'n handen gestaan bij de Bever, maar had toch het vermoeden dat het gewicht en pakvolume (maat 45) een beetje uit de hand gingen lopen. Het grote voordeel van die dingen is inderdaad wel dat je ze met sokken aan ook goed kunt dragen, wat met teenslippers ook wel gaat maar het is een beetje lastiger ;-)

Als die 150 gram van die Holy Soles (it's in the name) het gewicht per paar is valt dat me niet tegen.

Marc 2,5 maand NZ!!! Ziet er onwijs gaaf uit... daar moet ik zeker ook nog een keer heen. Mooie foto's ook op je site. Toppie hoor!! En even off topic hoe bevielen die Die Hard rugzakken?

Groeten Jacob
 
Hoi Cobus,

Briljant!
Mijn zware teva's liggen klaar om in de rugzak gestopt te worden om er 3x een riviertje mee over te steken. Die gaan vanavond meteen van de stapel en mn paar 'leuke' en belangrijker 'lichte' teva's komen ervoor in de plaats.
Spanbandjes enzo heb ik genoeg bij me.

Super! Leuk dat je je oplossing hebt gepost!

Cheers
Petra
 
Naast m'n bergschoenen heb ik (behalve in de sneeuw) ook altijd Teva's bij me. Het is erg praktisch gebleken voor idd het doorwaden van water, maar ook 's-avonds bij de tent. Kunnen de andere schoenen en sokken droken & luchten terwijl je voeten ook een beetje op adem komen in je Teva's (of soortgelijk merk). Bovendien is het slim om een paar 'reserve'schoenen te hebben als je bergschoenen het begeven (op een geisoleerde locatie), teva's bieden hier ook uitkomst.
Het pakgewicht en volume neem ik voor lief.


Frank.
 
Hoi Jacob,

NZ was zeker erg, erg, erg gaaf:9 We gaan de site nog helemaal ombouwen en vertellen wat we van onze uitrusting vonden en hoe we deze hebben samengesteld. Maar het zal nog een paar weken duren voordat dit online is.

Maar over de Die Hard rugzakken van Radical Design (http://radicaldesign.nl/nl/producten/rugzakken/diehard.html): Ze hebben erg goed hun werk gedaan. Wij hebben het standaard schuim uit het rugpand (kun je gewoon eruit halen) vervangen door een torso pad en een dun isolatie matje, zie:
- http://www.gossamergear.com/cgi-bin/gossamergear/nightlight_torso.html
- http://www.gossamergear.com/cgi-bin/gossamergear/thinlight.html
Dit is net wat dikker als het standaard matje, een selfinflating matje past er overigens denk ik ook in. In ieder geval heb je zo een lichte combi van rugzak en slaapmat.

Verder is de heupband comfortabel, in ieder geval to 10-11 kg. Eénmaal hebben we met meer gewicht gelopen en toen hadden we beide last van onze schouders. Verstel mogelijkheden zijn zeker voldoende, de rugzak is stabiel, stevig en goed in te pakken. Vooral het voorvak is handig en de rolsluiting beviel ook goed (al was het even wennen!). Een kanttekening hierbij is dat het enige oefening vergt om de rugzak zo te pakken dat de vorm van de rugzak goed aansluit bij je lichaam. Ook is het erg belangrijk om de bovenste diagonale band strak aan te trekken.

Ook zeer praktisch is dat je de heupband in een handomdraai kunt verwijderen. Vooral tijdens het reizen met bus/trein/vliegtuig en bij gebruik in de stad is dit een stuk makkelijk in het gebruik. Ideaal als je 3 maanden op vankantie bent!

Minderen punten van de rugzak hebben wij niet ervaren. De oranje kleur is misschien een kwestie van smaak, maar in combinatie met plastic klompen krijg je wel vaak de opmerking "you must be dutch";). En ondanks 3 maanden onvoorzichtig rondslepen met onze rugzakken zijn ze nog 100% in orde, de kwaliteit is gewoon heel goed.

Groeten,
Marc

-----> www.tramping.tk
 
Ha Marc,

Dat klinkt positief! Als ik weer geld heb ga ik eens kijken of het niet wat is voor het maken van alpine tochten, daar lijkt het me een mooi rugzakje voor. Alleen is het voor mij niet echt een alternatief voor meer-weekse trektochten met een tent. Maar goed daar is hij ook niet voor gemaakt.... alhoewel ik zie jullie regelmatig met een tent op de foto's....

Ik ga je site maar eens in de gaten houden. Ben benieuwd hoe jullie het gewicht van de rugzakken op 10-11 kilo hebben gekregen zonder teveel comfort te verliezen. Ik kom meestal niet lager al 20 kilo..;(

groeten Jacob
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan