Sarek (Zweden)


Status
Niet open voor verdere reacties.
W

Willem

Guest
Wil ik dit voorjaar naartoe. Zo rond mei. Heeft iemand daar al wel eens gelopen? Alle info hierover is welkom!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik ben er zelf nooit geweest, maar het schijnt er heel mooi te zijn. Wel heb ik een tip hoe je meer over Sarek te weten kan komen: Schrijf een vraag in het engels op de 'hiking-site' van Zweden. Daar zijn er veel fanatieke bergsporters die vast alles over Sarek willen vertellen. Het adres naar het juiste forum is: http://www.utsidan.se/forum/get/hiking.html. Na op 'Add Message' te hebben geklikt, krijg je een paar vragen in het Zweeds. Aangezien je geen lid bent, zijn de twee eerste velden niet van toepassing. Wel moet je bij 'Epost-address' je email in typen, bij 'Ditt namn' je naam en bij 'Rubrik' de titel van de tekst. Bij 'Skriv ditt inlägg här:' kan je de tekst schrijven met vragen. Markeer de vraagteken en de 'Skicka mig epost....'. Dan krijg je automatisch email wanneer iemand je vraag heeft beantwoord. Druk op 'Förhandsgranska ditt innlägg' om te zien hoe het eruit gaat zien en op 'Lägg inn innlägget' om het te posten. Succes!
 
he, heb in de zomer van 2003 een 10-daagse tcoht door Sarek gelopen met een vriend.
Supergoed idee... het gebied is echt heel mooi en spectaculair. Zorg wel voor een hele goede voorbereiding, er zijn geen wegen, of paden, en het weer kan er zeer snel omslaan zonder mogelijkheid om snel weer in bewoonde wereld terug te komen.(maar dit wist je vast al)
Let ook bij de planning van je route goed op het aantal riviertjes dat je moet doorwaden, dit is niet altijd eenvoudig, en kost dus tijd als je het veilig wilt doen..(wij hadden waterschoentjes bij voor het doorwaden, en die waren zeer handig..)
Als je meer info wilt (over een route ofzo), mail me dan op sjoerdsteur666@hotmail.com

veel plezier!

gr. sjoerd
 
Hoi Willem,

>Wil ik dit voorjaar naartoe. Zo rond mei. Heeft iemand daar
>al wel eens gelopen? Alle info hierover is welkom!

Ik zou maar eens informeren of je daar in mei wel iets te zoeken hebt zonder ski's. Er zou best nog wel eens een paar meter sneeuw kunnen liggen. In Noorwegen is het in elk geval zo dat de berggebieden pas vanaf juli goed begaanbaar zijn. In mei/juni begint de sneeuw te smelten en heb je te maken met diepe papsneeuw en zeer grote smeltwaterrivieren die dan niet over te waden zijn.

Ik denk dat het in Zweden niet zoveel anders zal zijn.

Groeten,

Linda
 
Hoi

Sarek is een erg mooi gebied, maar wel erg ruig. Er zijn geen paden en ook geen overnachtingsmogelijkheden, behalve je eigen tent. Ik ben een aantal keer in de buurt geweest (heb er zo ongeveer helemaal omheen gelopen), maar ben er nog nooit echt in geweest.

Ik denk alleen dat mei niet echt de beste tijd is. Ik heb een keer in juni in de buurt gelopen (net ten noorden van Sarek, in een minder ruig gebied), en daar lag toen nog behoorlijk veel sneeuw. Ik verwacht dat in Sarek (wat hoger ligt als het gebied waar we toen waren) er in mei (dus eerder als dat wij er toen waren) nog veel meer sneeuw ligt. Kortom, wil je lopen, zul je verstand moeten hebben van lawines en sneeuwschoenen mee moeten nemen, weet niet of dat je bedoeling is.

Ik zal morgen nog even een site posten met veel reisverslagen over Sarek, heb hier de link niet.

Succes ermee

Arjen
 
Hoi

Hier de site met veel informatie en verslagen van tochten in Sarek (niet mijn tochten overigens).

http://www.hep.lu.se/staff/mjornmark//sarek/sarek.htm

Als ik even kijk bij de beste tijd, staat er het volgende bij de periode mei-juni: "Now the snow melts, and there is much water around. This makes it rather dangerous to ford the brooks, and the wet snow makes it difficult both to walk and ski."

Misschien dus toch niet de beste periode.

Succes ermee
 
Hoi

Het loopseizoen in Sarek begint ergens in juli en eindigt ergens in september. Vorig jaar lag er de tweede week van juli nog zoveel sneeuw dat het grotendeels onbegaanbaar was.

Groeten,
Jaap
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan