Satteltier


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Humor!

Alleen denk ik inderdaad, net als mijn voorgangers, dat dit in NL niet gaat werken, aangezien men het hier vaak nodig vindt om met zijn/haar kluifjes aan andermans spullen meent te moeten zitten. Maar in Zwisterland, Noorwegen en dat soort landen moet dit toch wel lukken.
Groetjes, Mirjam
 
Kun je ze er eigenlijk ook om laten zitten en erop fietsen? Of is het echt alleen als afscherming voor regen bedoeld?
Ik vind ze wel heel leuk, vooral het geitje.
 
>Maar in Zwisterland, Noorwegen en dat soort
>landen moet dit toch wel lukken.

Vergeet het maar....fietste voor het eerst in Zwitserland in 1990, en de eerste week werden al de bidons van mijn fiets gejat. Da's me in Zweden ook nog een keer gelukt, maar vooruit, dat was dan ook in Stockholm :)
Zo eens rekenend, zijn er tot nu toe spullen van me gestolen in Zweden (bidon), Nederland (camera), België (fietspomp), Frankrijk (fietspomp, bidon, wielrenshirt, wielrenbroek, zadeldekje en walkman), Zwitserland (bidons) en Spanje (fietspomp+bidons)...
Niet zo'n goeie score dusx(

Groetz,
Dennis
 
Dennis, dat is balen inderdaad. Het was inderdaad misschien wel naief van mijn om zo te denken. Maar goed, beetje off-topic.
Het satteltier blijft grappig, ik vraag me alleen af of ze op ieder zadel passen?

Groetjes,

Mirjam
 
Grappig!

Een algemene tip tegen jatten is het er ranzig uit laten zien. Een oude bidon ziet er niet uit, maar je drank smaakt hetzelfde. Of wat ducktape om bv je nieuwe verlichting maakt al dat het er niet interessant uitziet om te jatten.

grtz
Henk
 
Omdat er veel meer oude fietsen zijn dan nieuwe....??
Wat is de definitie van nieuw? 1 jaar oud, 2 jaar...5 jaar??
ALs de grens bij 1 jaar ligt is meer dan 90% van alle fietsen oud, geen wonder dat er meer oude fietsen worden gestolen dan nieuwe :)
M.a.w. het gaat niet hoe oud/nieuw de fiets is, maar hoe mooi hij er uit ziet....

Groetz,
Dennis
 
Ik heb wel eens iemand horen praten over een fiets die hij had gestolen. Dat was een hele mooie meisjesfiets en hij voelde zich toch wel een beetje schuldig. Hij stal hem omdat hij een fiets nodig had om thuis te komen van het station. Kennelijk steelt men graag oude fietsen als "wegwerpfiets" om een keer te gebruiken. Dan hoef je je als dief niet zo schuldig te voelen.... Toch is het heel vervelend voor degene die de volgende dag zijn stationsfiets nodig heeft als iemand hem weg heeft gehaald. x( Mag dat ding nog zo goedkoop zijn geweest.

Mijn score van bestolen worden:
- in Nederland 2 oude stationsfietsen, een giropas met cheques en een inbraak in huis waar alles van waarde werd weggehaald
- in Noorwegen een auto (een oudere, zonder startonderbreking).

Linda
 
>M.a.w. het gaat niet hoe oud/nieuw de fiets is, maar hoe mooi
>hij er uit ziet....
>
>Groetz,
>Dennis

Eigenlijk is dat ook mijn definitie van nieuw, een goed onderhouden fiets. Als hij echt heel oud is (meer dan 5 jaar) en is toch goed onderhouden, lijkt hij me ook al oud.
Maar het is juist zo dat ze die niet stelen, omdat ze bang zijn dat die dan ook weer van hun gestolen wordt. Zoals Linda aangeeft, als wegwerpfiets.
Ik denk dat voor de verkoop er wel nieuwe(re) fietsen worden gestolen, maar dat zijn er niet veel, want er worden helaas meer fietsen gestolen door "gewone jongeren" die bijvoorbeeld van station naar huis moeten, dan door echte fietsendieven.

Oh, diefstalquota: in Nederland: 2 oude "stationsfietsen" en een doorgezaagd frame op een "stationsfiets", wel de fiets laten staan (de humor van sommige mensen...), en inbraak in huis, oa de laptop weg. En geld uit mijn portemenee bij een zigeuner in Spanje.

On topic: Ik zit er over te denken om de hele roedel satteldieren te kopen, want ze zijn wel leuk, en ik ken wel een aantal mensen die graag fietsen, dus dan heb ik alvast een leuk verjaardagskadootje.
 
>Eigenlijk is dat ook mijn definitie van nieuw, een goed
>onderhouden fiets. Als hij echt heel oud is (meer dan 5 jaar)
>en is toch goed onderhouden, lijkt hij me ook al oud.

Eh, dat is dus niet mijn definitie. Mijn fietsen zijn goed onderhouden, maar sommige zien er niet uit, om diefstal te voorkomen. Om mezelf dan maar te quoten, mijn definitie van nieuw is dus "hoe mooi hij er uit ziet", en dat heeft niets te maken met de staat van onderhoud...

Groez,
Dennis

- Vind de Satteltier een van de meest nutteloze uitvindingen van deze eeuw -
 
>>Eigenlijk is dat ook mijn definitie van nieuw, een goed
>>onderhouden fiets. Als hij echt heel oud is (meer dan 5
>jaar)
>>en is toch goed onderhouden, lijkt hij me ook al oud.
>
>Eh, dat is dus niet mijn definitie. Mijn fietsen zijn goed
>onderhouden, maar sommige zien er niet uit, om diefstal te
>voorkomen. Om mezelf dan maar te quoten, mijn definitie van
>nieuw is dus "hoe mooi hij er uit ziet", en dat heeft niets te
>maken met de staat van onderhoud...

Hah, verdorie, dat bedoel ik dan eigenlijk weer ook. Maar bij mij staat over het algemeen een goed onderhoud gelijk met een goede (nieuwe) uitstraling, maar ik snap wat je bedoelt.

>
>- Vind de Satteltier een van de meest nutteloze uitvindingen
>van deze eeuw -

Ja, maar wel leuk!
 
Het enige wat ik me afvraag is hoe hard de horens zijn en wat er gebeurt als je er per ongeluk op gaat zitten :+ :+

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje, niet als satteltier te verkrijgen).
 
Krijg thuis ook altijd te horen "Wanneer maak je je fiets nu eens schoon?!"

Eeh, als 'ie niet meer uitstekend fietst?! (Hoewel dat natuurlijk ook aan andere onderdelen dan de draaiende kan liggen;) .)

Satteltier ziet er behoorlijk grappig uit trouwens!
Maar kan je er nou ook op fietsen?!
 
Het lijkt mij dat het satteldier net als ieder ander zadeldekje gemaakt is van flexibel materiaal. Maar waarom zou je erop willen fietsen? Het wordt erop gedaan om juist een droge kont te houden als het geregend heeft of regent, dus haal je het eraf als je je fiets gaat gebruiken of heb ik nu het allereerste bericht niet goed begrepen? als je het erop doet voor de lool en het regent niet kun je het er voor zover ik kan zien gewoon op laten zitten, maar of het prettig zit..?

Ali
 
Je hebt volgens mij het eerste bericht goed gelezen, maar ik zou het er inderdaad gewoon op willen voor de lol, en er dus (prettig) op willen fietsen. Want ik fiets toch niet (nauwelijks) als het regent, en ik heb een zadel waarbij ik zo'n afdekhoesje niet nodig heb. Maar ik vind het er dus wel heel leuk uit zien.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ali,

Je begrijpt het volkomen, en ik moet eerlijk zeggen dat de gehele discussie geloof ik wat aan mijn bevattingsvermogen voorbij gaat. Zo'n satteltier is óf niet functioneel (als je nooit in de regen fietst of geen probleem hebt met een nat zadel) en dus onzin om geld aan uit te geven, of wél functioneel, maar dan kan je net zo goed een plastic zak nemen. Die is een stuk goedkoper en wordt niet gestolen...

Why on earth zou ik met m'n kont op een koeiekop willen zitten??

Groetz,
Dennis
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan