Scheerlijnen

  • Onderwerp starter beginner
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
B

beginner

Guest
Hallo allemaal. Aangezien er ergens op de site vermeld staat dat er geen domme vragen bestaan, wil ik er graag eentje stellen. Ik ben een absolute beginner als het om kamperen gaat. Nog nooit gedaan, maar heb wel zin het uit te proberen. Nu heb ik van een andere topbeginner (=leek)een koepeltentje gekregen om het eens uit te testen. Ik heb hem al een keer opgezet en dat was hartstikke makkelijk. Maar waar ik dus echt niet uitkom zijn de scheerlijnen... die rare touwtjes met dat metalen dingetje eraan. Zal wel mijn wiskundige onkunde zijn of gebrek aan technisch inzicht (vermoedelijk is het heel simpel maar moet je het weten/zien), maar ik heb geen flauw idee hoe ik die dingen moet spannen. Ze zitten natuurlijk aan de tent vast en aan de andere kant aan haringen of pennen (ja, ik weet nog wel iets), maar nogmaals: hoe ze te spannen? Geen idee. Ik vind ook nergens plaatjes, afbeeldingen, illustraties.

Kan iemand mij wat tips geven, instructie, whatever.

Ik vind het ook raar om een buitensportzaak in te lopen en te vragen of ze het voor willen doen. Dus wellicht dat een van jullie uitkomst kan bieden.

Thanx,
Paul Munro
 
Hoi Paul,

Probleem is, ik weet hoe je ze moet aanspannen, maar hoe leg je dat uit in woorden?
De bedoeling is dat je met dat metalen dingetje een lus maakt; als het goed is is het gebogen of geknikt en zitten er twee gaten in. Omdat-ie geknikt is heb je eigenlijk een "binnenkant" en een "buitenkant" aan het plaatje, of moet ik zeggen een "holle" kant en een "bolle" kant? Afijn...
Je scheerlijn zit aan de ene kant aan je tent vast, de andere kant steek je door het ene gaatje, van de binnenkant naar de buitenkant (dus de binnenkant, de holle kant, zit naar je tent toe) en vervolgens door het andere gaatje steek je de scheerlijn terug waarna je er een knoop in legt. In de scheerlijn wel te verstaan ;-)
De knoop moet tegen het plaatje aan blijven zitten, als je nu wat scheerlijn door het andere gat trekt kan je een lus maken. Steek de haring door deze lus en in de grond; door het plaatje over de scheerlijn te bewegen en zo de lus groter te maken trek je 'em strak. Omdat in het plaatje een knik/bocht zit blijft de scheerlijn strak tegen het metaal zitten en glijdt-ie niet terug. Als je het plaatje verkeerd om op de scheerlijn zet glijdt-ie wel terug...

Hopelijk is deze uitleg duidelijk, ik heb helaas niet zo 1-2-3 een tekeningetje voor je...

Groetz en succes,
Dennis

Je kan dus nu door wat lijn
 
Hallo Paul.

Lastig te vertellen hoor.
Ookal omdat ik niet weet welk systeem je hebt.
Kom anders eens naar een club-event en neem het even mee.
Weet je het in No Time.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik heb nu de tropen kolder).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan