Scheurtje TNF flysheet


Status
Niet open voor verdere reacties.
In de afgelopen vakantie is een stok gebroken van de luifel van onze TNF Himalayan. Hierdoor is deze stok door het doek heengeschoten. Navraag bij Bever leerde dat de stokken vervangen konden worden onder de goede service van TNF (tent is slecht 1 jaar oud), edoch ons flysheet viel daar buiten en moest door een speciaal zaak gerepareerd worden.

Heeft iemand ervaringen om dit (Nylon ripstop) zelf te repareren. Dit gezien er a) weinig spanning op staat en b) de stoksleuf geen gevolgen heeft voor de tentdichtheid (tensleuf zit bovenop)
Is het misschien verstandig om dit te laten repareren, zo ja enig advies wie dit goed doet.

Alvast bedankt.
 
Als de scheur niet te groot is, een cm of 10/15, is deze eenvoudig te repareren met Silnet.
Mijn Harrier heeft een dergelijke reparatie al vijf jaar met glans doorstaan. Ik denk zelfs dat het het sterkste stukje van m'n tent is geworden..

succes..

:7
 
Hoi dan,

Da's balen joh x( !

Ik sluit me bij Martin aan wb de Silnet (Seamseal voor je tent).

Voor 'in het veld' , mocht het nog eens gebeuren: ik heb om mijn Nalgene een flink stuk Duct-tape zitten, dat werkt ook heel goed om je fly bij elkaar te houden als die gescheurd is (hadden wij in Alaska, scheur van ongeveer 20 cm, werkte goed!).

Mocht je toch voor repareren uitbesteden gaan, zou ik hem naar TNF zelf opsturen, bedoel het kwam door de stok dat het doek is gescheurd. Leg het eens voor aan CJ agencies.

Succes ermee!
Petra
 
Ik ken iemand die had laatst z'n pakweg 15 jaar oude Hilleberg naast de mijne opgezet (±3jaar). Ik vroeg hem hoe de tent nog bevalt. Z'n tent doet alles nog wat ie moet doen, niet lekken, niet kapot enz. Wel is er een keer een scheur in het doek gekomen, door een of andere vage actie. Hij heeft het gerepareerd met bizonkit en een stuk van een tentzak. Werkt prima!

Ik zou dit niet willen meegeven om na te doen, maar was toch leuk om te vertellen :)

grtz
Henk
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan