Schluchtensteig


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hoi allemaal,

In de eerste helft van mei gaat het er eindelijk van komen: ik ga de Schluchtensteig in het zwarte woud lopen, ik heb er erg veel zin in :)

Het liefst wil ik zoveel mogelijk kamperen, en dan wel op legale wijze. Wildkamperen ben ik geen liefhebber van. Als ik op de officiële site kijk, zie ik dat het aantal 'campings' aan de route tegenvalt. Wel zie ik dat er ook zogenaamde Trekking-Stützpunkten. Hiervan kan ik echter niet helemaal duidelijk achterhalen wat het nu precies zijn, want als ik daarop zoek dan krijg ik onder andere een camper-kampeerplaats, een boerderij en een bierbrouwerij te zien. Klopt mijn aanname dat dit plekken zijn waar wandelaars ook met hun tentje mogen staan? Als dit zo is, dan is het aantal kampeermogelijkheden namelijk een stuk groter :)

Verder ben ik erg benieuwd in hoeverre het noodzakelijk is om accommodaties vooraf te boeken in de periode van begin mei... het liefst wil ik dus zoveel mogelijk kamperen, maar als het weer heel erg tegenvalt, dan wil vind ik een hotel/gasthaus/bnb ook geen straf :) Iemand die bekend is met het noodzakelijk zijn van vooraf boeken?

Verder heb ik na de schluchtensteig 2 á 3 dagen de tijd om in Basel te komen, vanaf waar de trein naar huis weer vertrekt. Nu kan ik hiervoor natuurlijk gewoon het OV pakken, maar volgens Google maps is het slechts ongeveer 7 uur lopen. Oftewel, het zou niet eens zo'n groot probleem moeten zijn om dit stuk lopend te doen :) Nu ben ik benieuwd of er iemand bekend is met deze regio en of het de moeite waard is om de Schluchtensteig in 2 dagen te verlengen richting Bazel?
 
Laatst bewerkt:
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan