Schoenen: 1 + 1 = 3 ??


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Hoi,

Ik was vrijdagavond bij Demmenie om een paar schoenen in te leveren die verzoold moesten worden. Mij werd verteld dat als je zoals ik iedere dag op leren schoenen loopt je beter 2 paar schoenen kunt hebben en die om de dag aan kunt trekken. Dan kan namelijk het leer iedere keer een dag ademen waardoor het langer meegaat. De bewering was dat als 1 paar schoenen 1 jaar meegaat, op deze manier 2 paar schoenen samen wel 3 jaar meegaan.
Het is een mooi verhaal, maar is het ook waar??

Verkooptechnisch verdienen ze niks aan me (maar dat weten ze nog niet) aangezien ik al 2 paar schoenen heb. 1 paar als dagelijkse schoenen en 1 paar voor op vakantie. Mogelijk moet ik mijn vakantieschoenen dus wat vaker gaan dragen om de andere te ontzien....

Groetz,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik heb zo'n verhaal ook al eens in het verre verleden gehoord.
Ging geloof ik over iemand die met 2 paren Meindl Perfects in de bergen liep.

Ik zou het niet weten.
Maar van gewichts besparing kan je dan moeilijk praten.

C.M.
D'oude Vos.

(De nacht is er om te slapen. Wie vertelt dat mijn patiënten?).
 
Met m'n leren bordeelsluipers werkt het wel zo, dan hebben je schoenen eens een keertje tijd om te drogen.
Maar als je gaat hiken dan is het natuurlijk niet praktisch om 2 paar schoenen mee te nemen. Wel heb ik dan van die waadschoenen, of sandalen mee voor 's-avonds, dan kunnen m'n bergschoenen (een beetje) drogen en frisse lucht ademen.

Cheers
Frank.
 
Ik wil ook geen 2 paar schoenen mee op vakantie. Ik heb nu alleen een paar vakantieschoenen en een paar dagelijkse schoenen (allebei de paren zijn Lowa Trekkers). De gedachte was om de vakantieschoenen wat netjes te houden, maar misschien moet ik naar mijn werk om de dag het andere paar aantrekken om mijn dagelijkse schoenen wat te ontzien???

Groetz,
Dennis
 
Dennis, ik weet nog wel dat in dienst je geacht werdt om je kistjes om en om te dragen zodat je 2 goed ingelopen paar had. Niet vanwege de levensduur denk ik. In de praktijk hielden de meeste natuurlijk 1 paar zo nieuw mogelijk, scheelde een hele boel poetswerk bij de inspecties op vrijdagmiddag :7

"Echt lichtgewicht kamperen??
neem maar 1 schoen mee, en hinkel daarop."

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Dat schoenen maar 1 jaar meegaan, ligt bij mij aan de zool. De zool is vrij snel versleten, terwijl het leer nog prima is (hooguit komt de zool wat los van het leer).

Van dure wandelschoenen zeggen ze altijd zo mooi dat je ze kan laten verzolen, dus dan gaan ze er vanuit dat de schoen zelf lang meegaat.

Heeft iemand echt wel eens dan de schoen (=leer) versleten? (met 1 zool dan?) Zo niet, dan is om de dag lopen natuurlijk onzin.

grtz
Henk

The Recumbent Architecture Pivo
 
Nog altijd volgens Demmenie zou het leer hard worden en dan bij het buigpunt bij de teen (you know, onderaan de veters) gaan scheuren.
Mijn schoenen zijn 4 jaar oud, worden iedere dag gedragen en behalve af en toe eens met Himalaya wax nooit onderhouden. Leer lijkt nog prima, zolen waren geheel weg.

Conclusie: mooi verkoopverhaal ???

Groetz,
Dennis
- een verkoper moet nou eenmaal verkopen -
 
Hoi,

Als medewerker van Demmenie Sport Amsterdam las ik het bericht van Dennis. Het verhaal klopt, je schoenen gaan inderdaad langer mee als je om de dag twee paar gebruikt, of dat nu precies drie jaar is, dat weet ik niet. Belangrijk aspect is dat het leer aan de binnenkant goed moet kunnen drogen. Dat is in de praktijk (lees: op wandelvakantie) niet altijd mogelijk, maar in het dagelijkse gebruik wel mogelijk en aan te raden. Toevallig kreeg een collega van mij hetzelfde advies te horen toen hij een paar Van Bommel-schoenen kocht. In ieder geval gaan de schoenen langer mee.

Groet,

wvp (Wynand)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan