schoenen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Wie kan mij helpen??Mijn vriendin en ik hebben allebei gore-tex hanwag schoenen.Zij de mistral GTX en ik de kibo, maar nu beginnen de schoenen, van ons beiden, een beetje te scheuren bij de neus.Wat is hier tegen te doen??

Kees & Ymare
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Kees,

De plaats waar de schoenen beginnen te scheuren is dat net naast de stootrand?
Onder de stootrand is het leer namelijk heel erg opgeruwd om de lijm goed te laten hechten hierdoor lijkt het of het leer scheurt maar in werkelijkheid laat de stootrand los.

Tegen scheuren is niets te doen, terug naar de winkel en garantie vragen.
Als het de stootrand is dan kan je deze bij een schoenmaker weer laten vast zetten. Een losse stootrand is niet erg alleen minder mooi.

Succes
 
het zit net boven de neus.Als je bij wijze van spreken de schoen gaat buigen op die vouw.Ze zijn iets meer dan een jaar oud.Hoop dat je mij verder kan helpen!!
 
Oke op het knikpunt dus.
Dat is een gevalletje garantie.
Als de schoen er verder nog goed uitziet zal Hanwag/schoenmaker cambreur hier normaal gesproken gewoon garantie over verlenen.
Gewoon terug naar de winkel waar ze gekocht zijn.

Succes ermee
 
Jean Paul,

Je bent er wel erg zeker van dat dit om garantie gaat. Ik denk gezegd van mening dat dit om gebruiksslijtage kan gaan. Garantie is sowieso altijd een jaar, dus als ze meer dan een jaar geleden gekocht zijn vervalt die dus. Daarnaast is het vrij gebruikelijk dat schoenen juist bij het buigpunt scheurtjes gaan vertonen. Het buigpunt is het punt wat nogal veel lijdt, doordat het daar nou eenmaal vaak buigt. Over het algemeen voorkom je dit (of stel je het uit) door ze regelmatig te verzorgen.
Kees, ik weet niet hoe goed je je schoenen onderhouden hebt, maar het zal daar erg van afhangen of je garantie kunt claimen.
Mijn advies, ga er gewoon mee naar de winkel waar je ze gekocht hebt. Vergeet niet de aankoopbon mee te nemen, want zonder die kunnen winkeliers over het algemeen vrij weinig voor je betekenen. Laat de schoenen daar beoordelen. Als het personeel een beetje klantgericht is zullen ze de schoenen vast voor je willen opsturen om garantie voor je te claimen.

Succes
Harold
 
Harold,

Het scheuren van leer op het knikpunt is toch iets wat echt niet mag gebeuren. Ik ga ervan uit dat de schoenen er verder gewoon nog goed uitzien en er alleen slijtage is daar waar Kees dat verteld. Een jaar garantie word door de leveranciers gecommuniceerd maar in de praktijk word er toch vaak levenslang gegeven. Zolang het product er nog goed uitziet en geen algehele gebruiksslijtage vertoont moet het nog functioneren.

Ik ben het volkomen met je eens dat Kees gewoon naar de winkel moet gaan en hun laten beoordelen. Maar ik wil daar aan toevoegen dat hij zich niet zomaar door de eerste de beste verkoper moet laten wegsturen omdat hij denkt dat de leverancier het termijn van een jaar zal gaan hanteren. Zelf zou ik erop staan dat Hanwag of schoenmaker Cambreur (die voor veel winkels de after sales van Hanwag voor zijn rekening neemt) de schoenen beoordeeld. Er bestaat namelijk ook nog zoiets als coulance en voor mij staat Hanwag zeker bekend als een coulante leverancier.

Succes
John Paul
 
John Paul,

allereerst excuus voor het verkeerd spellen van je naam (en ook voor de krom geformuleerde tweede zin).

Ik denk dat we het wel met elkaar eens zijn, maar je leek al vantevoren uit te gaan van garantie. Wat ik vooral wilde toevoegen is dat je daar alleen kunt proberen aanspraak op te maken, als je de schoenen voldoende verzorgd hebt. Als je ze een jaar lang niet hebt ingevet, omdat je denkt dat ze toch wel waterdicht zijn door de gore-tex, verdroogt het leer en dan gaat het snel scheuren. En dan als eerste bij het buigpunt.

Groet
Harold
 
Harold,

Geen probleem, ik ben het gewent! Excusses aanvaard:-)

En ik denk dat wij het zeker met elkaar eens zijn.
Dus Kees kan zijn wandelschoen aan trekken en naar de winkel terug.
Wel even andere schoenen mee om niet op de sokken naar huis te moeten.

Laat het maar even weten wat de winkel ermee doet.
Wij zijn nieuwsgierig.

Succes
 
Ik heb ze al eens op laten sturen, omdat de stootrand losliet.Toen kreeg ik later een telefoontje dat ik de schoenen moest in smeren met het een of ander.Ik doe er alleen maar nixwax voor goretex voor geen nate voeten.

seals
 
Juist direct bij de stootrand moet je voorzichtig zijn met het invetten van je schoenen. Het vet kan de lijm van de stootrand aantasten, waardoor die eerder loslaat. Verder lijkt Nikwax me een goed middel om je schoenen te verzorgen. Daar kan het dus niet aan liggen.

Je kunt overigens ook zelf je schoenen opsturen naar Cambreur (voor adresgegevens en hoe je dat moet doen kijk op www.cambreur.nl).

Succes
Harold
 
We hebben een keer een rondleiding bij Cambreur gehad, en vroegen of het invetten van invloed was op de stootrand. Zij hadden daar nog nooit van gehoord. En als iemand het kan weten...

De stootrand heeft alleen stootrand als functie, dus al gaat ie een beetje los...

grtz
Henk
 
>De stootrand heeft alleen stootrand als functie, dus al gaat
>ie een beetje los...
>
>grtz
>Henk

Uit interesse, wat kun je dan het beste doen? (Laten) Lijmen, of afsnijden?
 
>We hebben een keer een rondleiding bij Cambreur gehad, en
>vroegen of het invetten van invloed was op de stootrand. Zij
>hadden daar nog nooit van gehoord. En als iemand het kan
>weten...

...dan is Willem van Cambreur het inderdaad. Dit is me altijd verteld in de winkel, van dat vet en die lijm. Weer een lesje geleerd dus.
 
>>De stootrand heeft alleen stootrand als functie, dus al
>gaat
>>ie een beetje los...

>Uit interesse, wat kun je dan het beste doen? (Laten) Lijmen,
>of afsnijden?

Ik denk gewoon niets aan doen? Tenzij het echt in de weg zit.

Bij het vervangen van de zool wordt meestal de stootrand meevervangen.
De stootrand loopt ook door tot een stuk tussen de zool en de schoen.

Overigens lees ik op http://www.cambreur.nl/
"Let wel: Uw schoenen niet impregneren/invetten als de stootranden of zolen los zitten!!! Ze zijn dan bijna niet meer te lijmen."
Weet ook even niet wat ik daarmee moet.

Anders de vraag voorleggen aan hun?

grtz
Henk
 
>Overigens lees ik op http://www.cambreur.nl/
>"Let wel: Uw schoenen niet impregneren/invetten als de
>stootranden of zolen los zitten!!! Ze zijn dan bijna niet meer
>te lijmen."
>Weet ook even niet wat ik daarmee moet.
>
>Anders de vraag voorleggen aan hun?

Henk,

Als je schoenen opstuurd om te verzolen moet je ze wel schoonmaken maar nooit poetsen/invetten. Ze moeten ongepoetst verzoolt worden ander hebben ze problemen met het lijmen.
Die wil dan niet goed aan het leer hechten en het laat dan weer gauw los.
Ik denk dat dat het is.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Als de schoen scheurt bij het knikpunt; kan het zijn doordat er teveel ruimte tussen de voet en de schoen zit ter plaatse (plooi tp v/h knikpunt)? In dat geval kan je proberen de ruimte iets te verkleinen door Bama-zooltjes (van die dunne zooltjes) onder het zooltje in de schoen te leggen. Daardoor breng je de voet dichter naar de schoen en kan je de plooiing bij het knikpunt v/d schoen verkleinen, maar goed dat is meer ter voorkoming..

Volgens mij is t onderhoudsmiddel niet schadelijk voor de stootrand zelf, maar voor de lijm waarmee het a/d schoen bevestigd is. Wat afstand houden met onderhouden of onderhoudsmiddel langs de lijmrand verwijderen met wattenstaafje.
 
Beste,

Schoenen onderhouden is van levensbelang voor je schoenen en de schoenmaker.
Immers goed onderhouden schoenen gaan véél langer mee. Waardoor de schoenmaker meer kans loopt om ze weer netjes voor je te mogen herstellen ;-)).

Onderhoudstips kun je vinden op onze website onder het kopje: "hoe onderhoud ik mijn schoenen".

Helaas zien wij bij schoenen met GoreTex vaak dat er dunne scherpe scheurtjes in het leer zitten op de neus, het buigpunt.
Oorzaak is bijna altijd een tekort aan onderhoud. GoreTex schoenen zijn waterdicht en dragers van GoreTex schoenen krijgen dus geen natte voeten als ze hun schoenen niet onderhouden. Zij worden dus niet "gewaarschuwd" als er weer een onderhoudsbeurt nodig is.

Kort en goed: ONDERHOUD = BEHOUD !!!

Met vriendelijke groet,

Willem (van Cambreur)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan