schoenenzool


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Heel vaak lees ik ergens dat de zool van wandelschoenen snel loslaat. Dan heb ik het hier over wandelschoenen in de B/C categorie. Hier verbaas ik mij eigenlijk over. Het zijn hele dure schoenen en dan mag je denk ik ook kwaliteit verwachten.

Hoe komt het eigenlijk dat de schoenenzool snel loslaat? Of in ieder geval de lijmlaag?

Groet van Joke
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Ik loop nou 4 jaar dagelijks op wandelschoenen (dus niet alleen op vakantie). De zool is nu wel versleten, maar loslaten doet-ie niet. Ik heb in mijn omgeving ook nog niet van mensen gehoord met dat probleem, dus ik weet niet of zolen echt wel zo snel loslaten...
Zoals je al zegt, van schoenen van rond de €200 mag je verwachten dat het blijft zitten.

Groetjes,
Dennis
 
Als ze dat nu doen als hij ook is versleten is er niets aan de hand :)

Die van mij heb ik net weggebracht ter reparatie, omdat de zool inderdaad loslaat (de stootrand met name), maar bovenal ook omdat het leer net onder de stootrand is gescheurd, dat is minder. Het is de vraag of ze dit kunnen repareren door er een nieuwe zool onder te zetten. En dat na nog geen jaar na aankoop :-(
 
[laatste wijziging op 19-03-02 om 15:12][laatste wijziging op 19-03-02 om 15:09 ]Zover ik weet is de oorzaak van het loslaten van de stootrand het overmatig of verkeerd gebruik van de schoen onderhouds middel.

Het is heel belangrijk het juiste onderhoudsmiddel te hebben.
De Schoenmaker heeft het een en ander opgeschreven in www.oppad.nl
Daar kun je veel info vinden.

C.M.
Peter.

(Eén ster geeft al genoeg licht voor de toekomst).
 
[laatste wijziging op 20-03-02 om 10:13][laatste wijziging op 20-03-02 om 10:12 ]Ik gebruikte tot voor kort gewoon leervet, dus daar lag het bij mij niet aan.

Zie voor het onderhoudsverhaal (als aanvulling op het oppad-verhaal) ook [link:www.hiking-site.nl/forums/DCForumID3/202.html|elders op het prikbord].
 
Hoi!

Het loslaten van de lijm kan ook ontstaan door warmtebronnen, bijvoorbeeld door dicht bij het kampvuur te gaan zitten. Daar hadden mijn bergschoenen ook last van, maar daar moet ik bij zeggen dat die toch ook al vijf jaar oud waren, en redelijk rijp voor de prullenbak. Toch schijnt het ontstaan te zijn door de vele kampvuuravonden.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Groet,
Patty
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan