schoenproblemen


Status
Niet open voor verdere reacties.
J

janwillem

Guest
hallo,

sinds ongeveer twee jaar loop ik nu op een paar meind bhutan schoenen

vorig jaar liet de demp-zool (grijze deel) los van de profiel-zool (gratis gemaakt via garantie ((4 weken)))
en afgelopen weekend heb ik gemerkt dat de rubberen stootrand is ingescheurd. (reactie winkel nog afwachten)
((wel erg verweekte voet!))

dat is nu het tweede mankement in twee jaar (op wat los stikwek na), bij (voor mij) toch wel kostbare schoenen

Hebben andere mensen ook deze ervaring met Meindl, of zou dit de reden zijn waarom model bhutan niet meer verkocht wordt?

groeten

janwillem

PS mensen noch tips voor C-schoenen voor platvoeten?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi Janwillem,

Ik heb ook behoorlijke platvoeten. Mijn [link:www.hanwag.com|Hanwag] schoenen zijn mij vanaf dag 0 perfect bevallen. Na een jaar of 3 nog geen enkele reparatie nodig gehad. Perfect waterdicht (met goed onderhoud) en nooit blaren.

Let wel, ervaringen met schoenen zijn altijd erg individueel bepalend en zeggen dus niets over jouw voeten.

Gr. Fred
 
Hoi Jan willem,

Ik heb net Meindl Nepal gekocht: schitterende C-klasse schoen meteen hoog comfort. Alleen zit er één maar aan: ik dacht dat de leest van de meindl breed was maar ik heb nu met het inlopen thuis een drukpunt van mijn rechtervoet naast mijn kleine teen! Ik heb nog nooit een schoen gehad waarbij ik dit voelde. Mijn vorige schoen was Loma Trekker, notabene een smalle leest!!

Mijn vraag is eigenlijk: denkt iemand dat ik dit drukpunt er nog uitloop? Met mijn linksevoet heb ik dit namelijk niet! En ik zou ze zo graag willen houden want verder lopen de schoenen heerlijk!

Groeten Jeroen
 
Hoi,

De smalle leest van de Lowa Trekker zit 'em hoofdzakelijk bij de hiel. Heb zelf ook Meindl's gepast maar de hiel is voor mij te breed; ik loop te klotsen. Heb nu Lowa Trekkers....

Wat betreft dat drukpunt; aangezien er bij je kleine teen niet zo heel veel kracht wordt uitgeoefend op de omliggende schoen betwijfel ik of je het er op korte termijn uit gaat lopen.

Groetz,
Dennis
 
Hoi Jeroen

Voor wat betreft dat drukpunt: Doe daar voorlopig voor het wandelen een stukje leukoplast op, dan voorkom je dat een drukpunt een blaar wordt.

Ik heb ook onlangs Meindl Nepal gekocht. Aan mijn linkervoet heb ik naast de dikke teen een bobbel zitten die daar door te soepele schoenen door het vele lopen is ontstaan. Met geen enkele schoen kon ik zonder drukpunt op die bobbel lopen. De Nepal kwam er nog het dichtst bij. Ik heb ze vervolgens naar de schoenmaker gebracht die de schoen op de leest heeft gezet met een stuk ijzer net zo groot als de bobbel precies op die plek. Onder druk heeft dat een paar dagen zo gestaan en nu loopt het perfect, zonder enig drukpunt.

Nico
 
Hoi Nico,

Als eerste bedankt voor je reactie!

Jij schrijft in jou reactie dat je naar de schoenenmaker bent geweest om die bobbel erin te laten "zettten". Nu vraag ik me een twee dingen af:
- waarom heb jij besloten jouw schoenen (nepal) te houden terwijl ze bij aankoop nog niet lekker zaten, ik bedoel ze zijn over de 200 euro en dan moet je nog naar de schoenmaker..?!! Die gedachte zit mij gewoon heel erg dwars..?x(
- ik vind het leer van de schoen nogal stug, plus er zit een zwarte plastice rand onderaan de schoen. Kun je deze zwarte rand ook manupuleren dmv een ijzer? Want volgens mij zit daar mij probleem, bij die zwarte rand.

Vast bedankt!

Jeroen
 
Mijn vraag is eigenlijk: denkt iemand dat ik dit drukpunt er
>nog uitloop? Met mijn linksevoet heb ik dit namelijk niet!
>En ik zou ze zo graag willen houden want verder lopen de
>schoenen heerlijk!
>
Jeroen,

Ik heb deze schoen ook en exact hetzelfde probleem, dit na diverse beklimmingen en (lange) wandeltochten nog steeds niet weg, alhoewel ik er steeds langer op moet lopen voordat er weerblaarvorming op/naast de kleine teen ontstaat.
x(
 
Ik heb de Meindl Nepal Pro (geen idee wat het verschil is), en die zaten inderdaad heerlijk toen ik ze kocht, echt pantoffeltjes. Na de eerste flinke wandeling met die schoenen had ik een blaar op mijn kleine teen en redelijk veel last van m'n voeten.

Nu (2.5 jaar later) zitten ze top en ik loop er nooit meer blaren mee. De schoen is behoorlijk uitgelopen, maar zit nog prima.

Ik zou je dus geen zorgen maken. Eventueel kan je je schoenen flink nat maken en er dan een beetje op lopen, dan wordt het leer wat soepeler en vormt de schoen zich sneller naar je voeten.

Succes,
Joris
 
[laatste wijziging op 29-05-02 om 13:14]>>Eventueel kan je je schoenen flink nat maken en er dan een beetje op lopen, dan wordt het leer wat soepeler en vormt de schoen zich sneller naar je voeten.<<

Zie hiervoor ook: materialen, "kistjes inlopen, hellup"
Denk eraan; gemixte ochtend urine werkt echt het best!! }>

Gr. Fred
 
hoi Jeroen

Ja, dat klinkt gek. Eerst kopen en dan naar de schoenmaker. Maar dat was heel bewust. Bij het lopen thuis de eerste dagen om te kijken of het beviel, heb ik niet veel gevoeld. Als je een lange wandeling buiten loopt kan de schoen niet meer terug. Dus toen ik toch meer voelde na een behoorlijke wandeling moest ik andere dingen doen.

Met een soepele B-schoen heb ik helemaal geen last van dat drukpunt, maar dan komt het echter probleem: Onder een soepele schoen zit ook een soepele minder stijve zool. Daardoor komt er een andere afhandeling van het gewricht rond die teen (meer doorbuigen). Dat zorgt ervoor dat de bult van binnenuit zeer gaat doen. Bij de Nepal gebruik ik dat gewricht amper, vanwege de stijfheid van de zool. De bult gaat dan van binnenuit geen pijn doen (is in feite gefixeerd)

Ik had de C-schoen dus nodig maar de stijfheid van het leer levert dan problemen op. Dat leer wordt echter wel soepeler dus bedacht ik deze tijdelijke oplossing. Ik zet nu de schoenen steeds weg met een houten voetvorm erin die d.m.v. een veer de schoen wijd houdt.

Het is wel een heel technische uitleg volgens mij maar ik hoop dat het duidelijk is.

Nico
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan