Schoenproblemen

  • Onderwerp starter Richard Lemmen
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Richard Lemmen

Guest
In maart 2002 heb ik een paar Hanwag yukon schoenen gekocht. Een maand geleden ontdekte ik dat het leer in de schoen kapot was. Bij controle bleek ook de andere schoen dit te hebben.
Ik ben terug geweest naar de buitensportzaak, hier werd mij verteld dat de oorzaak het dagelijkse gebruik was, hierdoor werden de schoenen te vochtig en gaat het leer doorschuren. Na overleg kreeg ik leren stukjes in de hak voor 7 €. Ook werden de rubberen randjes geplakt, wat dan wel onder de garantie viel. Dit leek me een redelijke oplossing, allebei blij.
Inmiddels ben ik twee weken verder, zitten de randjes weer los en beginnen die leertjes in de hakken ook los te laten.
Zou dit probleem onder de garantie vallen van hanwag, of is er iemand die een goede oplossing weet? Ik vind de schoenen eigenlijk te duur om zulke problemen te mogen geven, maar wil niet meteen op hoge poten naar de winkel teruggaan.

x(
De schoenen lopen wel super!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi..

Ja, ik herken dat wel. Ik heb hetzelfde 'probleem'. De oorzaak is is in mijn geval ook te lang doorlopen met natte schoenen. Zeker tijdens het bergop lopen krijgt het leer bij de hielen dan stevig op z'n lazer. Uiteindelijk gaat het kapot. De reparatie laat ik uitvoeren via de Bever. Ik krijg dan een nieuw stukje leer dat prima zit vastgestikt en het weer een jaartje uithoudt.
Een andere oorzaak kan zijn dat de pasvorm niet optimaal is. Als je hiel heen en weer schuift in de schoen zal deze sneller doorslijten.
Loslatende rubberrandjes is (op den duur) ook niet vreemd. Vaak is het onderhoudsmiddel dat je gebruikt de boosdoener omdat het niet zo goed met de lijm combineert. De oplossing hiervoor is het losse randje afknippen, en je kunt weer een poosje vooruit. Het grappige is bij mijn Lowa's (Baffin's, voorheen Scout's) dat na een milimeter of twee het loslaten ophoudt.
Wat dit betreft heb ik de ideale bergwandelschoen nog niet gevonden.
Wie wel?

Meer over schoenenleed:
http://www.hiking-site.nl/schrijfblok_20010515-1.php

:7
martin
 
hoi,

Dat stikken, dat klinkt goed. Ik krijg weer hoop! Ik zal eens rechtstreeks naar de schoenmaker gaan, kijken of het dan lukt.
Overigens zitten mijn schoenen perfect. Nooit blaren, zelfs niet na de zwaarste tochten, en geen pijn aan de voetjes.
En die rubberen randjes, tja dat is jammer, het nieuwe model van de Yukon, wat vlak nadat ik mijn schoenen had gekocht uitkwam, heeft een verbetering hierin.
 
>Ik ben terug geweest naar de buitensportzaak, hier werd mij
>verteld dat de oorzaak het dagelijkse gebruik was, hierdoor
>werden de schoenen te vochtig en gaat het leer doorschuren.

Wat een onzin. Waar zijn schoenen voor bedoeld? Om op te lopen toch?

"normale" schoenen gaan toch ook gewoon pak weg twee jaar mee met dagelijks gebruik? Die zijn ook gewoon waterdicht.

grtz
Henk
- ook geen waterdichte bergschoenen meer :-(


The Recumbent Architecture Pivo
 
Omgeving BoZoom?? (nt)

Rob

"Occasionally it troubled me-
I presume it must trouble all hikers from time to time-
Just how far one strays from the normal measures of civility on the trail.
This was such a moment."
Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Hoi,

Poe he, ik heb mijn hanwags meestal een jaar of 2-3, dagelijks gebruik! Zomer en winter en nog nooit problemen, behalve de normale slijtage aan de zool.

Ik lees dat je die schoenen in maart hebt gekocht en inmiddels al bent teruggeweest en er weer problemen zijn. Veronderstel ik dan goed, dat je binnen een half jaar problemen had met de schoenen? Daar zijn ze dus inderdaad veel te duur voor en dat mag volgens mij absoluut niet. Dit zou namelijk betekenen dat als je een reis van langer dan een half jaar gaat maken, je minstens 2 paar van die dingen mee moet nemen! x( Dat zouden ze bij de verkoop dan wel eens even mogen melden.......

Op hoge poten teruggaan? TUURLIJK!!!!!!!! Je betaald er genoeg voor! Plus al het gedoe wat je ervan hebt en in feite heb je nogsteeds geen goede schoen waar je lekker op kunt vertrouwen als je langer weg zou gaan.
Al eens geprobeerd met de importeur van Hanwag of Hanwag zelf hierover te mailen? Vaak bereik je daar veel meer mee dan via een buitensportzaak (welke was het overigens?). Die zijn gevoeliger voor ontevreden klanten dan sommige buitensportzaken!

Succes!
Petra
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan