Schoonmaken Platypus slang?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
F

friso

Guest
Wie heeft er tips om een slang van een Platypus waterzak schoon te maken? Uiteraard drogen we de slang altijd na gebruik, maar toch wordt hij vies aan de binnenkant. Hoe doen jullie dit?

Friso
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Friso,

Hier in Spanje heb ik in de winkel een speciale borstel hiervoor gezien. Deze zit aan een soort van staal-draad en kun je dus zo door de slang heen jassen.

Neem aan dat deze ook wel in de Nederlandse/Belgische buitensport-winkels is te vinden.

Raymond
 
Friso,

Ik kreeg pas bij een niet nader te noemen outdoorzaak in een niet nader te noemen plaats een schoonmaaksetje voor de slang van de Sigg drinkset aangesmeerd (ik heb zelf geen Sigg, maar een camelbak)

Het setje bestond uit een stukje vislijn met een pijperager, allemaal heel simpel, en moest 8 euro kosten. Voor dat geld kan jij dat zelf ook wel maken! Ga naar de sigarenzaak, en vraag om dikke pijperagers voor het schoonmaken van je pijp, bind er een dun stukje touw of vislijn aan, en sjor het zaakje lekker een paar keer, met wat sop en heet water door de slang. Ik had paarse puntjes in de slang zitten (bacterien!! x( ) en die zijn zo goed als weg.

Wat ook kan: een dotje katoen aan een touwtje binden en erdoor heen trekken. Goed vastbinden, als iets midden in de slang vastzit ben je nog niet klaar.

Pieter
"Not all those who wander are lost!" -J.R.R Tolkien-
 
He Friso,

Ik maak mijn Camelbag altijd schoon met van die bruistabletten waar je (als je die mocht hebben) ook je kunstgebit schoon mee maakt.
Werkt prima maar je blijft "vlekken" houden van bijvoorbeeld Isostar ofzo. Dat kun je er niet uit poetsen. Mij is het in iedergeval niet gelukt...

Ik vul de zak voor ongeveer 1/3, gooi er drie van die tabletten in en laat via het ondstuk alle lucht ontsnappen, beetje schudden en een uurtje of twee laten weken. Schoonspoelen en hij is weer fris!

Duncan.
 
Thuis: onder de kraan houden, flink water er door, touwtje er door vrotten, stukje watten er aan doen, touwtje weer terugtrekken, paar keer herhalen. De meeste aanslag krijg je er wel uit op die manier.

Onderweg: Zelfde maar dan zonder kraan.

Groets, Rob (Voorstander van simpel).
 
RE: Schoonmaken Flessen.

Ik zag laatst in een zaak dat SIGG een middeltje had om de flessen van binnen schoon te maken.
Mischien helpt dat ook voor de slang.
Ik heb er geen ervcaring mee en kan dat dus niet beoordelen.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik heb weer een streek in gedachten).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan