Schotland

  • Onderwerp starter Kurt (Guest)
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

Kurt (Guest)

Guest
Allé,

Voor de 2e keer goed dan.

Dit najaar (begin september) willen we onze benen eens gaan strekken, eventueel in Schotland.

Het idee is om met de stoomboot (& fiets uiteraard) uit Zeebrugge naar Hull te varen, en van daar dan door te reizen (fietsen) naar we weten nog niet waar...

Wie heeft er reeds ervaring met korte fiets-trekkingtochten in Schotland? Is het daar werkelijk zo mooi, of zoeken we beter de warmte op in het zuiden?

Thanks voor de info !!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

hee kurt,

schotland is in een woord geweldig, als je daar trektochten wil maken is het er helemaal ideaal. wij zaten in een gebied genaamd garelochhead een heel mooi gebied met toppen tot 1000m. je zult er weinig mensen tegen komen en je kunt ongestoord je tentje ergens opzetten. maar ja als je regen niet echt prettig vindt zou ik er niet heen gaan, de regen komt horizontaal binnenzetten helemaal wel in september.
wat fietsen betreft weet ik helemaal niks van, heb alleen trektochten daar gemaakt.
misschien komen we elkaar wel tegen ik ga er straks (eind september) weer naar toe, zo mooi is het er dus wel.

groeten tom
 
Eventueel een alternatief

Mocht het fietsen, en de afstand je tegenvallen dan kan je ook vanaf Hull in 2 dagen naar Snowdonia in North Wales gaan.
De condities zijn min of meer gelijk aan die in Schotland, alleen is het dichterbij, en kleiner qua oppervlakte.
Het landschap varieert er van liefelijke dalen tot ruige bergpassen, het zit er vol met (simpele) campings en jeugdherbergen met over het algemeen goede droogkamers voor je spullen.
Over de tocht Hull --> Wales kan ik het volgende zeggen: Het eerste stuk is niet echt interesant, een redelijk saai landschap met verlopen steden die je beter kan mijden, maar zodra je de grens met Wales over bent wordt in een klap alles anders en wordt het echt genieten.
Groetjes
Rob
 
[font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 03-06-01 om 08:51PM (GMT 1)[/font][p][font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 03-06-01 om 08:50 PM (GMT 1)[/font]

Dag Kurt,

ik ben Siegurd en ben al drie keer in Schotland geweest waarvan twee keer fietsen. Schotland is mijn lievelingsland. Je kunt er alles doen. Fietsen is de eerste keer zo goed bevallen dat ik net weer terug ben van de tweede keer. (http://www.go.to/mb2001.nl) op deze site staan een aantal foto's over onze trainingvakantie.
Ik ben vorig jaar in augustus geweest en dat was goed bevallen alleen het was bijna niet te volhouden wat betreft de midges. Het is een plaag die je helemaal gek maakt. Het weer was ook niet echt bijzonder maar het land is zo geweldig dat je eigenlijk alles vergeet.
Afgelopen keer was in mei en dat was TOP!!! Heerlijk warm, continu zon en GEEN MIDGES. Mei is samen met juni de droogste maand van het jaar. De eerste keer in 1996 was in juni en ook schitterend weer.
Fietsen is in sommige gedeeltes zwaar vooral als het regent maar het is de moeite waard. Uiteindelijk is mijn conclusie, wil je de optimale vakantie meemaken in Schotland dan moet je of fietsen of met de camper!!

Groetjes,
Siegurd

P.s.: ff vergeten, ik heb gefietst vanuit Assen naar Ymuiden, daar de boot naar NewCastle genomen en toen weer gefietst naar het Noorden van Schotland. Of je neemt de trein naar Edinburgh of Inverness.

Handige sites:
http://www.visitscotland.com (wat betreft Mond en Klauwzeer en overigens)
http://www.ctc.org.uk (de Britse fietsvereniging)
http://www.go.to/mb2001.nl (de site van onze expeditie naar de Mont Blanc met een aantal drromfoto's over onze afgelopen fietsvakantie in Schotland)
 
ik ben een schot van het hooglanden en kan u heel veel vortellen,
weet je waar je wil naartoe?,voor hoe lang,wat/waar wil je slapen in wat zou je liefste zien en doen als je bent daar.
Ik woon en werk nu in breda voor ongeveer 3 jaar zo als u meer
details of informatie wil hebben dan neem contact op met mij
ik ben een ervaren berg/buitendeur mens met 35 jaar ervaring van
schotland als ik kan u hulpen dan doe ik dat graag.Als u wil mijn
e-mail address/telefoon nummer dan ik denk dat wij kunnen iets regelen of afspreken in breda.
 
Ik ben zelfs een schot uit het hooglanden, (hoogste dorp)in de
hooglanden,ik woon nu drie jaar in breda en JA!,het hooglanden zijn mooi,wij krijgen daar minder regen dan in nederland,
nu als je daar wil gaan reisen stel ik voor een paar dingen dat misschien hulpt,koop een jeugd-auberge lidmanschaap van het nederlands njav, kijk het internet(scottishtouristboard,youthhostels scotland,)het is handige als het weer is slechte voor tenten,en goedkoop.
Als je weet niet waar naar toe dan laat mij weten en denk over na
wat je wil zien,doen,hoe lang je heeft(reis-tijd/vacantie-tijd) dan kan ik je zeker hulpen met idee/advies.
Als je wil meer info/hulp of zo dan e-mail mij(neem kontact op
door hiking-site webmaster).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan