Schouderbanden rugzak


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi, even een vraag, ik pas momenteel van allerlei rugzakken, maar heb grote moeite er een te vinden die zowel qua heupband als schouderbanden goed zit. Vooral de schouderbanden vallen bij de meeste merken die ik geprobeerd heb zover naar buiten dat ze tegen de oksel aanvallen. Is dat normaal en moet ik daar gewoon aan wennen of bestaan er ook nog merken met modellen waarbij dat niet het geval is? Ik ben momenteel nog wel op de amateuristische toer, dus Arc teryx heb ik niet geprobeerd. Welk tot op heden het lekkerste zat was Cerrotorre Gecko 65L. Een veel duurdere Berghaus vielen de banden gelijk van mijn schouders.
Overigens ben ik zeker geen tenger meisje (ehum, ben juist aan het afslanken) maar ik heb blijkbaar wel een wat langere rug.
Ben benieuwd naar eventuele reacties.

Alix(
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik begrijp je omschrijving niet helemaal, wat bedoel je precies met " tegen de oksels aan vallen" ?
Schouderbanden mogen wel wat breed staan omdat anders je nek in de verdrukking kan komen, een zeer onprettige beleving.

Verder zit er een borstbandje om eventueel de banden wat naar elkaar te spannen en is de lenge van een goede rugzak te verstellen.
Ik kan me echter voorstellen dat bij veel vrouwen dat oncomfortabel zit.


Een verkoper of -ster moet je dat allemaal haarfijn kunnen laten zien

Rob
 
Rob,

Ik bedoel dat de schouder banden zover naar buiten staan dat ik er langs schuur als ik mijn armen beweeg, iets wat je bij lopen niet kunt vermijden. Ik weet dat je de banden naar elkaar toe kunt trekken, maar het lijkt mij niet de bedoeling dat je dat zo extreem moet doen om te voorkomen dat de banden onder je oksels door lopen.
En inderdaad bij vrouwen staat het ook nog eens bijzonder onflatteus, moet dat bandje bven of onder de boezem blijven.
Ik heb trouwens ook altijd ruzie met de auto gordel, die schuift bij bijna alle auto's over mijn hals dus tegen mijn keel aan.

Ik was alleen wat verrast dat bij Bever in N een rugzak van Black Bear gewoon als een goede rugzak werd beoordeeld, terwijl bij Bever in A gezegd werd dat dit meer het type waszak voor de student was.

Het zal toch wel een kwestie blijven van 'trail and error'

Ali:p
 
Ali,

Een goede rugzak is die rugzak die datgene wat je mee wilt nemen op de heup kan dragen. Ga je met een kilootje of 12 / 13 weg dan is de Black Bear mijns inziens een prima tas. Ga je daarintegen vol bepakt met kampeergerei op pad (tent/mat/brander etc.) dan zal de heupband moeite hebben om het gewicht daar te fixeren. Die vragen moeten ook aan jouw gesteld worden in een winkel. Wat ga jij er mee doen. Ik zou in ieder geval als Bever personeel mijn min of meer eigen merk rugzak niet als een waszak neerzetten.
Kijk eens naar een Lowe Alpine damesmodel (Appalachian 50 liter)of een Bach Venture I.
Deze schouderbanden zijn meestal wat korter zodat het smallere gedeelte bij jouw oksels uitkomt wat de kans op schuren vermindert.

Ik weet niet welke inhoudt jij nodig hebt, vandaar het advies voor de "kleinere"modellen.

Succes met de zoektocht

Buitenbeentje
 
bij sommige rugzakken kan je die borstband gewoon verplaatsen. Teminste ik kan dat met mijne en heb dat ook gedaan.

Heb je al dames modellen geprobeert ?
 
Ahum,

Lees net dat je een wat langere rug hebt. Goed: De Bach Venture is wat langer te maken en de Lowe Alpine Appalachian heeft ook een heren 60 liter.
Door je grotere ruglengte zou de MacPac Rimu in de maat 2 (of 3)
ook nog tot de mogelijkheden kunnen behoren. Als geld geen rol speelt (Arctryx) dan misschien de Osprey Luna M 60 liter.

Maar misschien heb je deze allen al eens geprobeerd

Nogmaals succes

Buitenbeentje
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan