Schuilen voor de regen...


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal :)

Wat ik eens in de groep wilde gooien is het volgende: stel je bent in de natuur, in Nederland, en je spant een zeil tussen bomen om te schuilen voor de regen. Is zoiets toegestaan of mag dat alleen s'avonds als je geen kant meer op kan? En wat als ik daar mijn thee wil zetten...? Krijg je daar last mee? Of is dat wel te doen? Dan heb ik het over de dag, dus niet 's nachts. En als het regent.

Ik ben ook wel benieuwd trouwens of zoiets ook kan als het niet regent. Het spannen van een zeil dus.

alvast bedankt...
 
'k Weet niet hoe het zit in Nederland maar vermoed dat de regels daar vergelijkbaar zijn met de regels in België.

En hoewel je er niet noodzakelijk last met zal krijgen mag het in België officieel niet. Naargelang waar en wanneer je het zeil spant zullen er andere regels een rol spelen.
Maar:
- Bijna alle Belgische bossen en veel van het Belgisch grondgebied is in privé-bezit, daar mag je niet komen zonder uitdrukkelijk toestemming.
- In zo goed als alle bossen die geen privé-bezit zijn mag je de paden niet verlaten zonder uitdrukkelijk toestemming.
- Op openbaar domein (ook buiten bossen) mag je niet zomaar constructies opzetten zonder toelating. Je mag ook niet zomaar ergens verblijven.
- Vuur maken is op de meeste plaatsen ook verboden zonder uitdrukkelijke toestemming. Een sigaretje aanmaken mag nog wel.

Maar dat is natuurlijk slechts wat officieel mag of niet mag. Als je geen hinder veroorzaakt, niets beschadigd, er geen brandgevaar is, ... zal je niet snel problemen krijgen omdat je op een rustige plek een zeiltje spant en daar een kopje thee zet. Maar als men je daar weg wilt dan heb je er niets tegen in te brengen.
 
Bedankt voor de reactie Renaat. Volgens mij werkt het in Nederland zo'n beetje hetzelfde. Als je niet midden in een open vlakte een kamp op gaat zetten dan hoef je igg. niet op een boete te rekenen ;)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan