Schwarzwald eerste week van november


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal,

voor de eerste keer dat ik zo laat in het jaar ga lopen! We gaan met 2 of 3 man en we hebben een vrij goede uitrusting, allemaal aardige ervaring met bergen (niet het klimmen, maar dit gaan we ook niet doen).

Weet iemand hoe ik aan een kaart van dit gebied kom? zijn er sites met kaarten? En heeft iemand zelf ervaring met het Zwarte Woud?

De route zal 4 dagen lang zijn, hoeveel we redden in afstand weten we nog niet. In ieder geval willen we de Feldberg en Freiburg aandoen.
Vorig jaar viel eind november de eerste sneeuw.
Zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen, veiligheidsaspecten of andere dingen waar we echt aan moeten denken?

Groeten Wolfert
 
He Wolf!

Kaarten zou ik gewoon in een goeie kaarthandel halen. Die van de Eifelverein zijn prima. Eventueel kan je overwegen om die kaarten digitaal aan te schaffen; volgens mij kan je inmiddels alle Eifelvereinkaarten op CD krijgen.

Ik ben al weer een aantal jaar geleden met een groep in het Zwarte Woud geweest, we zijn van Baden-Baden naar Freiburg gelopen. Wat ik leuk vond aan het gebied waren de Grillplaetze: blokhutten waar je prachtig kan kamperen, met een vuurplek en soms zelfs water. Officieel moet je de Duitse SBB om toestemming vragen, maar een controleur hebben we nooit gezien... Ander goed punt: tarwebier! :)

Wat ik minder leuk vond waren de muggen en de scouts :) maar daar zul je in november minder last van hebben. En ik hoop dat je van naaldwoud houdt! Veel andere smaakjes zijn er daar niet. Veel plezier en hopelijk heb je een beetje sneeuw. GrzM!
 
Hi Wolfert.

Mijn allereerste wandeltocht was in het Zwarte Woud ook in November.
Vanuit Freiburg via de Feldberg een rondje Schluchsee gelopen.
Het is wel tering koud geweest en je moet zeker rekening houden met een graadje of 5 vorst maar het is zeker de moeite waard.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan