Scoop ;-) nieuwe Hilleberg in 2009


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

babelfish

Lid Club Hiking-site.nl
Ha ik had een scoop gevonden in een zoektocht naar een nieuwe tent voor mijn gezin. Hileberg gaat de Kaitum serie uitbreiden met GT modellen. Ze worden aan een zijde uitgebreid met een extensie die gelijk is qua vormgeving en functionaliteit als de extensies op de Nallo GT's.

Een Kaitum heeft standaard al twee portalen één voor en één achter. Nu wordt een zijde dus uitgebreid met extra lengte en zijingang en de vooringang blijft gehandhaafd tezamen met de achteruitgang. Ook leuk is dat je deze voor- en achter ingangen geheel kan oprollen zodat je een lange boogtarp krijgt, kan je de binnentent thuis laten ;-)


De enige site op internet die hierover rept is:

http://www.trailspace.com/blog/2008/08/18/four-season-backpacking-tents.html

En zo gaat hij eruit zien:
http://www.trailspace.com/images/blog/2008/08/18/hilleberg-kaitum.jpg
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

En er is een reden voor dat nagenoeg niemand nu al foto's plaatst van producten die pas over een jaar verkrijgbaar zijn: slechtlezende mensen gaan dan namelijk nu al vragen waar ze 'm kunnen kopen.

Ik zie dat zelf wel eens met nieuwsberichten gebeuren die ik plaats: krijg ik vervolgens van mensen die in een buitensportwinkel werken te horen dat er al mensen langs komen om het product te kopen en dan vervolgens boos zijn dat het er nog niet is.

Ben benieuwd of er al iemand op pad is gegaan voor de nieuwe Suunto's :)

Raymond
 
RE: Scoop ;-) nieuwe Terra Nova in 2009

>krijg ik vervolgens van mensen die in een
>buitensportwinkel werken te horen dat er al mensen langs komen
>om het product te kopen en dan vervolgens boos zijn dat het er
>nog niet is.

Zoals altijd heeft elk nadeel ook weer een voordeel; weten de heren winkeliers tenminste wat ze moeten bestellen voor volgend jaar:7

Nou lees ik net dat Terra Nova met de "Moonlite Bag" waterproof bivi van 206 gram gaat uitkomen die wel heel perfect om mijn 400 grams PHD snurkzak zou passen:P

http://www.outdoorsmagic.com/news/images/terran0905.jpg

Zoals gewoonlijk zal deze wel weer niet in het toch meestal erg conservatieve Nederlandse assortiment passenx(

M'n ultralite spullen komen toch hoofdzakelijk uit het buitenland, toch jammer want ik wil die centen best lokaal besteden.

Bv van de week deze besteld, titanium pan/mok van 550ml die maar 80 gram weegt incl deksel, precies goed voor een 1 persoonsmaaltijd van Adventurefood.

http://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/shop/shopimages/137.jpg
 
>Ik zie dat zelf wel eens met nieuwsberichten gebeuren die ik
>plaats: krijg ik vervolgens van mensen die in een
>buitensportwinkel werken te horen dat er al mensen langs komen
>om het product te kopen en dan vervolgens boos zijn dat het er
>nog niet is.

Ja precies. Altijd maar het nieuwste van het nieuwste willen hebben. :-) Vooral bij Garmin's merk ik dat heel sterk. De Colorado liet redelijk lang op zich wachten, de Oregon gelukkig wat minder.

Overigens is het niet zo dat we pas gaan bestellen als de vraag ontstaat hoor ;-)

Groeten,
Joris
 
RE: Scoop ;-) nieuwe Terra Nova in 2009

>Bv van de week deze besteld, titanium pan/mok van 550ml die
>maar 80 gram weegt incl deksel, precies goed voor een 1
>persoonsmaaltijd van Adventurefood.

Is natuurlijk helemaal van het onderwerp af, maar ik vraag me altijd af hoe je aan een mok/pan van deze grootte genoeg kunt hebben voor een maaltijd? Om enigszins met een gevulde maag te kunnen gaan slapen eet ik toch minimaal een tweepersoonsmaaltijd. Een eenpersoonsmaaltijd is toch in de verste verten niet genoeg als je een tocht maakt? Of ben ik dan zo'n buitenproportioneel grote eter? Of hebben jullie andere oplossingen om zulke maaltijden te bereiden in een pan/mok van een dergelijke grootte?

Ik neem altijd toch maar een pan van een liter mee en een losse mok, maar zou het wel fijn vinden om die mok thuis te kunnen laten en een kleinere pan mee te nemen voor eten en koffie en soep. En koffie uit een literpan drinken vind ik geen optie denk ik. Alhoewel ik het nooit geprobeerd heb.

Harold
 
RE: Scoop ;-) nieuwe Terra Nova in 2009

> Een eenpersoonsmaaltijd is toch in de
>verste verten niet genoeg als je een tocht maakt?

JAO schrijft toch nergens dat hij een tocht maakt ;-)

Marla
 
RE: Scoop ;-) nieuwe Terra Nova in 2009

Tja Harold,

Als je 's ochtends een pakje hartkeks als ontbijt neemt, 's middags een pakje sultanat als lunch dan moet je 's avonds idd minimaal een twee persoosns maaltijd eten. Geen idee wat je natuurlijk de rest van de dag eet, maar bij mij is dat zo ongeveer:

muesli ontbijt, 550 Cal
een snickers, 250 Cal
100g trail mix, 500 Cal
hartkeks lunch, 575 Cal
nog een snickers, 250 Cal
nog een keer 100g trail mix, 500 Cal

dan is mijn hiking dag voorbij en heb ik al 2625 Cal genuttigd, iets meer dan een gemiddelde man par dag aan calorien nodig heeft. Dan eet ik een eenpresoons portie droogvoer, waarvoor ik slecht een 400ml aan water aan de kook hoef te brengen en dus genoeg heb aan een pan van een halve liter. Deze maaltijd levert mij:

droogvoer, 500 Cal

en een dag totaal van 3125 Cal, wat voor mij genoeg blijk te zijn om een dag op te kunnen lopen zonder af te vallen.

Eins
 
Sorry ... ook even off topic.

>En er is een reden voor dat nagenoeg niemand nu al foto's
>plaatst van producten die pas over een jaar verkrijgbaar zijn:
>slechtlezende mensen gaan dan namelijk nu al vragen waar ze 'm
>kunnen kopen.

Maar dan heb je het over slecht lezen ...
Er zijn zat "advertorials" en nieuwsberichten die door toedoen van de fabrikant of importeur verschijnen (waar dan ook, niet alleen hier) waarbij dat in het midden wordt gelaten (en dus denk je dat ze op dat moment te koop zijn) of prijsvragen met als prijs een bestaand product.

In mijn beleving beoogt de importeur met deze vorm van reclame toch echt dat iemand dat product gaat kopen. Ik vind het als klant dan erg irritant als het product nog lang niet in de winkels ligt of gewoon totaal niet verkrijgbaar is. Ik heb dat diverse keren gehad, Voorbeelden op deze site: de nieuwe Suunto wristtops met publicatie medio september 2007 en verkrijgbaarheid pas maanden later of het donsjack van Mountain Hardwear in de Goodiesprijsvraag.

Dit verschijnsel verwijt ik niet het medium, laat staan onze geachte webmaster, maar wel de afzender van de reclame, dus de importeur of fabrikant. Als je met iets in de picture wil komen, zorg dan ook dat je aan de vraag die je daarmee oproept kunt voldoen. Het zou toch raar zijn als de slager buiten op zijn stoepbord reclame voor runderrollade maakt, maar vervolgens vertelt dat ze pas drie maanden later beschikbaar zijn.

Marla
 
RE: Scoop ;-) nieuwe Terra Nova in 2009

Inderdaad, gaat gewoon om het hebben:7

Nee zonder gekheid, ik eet normaliter de hele dag door dus heb genoeg aan een 1 persoonsmaaltijd (welke btw groter is dan een halve 2 persoons).

Deze zal voornamelijk gebruikt worden tijdens een weekendje weg waar je voor jezelf iets warm moet maken, meestal alleen water koken.

Voor onderweg met z'n twee is een 1+ liter variant veel beter, bv voor een liter soep tijdens de lunch.

Oh ja, vergeet ook niet het toetje, meestal luchtig dus vult goed en per gram meer energie dan de warme maaltijd :9
 
>En er is een reden voor dat nagenoeg niemand nu al foto's
>plaatst van producten die pas over een jaar verkrijgbaar zijn:
>slechtlezende mensen gaan dan namelijk nu al vragen waar ze 'm
>kunnen kopen.

Ja maar wist jij het al dan van die Hilleberg? (Zo niet kan ik een keer trots zijn dat ik iets eerder wist ;-) )

Verder vind ik product aankondigingen altijd wel leuk, de wetenschap dat er iets anders aan komt maar ik vind het wel altijd fijn om ongeveer te weten wanneer het beschikbaar wordt dan kan ik het in de gaten houden als het mijn interesse heeft (dus niet meteen naar de winkel lopen en daar gaan vragen).

>Ben benieuwd of er al iemand op pad is gegaan voor de nieuwe
>Suunto's :)

Ik las net dat Marla daar een beetje pech bij had... Ik ga er in ieder geval niet voor op pad, krijg er een Suuntootje (Vector) opgestuurd vanwege een of ander quizje :-)
 
RE: Scoop ;-) nieuwe Terra Nova in 2009

Ik ben erg nalatig in het berekenen van de calorieën in mijn eten, maar grofweg eet ik op een gemiddelde trekkingdag ongeveer het volgende:

ontbijt: 250 tot 300 gram Cruesli (gewoon Quaker ofzo) en een half zakje Elk aangevuld met cappuccino uit een zakje.
lunch: tweepersoons Schultheis-maaltijd
diner: soep, zakje keks met kokosbrood en wederom cappuccino toe
tussendoor: drie notenrepen van AH huismerk en 100 gram studentenhaver (althans, ik neem meestal 100 gram per dag mee, maar nuttig die meestal verdeeld over twee vreetbuien)

Wat is trailmix? Een zelf samengestelde lekkernij? En Snickers is ook wel een idee om mee te nemen ja. Ik vind ze altijd zo looiig, maar wellicht verdienen ze hun gewicht ruimschoots terug door hun energieopbrengst.

Verder zou ik natuurlijk mijn maaltijd in twee shifts kunnen bereiden. Heb ik nog nooit geprobeerd en ik heb geen idee of dat handig is. Qua te koken water kun je trouwens vaak wel toe met een pannetje van 700 ml, maar het droogvoer zelf moet er ook nog bij en dat is ook al snel 250 ml.

Harold
 
RE: Scoop ;-) nieuwe Terra Nova in 2009

Trailmix is zo ongeveer studentenhaver alleen dan beter: een mix van noten gedroogde vruchten en chocolade. Stel ik zelf samen. De noten kraam op de markt (Rijswijk ZH) heeft een uitgebreide selectie, zoals bv gedroogde aardbeien, lekker!

Verder lijkt me dat je meer dan genoeg eet, als ik het zo zie krijg je meer calorien dan ik. Vraag me af of je dat wel nodig hebt. Ik ken namelijk weinig mensen die meer calorien per dag nodig hebben dan ik. Hoe zwaar ben je, hoe lang en wat is je vetpercentage? Ben je dik of fit?

Snickers zijn ideaal 500Cal/100g, veel calorisch dichter kom je niet.

Je droogvoer bereid je in de zak en niet in de pan. Voordelen zijn dat je pan niet groter hoeft te zijn dan de hoeveelheid water die je kookt (en je wat grammen kunt besparen op je pan); water op je maaltijd gieten ipv maaltijd toevoegen aan de pan scheel afwas; en je koffie smaakt de volgende morgen niet naar kip-kerrie.

Eins
 
Expeditie vet...

>en een dag totaal van 3125 Cal, wat voor mij genoeg blijk te
>zijn om een dag op te kunnen lopen zonder af te vallen.
>
>Eins

Daar zit het verschil, ik eet genoeg om geen honger te hebben maar ga er van uit dat ik zo'n 5 kilo aan overgewicht kwijt raak tijdens een zware trip:7

Dat is toch waar dat "expeditie vet" voor is???
 
RE: Expeditie vet...

Nou met een gewicht van zo'n 77-78kg en een vetpercentage van zo'n 10 tot 12% wil ik niet echt afvallen. Volgens mij raak ik desondanks wel buikvet kwijt tijdens een hike, maar wordt dat gecompenseerd in extra beenspieren.

Eins
 
RE: Expeditie vet...

Ik ben 1,98 en weeg ongeveer 85 kilo. Geen idee wat voor vetpercentage daar verder aan hangt. Ik sport nogal weinig, maar heb het idee dat ik een vrij aardige basisconditie heb, want loop na twee dagen inlopen in Schotland vrij moeiteloos meer dan 20 kilometer zonder aanwezigheid van paden. Misschien dat dat ook de energiebehoefte verklaart :-). Ik val eigenlijk altijd af tijdens een trektocht.

Idealiter zou ik het water inderdaad in de zak bij het poeier gieten, maar dat gaat om twee redenen niet. Het moet een tijdje trekken en dat is lastig in zo'n zak. Vooral ook omdat er geen 650 ml water bij in past. Maar op zich begrijp ik dat zo'n twee-persoonsmaaltijd wel te ontwijken is door meer andersoortig eten mee te nemen. Ik denk alleen dat qua gewicht zeven instantmaaltijden lichter zijn dan zeven een-persoonsmaaltijden en allerlei noten en snickers extra. Ik blijf maar bij mijn grote pan denk ik. Maar het mysterie van de kleine pannetjes is wel een beetje opgelost. Andere mensen eten blijkbaar een stuk minder dan ik.

Groet
Harold
 
>Ja maar wist jij het al dan van die Hilleberg? (Zo niet kan ik
>een keer trots zijn dat ik iets eerder wist ;-) )
Yup, maar om beschreven reden zal ik met dat soort nieuws bijna altijd wachten tot het product (bijna) in de winkel ligt.

@Marla
Je wil niet weten hoeveel 'nieuwsberichten' ik al gewoon niet plaats omdat ze egienlijk geen nieuws zijn. Voor wat betreft het gebruiken van producten voor prijsvraag of 'In de kijker' die nog niet op de markt zijn hebben importeurs vaak hun eigen beweegredenen. Sommige willen wel eens kijken wat de reactie uit de consumentenmarkt is (winkels hebben het product dan namelijk al lang besteld), zodat ze daar andere marketingactiviteiten op af kunnen stemmen. In andere gevallen gebeurt het ook nog al eens dat een product pas veel later uit de fabriek komt rollen dan gepland (Garmin is daar een goed voorbeeld van) en dan is dus iedereen te vroeg begonnen met roepen dat ze het product 'volgende week' in de winkel hebben :)

Raymond
 
RE: Scoop ;-) nieuwe Terra Nova in 2009

>Je droogvoer bereid je in de zak en niet in de pan. Voordelen
>zijn dat je pan niet groter hoeft te zijn dan de hoeveelheid
>water die je kookt (en je wat grammen kunt besparen op je
>pan); water op je maaltijd gieten ipv maaltijd toevoegen aan
>de pan scheel afwas; en je koffie smaakt de volgende morgen
>niet naar kip-kerrie.

Daarom heb ik een klein keteltje. Scheelt niet alleen pangewicht, maar je doet ook langer (want efficiënter koken) met je gas.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan