Service Bever Zwerfsport

  • Onderwerp starter Servicebever
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Servicebever

Guest
Beste Hiking Site lezers,

Niemand is ongevoelig voor kritiek en wij als Bever Zwerfsport zeker niet, want klanten en het liefst tevreden klanten zijn voor ons van levensbelang. Juist om onze klanten de gelegenheid te bieden hun problemen en opmerkingen bij ons kwijt te kunnen (die ze liever niet persoonlijk in de winkel willen
uiten) hebben wij 2 e-mail adressen in het leven geroepen te weten:

service@bever.nl
voor het melden van problemen met betrekking tot de service en retouren afhandeling

Info@bever.nl
Voor algemene vragen en opmerkingen

Juist door het bestaan van deze e-mail adressen steekt het ons te moeten lezen dat er klanten zijn, die zonder gebruik te maken van deze service, zich negatief over Bever Zwerfsport uitlaten zonder ons eerst de mogelijkheid te bieden voor een oplossing te zorgen. Ook niet netjes is dat bij het melden van problemen met Bever Zwerfsport, er ronduit op de man wordt gespeeld in plaats van Bever Zwerfsport als bedrijf.

Met 23 filialen in het land zullen wij verhoudingsgewijs meer kritiek en hopelijk ook lovende berichten genereren. Dit is niet meer dan normaal, maar laat de kritiek wel fair zijn. Mochten wij de bij ons gemelde problemen niet juist opgelost hebben dan is het ook normaal dat het forum hiervoor een uitlaatklep biedt en hebben wij deze kritiek ook verdiend.

De Servicebever
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Een nobel streven!
Ik moet zeggen dat ik helaas een aantal slechte ervaringen qua sfeer en service heb opgedaan in de vestiging in Rotterdam in het verleden maar dat er na een klacht via een email redelijk serieus op in is gegaan door de Bever firma. Toch staat deze vestiging bij mij erg laag op het lijstje van te bezoeken adressen terwijl ik er voorheen vrijwel alles aanschafte.
Zoals je hier kunt lezen gaan de meeste klachten over de service/bekwaamheid personeel van slechts een aantal Bever vestigingen en dat andere juist weer worden aangeprezen.
Mischien dat julle daar je voordeel mee kunt doen zodat jullie, en uiteindelijk ook de klant (wij dus) er mee geholpen worden
Veel succes
Rob


"Occasionally it troubled me-
I presume it must trouble all hikers from time to time-
Just how far one strays from the normal measures of civility on the trail.
This was such a moment."
Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Prima actie dat jullie dergelijke adressen in gebruik hebben genomen, het is echter wel een fall-back scenario, een proces waar je op terug kan vallen als je in de winkel niet terecht kan voor de gewenste service. En dan is de "eerste indruk" (die dan negatief is) als opgedaan. Het bestaan van deze mail adressen was bij mij niet bekend.

Gelukkig heb ik alleen maar positieve ervaringen met Bever Arnhem, zowel qua kennis (waar ik niet vaak gebruik van maak) als service.

Ciao,
Frank.
 
>Juist door het bestaan van deze e-mail adressen steekt het
>ons te moeten lezen dat er klanten zijn, die zonder gebruik
>te maken van deze service, zich negatief over Bever
>Zwerfsport uitlaten zonder ons eerst de mogelijkheid te
>bieden voor een oplossing te zorgen. Ook niet netjes is dat
>bij het melden van problemen met Bever Zwerfsport, er
>ronduit op de man wordt gespeeld in plaats van Bever
>Zwerfsport als bedrijf.

Wie beweert er dat die mensen die hier klagen niet ook eerst jullie zelf ergens op hebben aangesproken, en dat hun klachten misschien wel verkeerd behandeld zijn? Dit soort dingen voorkom je toch niet met 2 e-mail adressen.

Op zich een goed punt dat jullie hier nu ook eens kijken, maar wees wel reeel, zo heel veel klachten staan er toch niet? Deze hele site zit vol met klanten van Bever, tussen de op dit moment 1284 geregistreerde gebruikers zullen best wel ontevreden klanten zitten, maar dat heeft iedere zaak, en jullie zijn een hele grote winkel, dus kun je meer reacties, negatief en positief, verwachten.

Gr,
Maarten

-Die tevreden is over Bever Arnhem en nog niets met hun service te maken heeft gehad-


"De vooruitgang voert ons steeds verder van huis."
ZTT
 
Bevertjes..

Goed nieuws dat jullie ons (de markt) in de smiezen hebben. Persoonlijk denk ik dat het best meevalt met de negatieve gevoelens jegens jullie winkelketen. Zelf ben ik erg tevreden met de locale Bever in Hilversum.
Qua W.W.W. hebben jullie de plank een beetje misgeslagen. Outdoor.nl is een regelrechte aanfluiting en verbetering is noodzakelijk, wil je ooit serieus genomen worden.
De enige vraag die ik jullie via info@bever ooit gesteld (tot 3x toe) heb is nimmer beantwoord. En da's jammer. Ik hoop dat deze actie hierin een verbetering zal betekenen.

Het ging toen overigens over de vraag waarom er nooit een CE-keurmerk op abseil-achtjes is afgebeeld. Het is duidelijk dat ze allemaal aan de eisen voldoen en CE gekeurd zijn. Maar op de meeste andere klimhardware is dit tekentje gewoon afgebeeld, en op achtjes doorgaans niet. Why??

Anyway, succes ermee!

:7
martin
-permanente korting voor hiking-siters???
 
>Juist om onze
>klanten de gelegenheid te bieden hun problemen en
>opmerkingen bij ons kwijt te kunnen (die ze liever niet
>persoonlijk in de winkel willen
>uiten) hebben wij 2 e-mail adressen in het leven geroepen

Beste Servicebever,

De meeste mensen zijn mondig genoeg om hun klachten over service of informatieverstrekking aan het winkelpersoneel zelf te melden en hebben hiervoor geen apart email adres nodig. Alleen in uiterste gevallen zullen mensen dit middel gebruiken (als ze al op de hoogte zijn van het bestaan).

Bij jullie eigen winkelpersoneel zal dus een beter beeld bestaan over hoe de service beoordeeld wordt door klanten dan jullie via dit email adres kunnen opmaken.
Mijns inziens ligt het probleem hier niet aan het onbekend zijn van klachten maar aan het ontbreken van de wil en/of mogelijkheden bij het winkelpersoneel om de service te verbeteren. Aan jullie dus de schone taak om het winkelpersoneel hierin te stimuleren en hiermee te helpen. In dat verband is de suggestie van remon om het personeel van een goede vestiging naar andere vestigingen te detacheren (of andersom natuurlijk; zie de thread Service Zwerfkei) een heel goed idee.

Overigens vind ik het een slap argument dat iemand niet mag klagen over jullie service als hij niet eerst een email heeft gestuurd. Op het moment dat een klant een klacht uit, dient hij meteen serieus genomen te worden en niet eerst naar het hoofdkantoor te moeten mailen.

Succes met jullie verbeterproject,
Carl
 
>Ook niet netjes is dat
>bij het melden van problemen met Bever Zwerfsport, er
>ronduit op de man wordt gespeeld in plaats van Bever
>Zwerfsport als bedrijf.
Natuurlijk wordt er op de man en op het filiaal gespeelt,
als klant heb ik te maken met een filiaal en het personeel
dat daar werkt. Dat daar toevallig een organisatie met 23
filialen, inkoop afdeling, service afdeling enz.. achter staat
doet er voor de eerste indruk niet toe.

>Met 23 filialen in het land zullen wij verhoudingsgewijs
>meer kritiek en hopelijk ook lovende berichten genereren.
Mensen praten meestal over uitzonderlijke situaties.
Een goede afhandeling van klachten en een nette
vakkundige bediening in de winkels is wat de
meeste klanten "normaal" vinden. Hier hoor je dus
zelden iets over. Als er onverhoopt iets fout gaat,
dan wordt er wel over gepraat.

Op het prikbord van hiking site valt het dus wel mee,
hier vind je ook veel positieve berichten (ook over Bever:))

Martijn...
100km Mountainbiken - 9 maart 2003
http://www.8vanoostbrabant.tk
 
Beste Carl,

De twee e-mail adressen dienen als extra meldpunten voor mensen die wellicht niet zo mondig zijn als jij. Op onze site www.bever.nl onder contactinformatie komen deze adressen naar voren.
Natuurlijk mag er geklaagd worden, maar we proberen wel te achterhalen of de betreffende klacht bij ons bekend is en of we alles gedaan hebben wat mogelijk was om het op te lossen. Maar als deze klacht niet bij ons bekend is maar ons wel negatieve reacties oplevert dan hadden we daar toch graag wat meer invloed op gehad willen hebben.

Misschien is enige uitleg over onze werkwijze met betrekking tot klachten en retouren wel op zijn plaats. Alle ingenomen retouren van alle Bever vestigingen worden centraal behandeld en verstuurd naar de diverse leveranciers/reperateurs. Vervolgens worden via dit centrale punt de gerepareerde/vervangen of behandelde artikelen weer teruggestuurd naar onze vestigingen. Info@bever.nl en service@bever.nl komen eveneens binnen op dit zelfde punt en worden door dezelfde mensen behandeld. Indien het personeel met een problematisch geval zit, dan zullen ze deze zelfde mensen bellen om te overleggen. Door deze werkwijze kunnen we een goed beeld krijgen van wat er leeft binnen Bever. We horen natuurlijk niet altijd alles wat er in de winkels leeft en daarin zit hem misschien de kneep, maar we proberen dit percentage zo laag mogelijk te houden mede door de e-mail adressen. Je hebt gelijk als je zegt dat het winkelpersoneel wel de wil/mogelijkheden moet hebben om de service te verbeteren. Aan beide wordt hard gewerkt.
 
Hoi Klachtenbever en discussiegenoten!

Prima idee om eens meer ruchtbaarheid te geven aan het bestaan van deze mailadressen! Natuurlijk weet Bever wel dat er soms niet al te positieve geluiden over haar te horen zijn, zelf ben ik al jaren fulltime werkzaam in een Beverfiliaal en struin ik ook geregeld dit forum af en bespreek dat natuurlijk ook op mijn werk!
Daarom deze kleine aanmoediging op persoonlijke titel (het is zaterdagavond, Bever is dicht maar wil wel ff wat laten horen!).

Ik denk absoluut dat mensen die zich onjuist behandeld voelen hiervan gebruik moeten maken, zeker als je vind dat je eerste aanspreekpunt, het filiaal, je niet juist behandeld!

Gelukkig klinken er ook positieve geluiden, zoals het vette kompliment voor Art van Nijmegen laatst in het forum. Ik ben ontzettend benieuwd naar reacties zodat we daar ook weer wat mee kunnen!

Buitensportgroetjes

Wouter Plaatsman
(B12 voor kenners)
 
hoi,

Ik ben een van die mensen die niet zo over Bever (Den Haag/Rotterdam) te spreken is. De service verloopt zeer moeizaam en er raakt altijd van alles kwijt!
Tevens weet het betreffende personeel vaak niet wat er gaande is (half jaar lang bv. volhouden dat de bestelling wel komt, terwijl het allang bekend is dat de bestelling pas een jaar later weer binnen zal zijn).
Toch om even bij de topic te blijven: al mijn klachten zijn met de winkel opgenomen en daar allang bekend voor ik dat ga posten op wat voor site dan ook! Jullie moeten tenslotte wel de kans krijgen de dingen op te lossen nietwaar? En soms gaat dat ook goed, en dan ben ik ook niet te beroerd om ook dat te melden! Objectief noemen ze dat!
Op dit moment gaat het trouwens wel alweer mis! OF jullie beloven binnen een week een lost-arrow ropebag in huis te hebben maar kunnen dat niet waarmaken OF het genoemde e-mail adres werkt niet zo goed als jullie denken, aangezien ik na 4 weken ofzo nogsteeds op een mailtje zit te wachten.

Petra
 
Hoi,

Ook ik ben over Bever Rotterdam niet echt enthousiast als het gaat om reparaties en bestellingen. Heb in 2001 een Coleman Peak 1 ter reparatie aangeboden en er vervolgens 7 weken niks van gehoord. Toen ik belde bleek-tie al ruim een week klaar te liggen; niks geen kaartje of telefoontje ontvangen dat ik 'em kon ophalen hoewel men in de winkel beweerde dat wel te hebben gedaan. Kan een incident zijn, maar helaas. Maandje later 2 anti-diefstal kabeltjes voor Ortlieb fietstassen besteld, zou binnen een week binnen zijn dus na 3 weken maar eens gebeld. Ook dat bleek al ruim een week binnen te zijn, wederom geen kaartje of telefoontje gekregen. Dit zelfde verhaal dat jaar nog een keertje gehad, toen was ik het zat. Ik heb het alle 3 keren netjes gemeld maar er wordt mij gewoon verzekerd dat ik echt een kaartje thuis gestuurd heb gekregen.
Het kan natuurlijk een complot van de PTT zijn, maar dan nog. Bestel tegenwoordig bij Demmenie, die bellen gewoon even, en als ik er niet ben proberen ze het nog een paar keer!
Ik kan dit natuurlijk melden via een e-mail adres, maar hoe bewijs ik dat ik niks hoor als het winkelpersoneel zegt dat ze me op de hoogte hebben gesteld?
Ik begrijp van Petra dat ze bij Bever in Rotterdam in het laatste jaar nog niet veel hebben bijgeleerd.

Groetz,
Dennis

- Gelukkig hebben we in R'dam ook nog Demmenie, Slee, Crew.... -
 
......'t was Den Haag....... Alle keren (ben de tel al kwijt inmiddels).

Rotterdam, tja..... je mag van de Bever niet over een kam scheren en ook niet op de persoon reageren, dus wat moet ik nu zeggen over dat de verkoper te beroerd is om iets te doen, de mevrouw bij de kassa gewoon blijft beppen met een bekende aan de telefoon terwijl ze haar nagels staat te inspecteren en ik heeeeeel graag iets wou afreken, het waardelose advies over een tent, etc..........


Petra
 
RE: Service Bever Zwerfsport Arnhem

Ha,

om ook een positieve ervaring met de service van Bever met jullie te delen (het leek wel of ze met z'n allen dit stukje prikbord hebben MOETEN lezen...;-)).

Ik heb gister m'n rugzak naar Bever Arnhem gebracht voor een reparatie (garantiewerk). Omdat het een Berghaus is kon de reparatie een paar maanden gaan duren. Toen ik zei dat ik afspraken had om te gaan lopen half december is hij gaan regelen dat ze mijn rugzak binnen een paar weken repareren.

Hij is nu weg, en ik ben benieuwd...

Maarten

-die een probleem heeft als z'n rugzak niet klaar is voor half december...:'(
 
Deel van het klagen komt naar mijn idee ook door de verhouding prijs-service. De prijzen voor buitensportartikelen ligt behoorlijk hoog. En dan verwacht je wel dat als er onverhoopt wat is, je snel wordt geholpen. Dit laatste is dus helaas niet altijd het geval en dat wil men ook wel eens algemeen kwijt. Goede service wordt als 'vanzelfsprekend' ervaren en wordt dus niet zo snel gemeld.

Ik vind het een goed initiatief van Bever, maar ik sta er wel sceptisch tegenover. Als klant wil je vertrouwen op de kwaliteiten en accuraatheid van het aanwezige personeel in 'jouw' filiaal, daar kun je dan een goede relatie mee opbouwen, met iemand centraal in het land die je nooit ziet is dat veel lastiger. Het gaat ook om het persoonlijk contact dat voor mij ook belangrijk is.

Dirk.

-die niet lang geleden een uitgebreid gesprek heeft gehad met Wouter in een lokaal filiaal over dit onderwerp-
 
[laatste wijziging op 30-11-02 om 17:23][laatste wijziging op 30-11-02 om 17:22 ]Oke, de mannier is dan een beetje omslachtig maar we mogen ze wel een kans geven of het op deze mannier beter loopt.
Zelf heb ik ook een keer een goede ervaring met een reparatie gehad met Bever Utrecht.
TNF tent waarvan het grondzeil doorlekte.
Binnen 4 weken had ik de tent terug met een nieuw grondzeil er in.
Koste me niets.Dat was wel in 1991, lang geleden maar wel een positieve ervaring.

Daarnaast zijn er ook altijd mensen die een week voordat ze op vakantie gaan, langs komen met een reparatie en ze verwachten dan dat die op tijd klaar is.
En dat dan ook nog in het hoogseisoen.Tsja, dat lukt dan dus niet.
Ik raad iedereen ook aan om direkt na de vakantie, je materiaal te checken en reparaties gelijk te laten maken.
Zo voorkom je veel ergenis.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
Nou, ik begrijp jullie niet zo heel goed hoor!!!

Heb nu al 2 keer mijn meindl islands pro kunnen omruilen zelfs na de week proeftijd. Dit omdat de schoenen na een aantal kilometer te groot waren voor mij, mij werdt dan wel verteld dat ik ze niet hoefde in te lopen. van maat 7 terug naar 6 half. De laatste keer zagen de schoenen zelf niet meer uit. Men heeft ze in Eindhoven kostenloos omgeruild.

Ben in Venlo geweest bij Twin Peaks maar de vrouw daar zou en wilde me perse schoenen verkopen, en omdat ze ze niet op voorraad had wilde ze me een duurdere niet passende klasse D verkopen met een extra zool erin. En dit voor te wandelen in de bergen van de canarische eilanden.
Sorry hoor maar dan wacht ik wel op mijn maat of ga ze ergens anders halen. Daarna rodelen ze er dan ook nog over tegen familie van mij die weer raar gaan doen tegen mij daarover. Nou prettig winkelen!!

Ik rij voortaan gewoon van Venlo naar Eindhoven, ook hun zijn niet perfect maar wie is dat wel???
 
Uhm, Marcel, begrijp ik dan goed uit je verhaal dat ze je bij de Bever tot 2x toe de verkeerde schoenmaat hebben verkocht? x(

Wij waren pas wegens tijdgebrek ook aangewezen op de Bever (Den Haag) voor stijgijzers, het verliep echt helemaal prima, kundige verkoper! Echter de stolplaten waren niet op voorraad, kan gebeuren. Ze werden besteld en na een beetje troubles vanwege een inventarisatie konden ze we nog NET voor onze vakantie ophalen. Thuisgekomen, blijken onze stijgijzers de nieuwe versie met een extra tandje te zijn en de stolplaten de oude versie, die dus niet passen vanwege dat extra tandje.....
Ok, ik gebeld naar de betreffende Bever. Daar kreeg ik eerst te horen dat ik beter had moeten opletten (ja hallo, wij hadden gevraagd of de verkoper ze er ff op wilde doen, maar hij zei dat het prima zou passen, dat dit de goeie waren). Vervolgens werd na een hoop gehakketak verteld dat ik maar even moest terugkomen a la minuut (het was 20.45 uur, wij wonen 45 minuten van de Bever en hij sloot om 21.00 uur) dan zou ie wel even kijken of ie kon knippen en snijden. Ik vertelde hem dat ik dat zelf ook wel kon, maar mij zorgen maakte over of het dan zou passen. Ok, ik moest terugkomen, dan nam hij de dingen terug, heel leuk en aardig, maar wij hadden ze nodig voor de vakantie en doordat die dingen bestels moesten worden was het wat kort dag en voor ons onmogelijk nog naar de Bever te gaan. Daarop kreeg ik te horen dat we veeeeeeel te laat waren met die dingen kopen (uhm, wie moest ze ook al weer bestellen????).
Ok, het was tot daar een weinig oplossend gesprek, ik heb gevraagd of we ze mee konden nemen op vakantie, ter plekke kijken of we ze nodig hadden, zo nee in de verpakking laten zitten en zo ja roeien met de riemen die we hadden en dan na de vakantie terugkomen om een oplossing te zoeken. Hierop ging de betreffende meneer bijna uit zijn dak en kreeg het gesprek van zijn kant een hoog 'mevrouwtje-gehalte' (en er zijn onder jullie die enigszins kunnen inschatten hoe hoog mijn nekharen daarvan rijzen ;) ). Ik mocht niet verwachten dat ik een gebruikt product of een prduct wat meegeweest was kon teruggeven.
Ok, loste niks op dus. ik gevraagd wanneer ze verwachtten de passende stolplaten binnen te krijgen. Toen werd het helemaal spannend, want hij begon te beweren dat de stolplaten die we mee hadden gekregen van deze zomer waren en dat het dus aan mij lag. VREEMD dat dan de prijs er in guldens opstond .......x(
Anyway, om een lang verhaal kort te maken: we waren EVEN heel tevreden over de Bever, het heeft precies een week geduurd.......
De stolplaten hebben we dusdanig mishandeld dat ze inmiddels redelijk passen, hoewel het geen schoonheidprijs verdiend. Net als schoenen een maat te groot........ Maarja, jij mocht nog ruilen na een week..... :)

Groetsels
Peet
-contact met de betreffende winkel heeft dus geen enkel nut om even in de context van deze thread te blijven.
-Zerfkei toch maar weer....
 
Snappurniksvan. Je begrijpt niet dat wij kritiek hebben op Bever en daarna vertel je dat ze je in Eindhoven te grote schoenen hebben verkocht...
En dan zeggen ze nog dat je die schoenen niet hoeft in te lopen en dat lijkt met stug (sorry voor de woordspeling ;-))...

Groetz,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>Echter de stolplaten waren niet op voorraad,
>kan gebeuren. Ze werden besteld en na een beetje troubles
>vanwege een inventarisatie konden ze we nog NET voor onze
>vakantie ophalen. Thuisgekomen, blijken onze stijgijzers de
>nieuwe versie met een extra tandje te zijn en de stolplaten de
>oude versie, die dus niet passen vanwege dat extra
>tandje.....
Dat het fout gaat met bestellingen is niet een specifiek Bever probleem. Dat gaat bij (bijna) alle winkels regelmatig fout, de afhandeling van dit soort dingen verschilt wel van zaak tot zaak.

Met buitensport artikelen heb ik dit probleem nog nooit gehad (nooit iets hoeven te bestellen), maar met fietsonderdelen en fietskleding is het al vaak 'fout' gegaan. De verkeerde maat, het model is iets aangepast, niet meer leverbaar enz..

Het beste kun je zo iets bestellen in de winkel waar je regelmatig komt. Want ga er maar vanuit dat je vaak terug moet om alles in goede banen te leiden.

Martijn...
100 km single track
http://www.8vanoostbrabant.tk - 7 Maart 2004
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan