Sierra de MONTSANT Catalonië


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hallo iedereen
Ik heb een klein vraagje.
Heeft er iemand ervaring of info over trekken in de Sierra de Montsant?
Alvast bedankt voor de reactie.
mvg
Marc
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Zoek even op Montsant hier op Hiking-site en er komt een bult info naar boven. Welke info zoek je precies?

EDIT: Raymond is mij al voor, maar blijkbaar refreshed IE hier op mijn werk niet vaak genoeg en zie ik de nieuwe berichten niet
 
Ey Raymond
We hebben voor volgend jaar een huisje in l'Ametlla de Mar.
De Sierra Montsant is daar in de buurt en blijkt een leuk wandelgebied.
Dus alle info is welkom. Ik zou graag een paar ééndaagse tochten maken en misschien een tweedaagse. Dus ook info van uitgestippelde wandeltochten, kaarten, hutten, kampplaatsen digitale kaarten....
Kortom alles.... hahahahaha
Indien er in de buurt van ons verblijf op niet al te grote afstand nog leuke gebieden zijn ook graag daar info.
Alvast bedankt voor de reactie
Marc
 
Hier staan al enige dagtochten: http://www.hiking-site.nl/routes_catalonie.php

Verder iets dichterbij dan de Montsant is Els Ports, erg mooie gebied waar berggeiten rond lopen. Dan bij de kust nog de Ebro-delta, weet alleen niet of je daar echt een lange tocht kunt lopen, maar in ieder geval flamingo's spotten.

Raymond heeft denk ik nog wel wat meer tips.
 
Als ik op de kaart kijk ligt het iets dichterbij de plaats waar je op vakantie gaat dan MontSant....Maar klopt ligt iets zuidelijker, zelfde hoogte als Ebro Delta maar dan iets meer land inwaards.
 
Hoi Marc,

MOntsant is inderdaad een schitterend wandelgebied, hoewel het er in de zomermaanden verschrikkelijk heet kan zijn. Hou dus in ieder geval rekening met het feit dat je hier zelden een natte waterbron zult vinden in de zomermaanden, dan staan ze namelijk allemaal droog.

Gelukkig zijn er echter meer dan genoeg opties om dagtochten te doen, waarbij je dan het beste gebruik kunt maken van de 1:20.000 kaart van Editorial Piolet. Tis geen fantastische kaart, maar volgens mij wel de meest gedetailleerde van het gebied.

Voor wat betreft hutten kom je er bekaaid aan af in dit gebied. Opties zijn:
Albarca (+34-606643374) van Centre Excursionista de Tarragona
Siurana, Refugi Ciriac Bonet (+34-977821337) van Centre Excursionista de Catalunya
Margalef, Refugi Can Severet (+34-977819008) particulier
La Figuera, Refugi Leandre Lerín (+34-977653642) van Centre Excursionista de Tarragona
Ik heb de telefoonnummers ff snel overgetikt uit een gids van de Montsant die ik heb, dus die kunnen verouderd zijn (Googlen!).
In de dorpjes direct aan het natuurgebied zijn er overigens vaak ook mogelijkheden om te overnachten voor een nacht en verder kun je proberen te wildkamperen, hoewel dat officieel verboden is.

Zelf raad ik je overigens aan om een GPS mee te nemen naar dit gebied: de markeringen zijn enerzijds niet altijd even goed, maar tevens staat het gebied er om bekend dat bij een beetje mist je al hopeloos verdwaalt. Ik heb zelf een keer bovenop gestaan bij mis en je bent inderdaad binnen no time je richtingsgevoel kwijt. En aangezien het gebied wordt omgeven/doorkruisd door diepe afgronden en kloven :)

In mijn fotoalbums heb ik verder een dagtocht staan: http://www.hiking-site.nl/fotoalbums/showgallery.php?cat=3425

Mijn favorieten gids is overigens een Catalaanse, dus vandaar dat ik daar de gegevens maar niet van geef. De kaartjes erin zijn niet echt bruikbaar en de beschrijvingen allemaal in het Catalaans :)

Raymond
 
Sorry, zag je vraag over digitale kaart nu pas. Voor zover ik weet is er niet echt een goede digitale kaart van dit gebied beschikbaar of je zou de Mapsource topo moeten kopen van Spanje. Maar da's natuurlijk hadnig als je een Garmin GPS-ontvanger hebt. Ik heb zelf versie 2, Marla heeft versie 3 voor zover ik weet. Die schijnt een stuk beter te zijn dan versie 2.

Er zijn ook wel digitale 1:50.000 kaarten te verkrijgen hier, maar die zijn vaak erg verouderd. Je zou dan moeten kijken naar de kaart van Priorat, de comarca waar de montsant in ligt. Voor zover ik weet is die echter alleen te koop bij een winkel van het Catalaans Cartografisch Instituut.

Die laatste hebben echter wel weer een schitterend online tool om kaarten tot in het grootste detail van het internet te halen. Zie bijvoorbeeld: http://www.icc.cat/vissir2/?lang=en_UK&zoom=7&lat=4571233.2439&lon=319323.12195&layers=B00FFFFFTF

Hoop dat je daar iets aan hebt.

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan