Silnylon te koop?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
F

fro

Guest
Hallo,

Ik wil graag een stel silnylon stuff sacks hebben (waterdicht en superlicht). Als ik die kant en klaar koop, zijn ze erg duur (je zit zo aan de NLG 40 voor een zakje van een paar liter). Daarom zit ik eraan te denken om ze zelf te maken.

Weet iemand hoe ik aan silnylon kan komen?

Bedankt en fijne feestdagen,

Frank
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ja maar..ik ben Frank....


Maar goed, andere Frank, zit er een zeil- en/of tentenmaker bij je in de buurt?
(bijv. Buitink ofzo)
Daar kun je vaak voor dergelijke zaken terecht. Zelf maken is lastig als je het goed waterdicht wilt hebben, denk aan het sealen van naden (al dan niet gestikt)
Lijmen lukt nog wel eens, vooral bij de dikkere stoffen, maar dan zit je weer met het gewicht.

Cheers,
Frank.
 
Ik weet niet wat Silnylon is, maar ik heb wel een tijdje geleden een nieuw grondzeil in mijn Vaude gezet. Dit materiaal kan is ook erg licht, sterk en waterdicht. Bij de tentenzaak (in dit geval De Wit in Schijndel) koop je dit materiaal voor ongeveer 10Euro per vierkante meter.

Dit lichtgewicht grondzeil kan je gewoon met de naai machine stikken. Daarna moet je het natuurlijk wel met seamseal afdichten.


gr, Jaap (AKA lampje)
 
Frank en Jaap,

Dank voor jullie reacties.

Silnylon is overigens met siliconen geïmpregneerd nylon. Dat is het doek waarvan de allerlichtste tenten worden gemaakt. Ik heb in de US een site gevonden waar 40 denier silnylon per yard te koop is. De prijs komt dan op $5,45 voor 1,44 vierkante meter. En een vierkante meter van dat spul weegt slechts 47 gram. Toch schijnt het behoorlijk stevig te zijn.

Enfin, ik heb gisteren wat van dat spul besteld. Samen met nog een boel andere goodies vielen de verzendkosten nog mee ook. Dus binnenkort ga ik stuffzakjes maken. En een tarpje (yes!). (Het lichtgewicht tentje gaat dus binnenkort in de verkoop.)

Mocht je nieuwsgierig zijn naar die Amerikaanse site, de URL is:

http://www.thru-hiker.com/

Groeten,

Frank
 
Leuke site.
Alleen de zelfmaak stuffzak die er op staat lijkt me niet waterdicht vanwege de koordsluiting. Gebruik liever de oprol en klik sluiting zoals de reguliere waterdichte zakken van bijv. Bever ook hebben.
Dit is ietsje duurder en mischien lastiger te maken, maar wel waterdicht. Nu weet ik ook niet hoe waterafstotend dat Silnylon is.

Cheers
Frank.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan