Skye/Trotternish


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo iedereen

Ik lees reeds enkele maanden dit prikbord maar aangezien ik met enkele vragen zit, heb ik me geregistreerd.

Deze zomer hoop ik (samen met mijn vriendin) naar Skye te gaan. Specifiek is het doel Trotternish en nog specifieker wens ik te vertoeven in de Quiraing. Ik heb echter geen ervaring met Schotland, vandaar dat ik dus enkele vragen heb:

- Hoe zit het met het vervoer? Is het mogelijk om op één dag Trotternish te bereiken vanuit België, is het mogelijk om op één dag terug te geraken? Ik dacht aan vliegtuig van Charleroi tot Glasgow + bus naar Skye + bus op Skye. Heeft iemand hier ervaringen mee of zijn er handiger wegen?

- Ik zou graag twee dagen rondwandelen in de Quiraing. Ik bezit echter geen enkele klimervaring noch klimmateriaal. Kan je je dan nog altijd verplaatsen in de Quiraing of wordt het veel interessanter/mooier als je toch kunt klimmen?

- Aangezien ik een hele week weg ga, wat is er nog de moeite op Skye dat in enkele dagen te doen valt? Een meerdaagse zware tocht spreekt me niet aan, ik ben meer op zoek naar lokale natuur/cultuur die te voet de moeite is.

- Bestaat er een goede gids (boek dus) over Skye?

Zoals ik zei weet ik niet wat te verwachten op Skye aangezien ik er nog nooit geweest ben. Ik hoop dus dat sommigen hier hun ervaringen kunnen bijdragen...
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Pol, Welkom op het prikbord.

Ik heb niet een antwoord op al je vragen, maar voor het vinden van OV in schotland is http://www.visitscotland.com/sitewide/travel_around_scotland een goed startpunt.

Verder vermeld mijn lonely planet dat er door Scottish Citylink een bus dienst is van Glasgow over Fort William naar Portree en Uig, drie maal daags en in een uurtje of drie vanaf Fort Wiliam.

Verder zijn er in de zomer veeeeel midges, dus goed smeren. In Schotland kun je van Avon iets kopen dat Skin-so-soft heet en dat schijnt beter te werken dan DEET.

Eins
 
Hallo samen,

er vanuit gaande dat je in de ochtend op Glasgow Prestwick landt is het zeer goed mogelijk Skye nog diezelfde dag te halen. http://www.travelinescotland.com/jo...eyDetails.do?method=default&rid=1204316528326 Als je met Ryanair vliegt is dit eenvoudig te doen. Je hoeft dan alleen op het busstation in Glasgow over te stappen. Terug kan dit niet. Dan zul je een nachtje in Glasgow moeten doorbrengen om rond half twaalf het vliegtuig terug te kunnen nemen.

Deze site, www.travelinescotland.com, vind ik sowieso verschrikkelijk handig om mijn reizen in Schotland te plannen. Eigenlijk alle OV is in de planner verwerkt. Op Skye zelf is behoorlijk goed openbaar vervoer. Voor Highland-begrippen zelf relatief frequent. Je kunt eigenlijk overal op het eiland wel met de bus komen, maar je moet dat wel een beetje goed uitkienen allemaal, want op sommige trajecten gaat maar een enkele bus per dag.

De Quiraing is erg mooi, maar twee dagen lijkt mij wel wat lang. In een dag heb je alle hoeken van dat gebiedje wel gezien. Het is vrij compact. Je hebt er zeker geen klimervaring nodig. Er loopt een aantal uitstekende paden doorheen. Je kunt overal in de Quiraing wandelend komen, maar voor sommige delen zul je van het pad af moeten en dus met de kaart en eventueel kompas overweg moeten kunnen.

Op het schiereiland Trotternish heb je ook nog The Storr, nog zo'n gekke landschapsvorm. Verder zijn de mogelijkheden op Skye oneindig. Ik zou zeggen google er gewoon lekker op los. Gidsjes zijn er ook. Ik heb zelf goede ervaring met de wandelgidsen van Cicerone en die hebben er een over Skye. Maar er zijn er zeker meer. Je hebt er schitterende kusten, hoge scherpe pieken, verlaten middeleeuwse dorpjes, een distilleerderij, kastelen, oude plaatsjes, eilanden voor de kust zoals Rasaay, een museum over het eilandleven met oude Blackhouses en in de zomer heel veel midges :). Je hoeft je in geen geval te vervelen daar. Een altijd interessante website over Schotland is www.undiscoveredscotland.co.uk.

Veel plezier met de voorbereidingen
Groet
Harold
 
Een aantal jaar geleden ben ik ook op Skye geweest, we zaten op de camping net buiten Portree, en hebben een flinke wandeling gemaakt rond the old man of storr (per bus vanaf de camping te bereiken). Wij waren per bus vanuit Fort William daarnaartoe gekomen.

In de lonely planet staat e.e.a over Skye geschreven. Hier kan je ook info vinden:
http://www.buitensport-schotland.nl/inhoud/index.php?geb=skye

Wil zelf nog een keer naar the Cuillin Hills (als ik me niet vergis).

grtz
Henk
 
Skye is mij als plaats onbekend.
Over vervoer is al een en ander gezegd maar alles nog eens op een rijtje:
met de X77 bus vanaf Prestwick naar Glasgow
http://www.stagecoachbus.com/uploads/x77web.pdf
verder met Citylink
http://www.citylink.co.uk/uploads/Gla2Sky.pdf
Lees in dit verband eens wat GR schrijft
http://www.hiking-info.net/forum/viewthread/146/#1760
Overnachting zoeken (voor de terugweg) in Glasgow is niet nodig. Je kan desnoods blijven overnachten in het luchthavengebouw van Prestwick. Slaapmatje en slaapzak is wel aangewezen wil je toch nog enig comfort hebben maar het is al bij al een hele ervaring om vanop een afstand te kijken naar heel de meute die daar gestrand is.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan