Slaapmat in onder op naast rugzak?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
H

hampel

Guest
Hallo allemaal,
ik heb wegens het enorme lawaai dat mijn exped down-air matress op de tentbodem maakte (als ik me omdraaide kon je dat 's nachts 100 meter verderop bij de toilethokken nog horen) deze verkocht en vervangen door een therm-a-rest (oud model: 196*63*6; is ene beetje omvangrijk, maat ligt wel lekker).

Nu vraag ik me af hoe ik deze het beste kan meenemen: zoals de titel al zegt: boven (onder de klep), onder (vooraan; onder de banden over het slaapzakvak), of naast de rugzak, wat zijn jullie ervaringen?

In de rugzak lijkt me het makkelijkst; dat gaat voor een weekend nog wel lukken, maar als er voor 2 weken bagage (zonder eten) me moet, vrees ik dat het moeilijk wordt. Complicerende factoren zijn nog de regenhoes en de flightback.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Euhm, een exped down matras dat geen plaats in neemt en niks weegt ruilen voor een groot en zwaar therm-a-restje??? Ik klasseer dit eigenlijk onder massochisme maar soit.

Waar je die mat steekt is afhankelijk van het gewicht. Persoonlijk zou ik die dus in de rugzak steken, volledig plat gedrukt maar niet opgerold. Zorgen dat de mat zelf helemaal langs de wand van de rugzak zit en de rest midden in. Of anders die mat opvouwen (ipv rollen) en dan tegen het rugpand. Anyway: zwaarste tegen de rug. Zijkant niet aangeraden omdat je dan langs de andere kant moet compenseren met even veel gewicht en dan krijg je een nogal onstabiel systeem eigenlijk (puur mechanisch bekeken).
 
Tja, ik snap 'm ook niet helemaal.

Je kon natuurlijk ook gewoon een aluminium reddingsdekentje onder je Exped leggen. Dat doe ik ook soms in een tent als inderdaad blijkt dat wrijving tussen matje en grondzeil lawaai maakt.

Maar verder helemaal met Jan eens: dat is sterk afhankelijk van wat er verder nog in je rugzak zit. Ik had 'm in ieder geval nooi bovenop, meestal aan één zijkant en dan aan de andere kant de tent ofzo.

Nu heb ik gewoon mijn Exped ergens onderin de rugzak. Die neemt immers veel minder ruimte in :)

Raymond
 
M'n thermarest gaat altijd als eerste in m'n rugzak. Eerst dubbelgevouwen en dan rond als een koker zet ik hem in m'n rugzak tegen de buitenkant aan, en pak al m'n spullen hier vervolgens in.
(leg ik het een beetje begrijpelijk uit?)
Dan neemt hij nagenoeg geen ruimte in en is er eenvoudig uit te halen etc. Het voordeel is dat je geen pakketje hebt waar je rekening mee moet houden met inpakken en ten koste gaat van je pakvolume.
Lukt dus ook als je voor 2 weken of meer eten mee wil nemen.

Succes,
Frank.
 
Soheeeee, ik had best willen ruilen hoor: jij mijn thermarest en ik jou exped!!!!!!
Jammer dattie niet hier te koop heeft gestaan :(

Anyway, ik sluit me volledig bij Jan aan: dicht tegen j erug ivm het zwaartepunt van je rugzak en het liefst zo symmetrisch mogelijk inpakken (je rugzak dan).

Succes
Petra
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan