Slaapplaatsen Database


Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste Hiking-vrienden,

tijdens een hike door de vogezen begon me iets te dagen. In de voorbereidingen heb ik geprobeerd om een overzicht te krijgen van de slaapmogelijkheden. Dat viel niet mee, ondanks de hulp van een aantal hiking-site forum posters. Daarom dit idee.

Is het niet mogelijk om met zijn allen een verzameling van de slaapmogelijkheden te maken. Te beginnen met bijvoorbeeld de vogezen, maar later uit te breiden naar de andere wandelgebieden. Een zo compleet mogelijk overzicht van hutten, campings en herbergen. Inclusief de eventuele prijs, de kaart waar ze op te vinden zijn, de GPS coordinaten, de voorzieningen, wanneer ze open zijn, aan welke GR ze liggen, etc.

Als we dat voor elkaar krijgen kan het een gigantisch hulpmiddel zijn bij het plannen van routes, en nog meer genieten van onze hike-hobby.

Misschien kan onze geliefde webmaster Richard zelfs wel een manier bedenken om dit in een database te proppen, inclusief een formulier om gegevens te posten???

Ik weet al wat hij nu denkt. Eerst maar eens kijken of deze post wat oplevert! Dus bij deze, graag uw reactie, en meteen maar even een voorzetje van mij, een abri's en een ferme auberge's waar ik deze vakantie geslapen heb, als voorbeeld. Misschien kunnen we het in den beginne in een excel-sheet proppen, waar ik me dan wel voor op wil offeren! ;)

Naam: Abri du Col du Chantoiseau
Eigennaar: Club Vosgen
Kaart: IGN 3520 ET (E9)
Route: GR5

Coordinaten:
lat. N 47.784917
long. E 6.856267

Soort:
Abri (aan een zijde geopend)

Haard:
Ja

Ferme Auberge le Gresson Moyen
Kaart: IGN 3619 OT (J7)
Route: GR 531

Prijs:
25 euro p.p.p.n voor half pension en slaapzaal
alleen contanten

Geopend: gehele jaar

zoiets dus.

gr, Just
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoi,

Het klinkt leuk, maar ik ben bang dat het iets meer werk is dan je denkt. Je noemt hutten, campings en herbergen maar bijvoorbeeld alleen in Frankrijk zijn al duizenden campings. Bovendien, hoe hou je die informatie up-to-date? Volgens mij kan je dat beter overlaten aan overkoepelende instanties die de betreffende slaapplaatsen beheren. Alle campings van Frankrijk staan bijvoorbeeld al op internet (www.campingfrance.com) en voor Spanje is er ook zo'n site. Die organisaties kunnen dat veel beter bijhouden (prijzen veranderen, service ook), dus waarom zouden wij dat nog een keer doen...?

Groetz,
Dennis
 
Daarnaast is de lijst die Jurgen aanbeveelt alleen door Club.Hiking-siteters aanbevolen campings die door ons worden aanbevolen.
Dus niet de campings waar het klimop aan de voortent groeit maar wat passend is voor hikers.

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken op L'Eau Rouge).
 
Hey Just,

Ik vind het geen slecht idee hoor!
Alleen kan ik me in de bovenstaande tegenargumenten wel vinden. Echter ... een database met abries, lijkt me een aardig plan.
- Daar bestaan volgens mij geen overzichten van.
- Is minder gevoelig voor wijzigingen.
- Voegt iets toe voor de hiker die onafhankelijk en lowbudget wil trekken, kortom de wildkampeerder.
- Maakt het plannen van een meerdaagse tocht gemakkelijker.

Kortom;
Als we het klein houden (alleen abries) en indelen per gebied, kan het best een aardig idee zijn.
 
Ik kan ze inderdaad bijvoegen in de bestemmingen-rubriek. Die moet toch hoog nodig eens een schop krijgen om wat meer inhoud te krijgen.

Maar dan moet je het inderdaad alleen beperken tot bijvoorbeeld lokatie en eventuele mogelijkheden/faciliteiten. Prijzen, etc. veranderen namelijk zelfs per seizoen en zijn dus niet of nauwelijks bij te houden.

Raymond
 
Als jullie denken dat het een goed idee is, dan moeten we het misschien maar doen. Als jullie met abri's alleen de met slechts drie muren omsloten hutten bedoelen lijkt het me wat karig. Ik denk dat je alle onbemande hutten zou moeten doen. Welke gegeven willen we dan opnemen?

Locatie (kaart, kaartvak en GPS coordinaten) lijkt me. (UTM, of LAT/LON)

3 of 4 muren

Altijd open of soms gesloten

Vuurplaats ja/nee

Slaapplaatsen, aantal

Zoiets? Eventueel een foto kunnen oploaden?

Oja, en Rich...uuhhmm Raymond, sorry van de naamsverwisseling. Zoals je kunt zien is mijn eerste posting van nieuwjaarsdag. Inderdaad, toen zat ik dus met een kater en stijf van de drugs (lees asperine) achter de computer. Vandaar...

gr, Just
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan