Slaapzak advies gevraagd (alweer)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ben mij nog steeds aan het orienteren voor een slaapzak voor komende WWH. Heb mijn oog laten vallen op slaapzakken van PHD met 900 cuin. Dit is zéér goed en betekent veel gewichtsbesparing op de toch al zware winterzakken. Je zit met mijn lengte toch al gauw op een prijs van 450 euro en nu zag ik in de wintercatalogus van bever het volgende. Highlight All Black 0 / -10 vanaf 269.90. Die prijs zal dan wel voor 0 graden zijn maar wat mij opviel is de cuin waarde: 850 (ganzendons) en dat vond ik best veel. Wat denken jullie van die slaapzak? Mocht je een andere voorkeur hebben voor een slaapzak leef je uit. Ik sta nog voor alle suggesties open. Mijn criteria: bereik -10/-15, gewicht zover mogelijk onder de 1000g, lengte en breedte: x-large, prijs max 450 euro.

Groeten,

Roel

---
http://www.wandelenisleuk.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik sluit mij hierbij graag aan. Ook ik ben op zoek naar een slaapzak die mij de volgende WWH zonder koude nachten laat doorstaan. Ja, ik heb het de laatste WWH koud gehad. Dus daar gaan we iets aan doen.

Ik weet niet hoe groot de genoemde "x-large" is, maar mijn lengte is 185 cm. Verder sluit ik me bij de vorige spreker aan. Ik heb alleen nog een aanvullende wens: een waterafstotende buitentijk. En wel omdat een van mijn honden, als ze de kans krijgt, lekker op mijn slaapzak gaat liggen. Vind ik niet erg zolang ze geen natte vacht heeft. Maar vocht en dons is niet zo'n beste combinatie, vandaar deze aanvullende wens.

Dus ook ik hoor heel graag van jullie.

Groeten,
Gerard
 
Hoi Roel,

Vfm (value for money) zijn volgens mij de pipedream slaapzakken van alpkit.
Op deze site heb ik ze geloof ik nog nooit horen noemen. (kan me vergissen) maar op www.outdoorsmagic.com vind je er veel info over.
Ik heb mijn vriendin een pipedream 600 kado gedaan, en was aangenaam verrast over de qualiteit.

zie www.alpkit.com

groet,
Gregor
 
Hoewel temperatuurbereik persoonsgebonden is, heb ik mijn twijfels over slaapzakken van 1kg met een bereik tot -10/-15. Volgens mij is dat niet haalbaar.

Ik heb twee donsjes:
Tateljee van 1.6kg (custom made), volgens hun opgave tot -15 (kan kloppen)
Mountain Hardware van 1kg, volgens mijn eigen ervaring tot rond of net onder vriespunt.

grtz
Henk
 
Ik heb zelf een Slee Matterhorn XTR, maatje medium, kost standaard 320 euro volgens mij, comfort temperatuur heren van -15, met een waterafstotende novaskin XTR buitentijk. De large uitvoering (1340 gram) is voor mensen tot 2m, medium (1170 gram) tot 1m85 (pas ik net in).

Ik vind het een verdomd fijne slaapzak, maar heb hem nog niet tot het uiterste getest.

bivak1.2.JPG

http://www.slee-buitensport.nl/index.php?name=Products&artikel_id=192]
 
Het enige wat ik aan dit topic kan toevoegen is mijn ervaringen met de voorloper van de All Black serie van Highlite.

Ik heb een oudere Highlite 550 Autumn met veel Cuin en waterafstotende buiten tijk (pertex endurance). Comfortable tot 0 graden. De allblack -10 zal wellicht een 750 grams zak zijn (netzoals de zwaardere 750 versie van mijn 550 zak).

Ik gebruik mijn 550 zak eigenlijk bijna het hele jaar door. Tot op het vriespunt lig ik er gewoon los onder! Mijn vriendin die ook zo'n zak heeft begint 'm dan wel dicht te risten. Ik begin met dicht ritsen op ongeveer -4 a -5 graden. Dus de comfortwaarde die ze opgeven klopt wat mij betreft ruimschoots en volgens mijn vriendins gevoelswaarde klopt het precies...

Ik ben dus wel tevreden over die Highlite zakken. Wat wel belangrijk is om te weten is dat er bij mijn weten geen één buitentijk echt waterdicht is (misschien dryloft wel, heb ik nl. geen ervaring mee)! Zodra er druk op komt zal het water door de tijk heen komen (dus met je hond kom je er niet mee met een waterafstotende tijk) Wellicht beter om in de hond geval om te kijken naar een extra lichtgewicht bivakzak of hond gewoon in de voortent laten.

Pas als het overdag vriest neem ik mijn echte winterzak mee. Dat is zo'n 900 grams geval, best wel overkill maar in ieder geval altijd warm.

Wat ook een enorme slok op een borrel scheelt is een goed isolerend matje en dan bedoel ik niet zo'n lightweight thermarest. Die zijn te open geknipt om fatsoenlijk te isoleren. Dan kan je beter een standaard nemen met daaronder nog een extra Evamat of gewoon een Exped downmat.

Hebben die All blacks nog steeds een waterafwijzende/stotende buitentijk?
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan