Slaapzak hulp

Een lakenzak is niet alleen voor de warmte; je hoeft dan je slaapzak nooit te wassen, want als het dons gaat klitten kan je m weggooien.
Minder vaak. Niet nooit.

En mocht het dons “gaan klitten” en dus vies genoeg zijn om te wassen, dan herwint het zijn loft weer voor het grootste deel.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Als je zweet gaat dat wel door je lakenzak heen, en dus in je slaapzak zitten. Dus na verloop van tijd zal het toch wel eens nodig zijn om je zak te wassen.

Verder eens met eerder advies dat je vaak je warmte heel goed op kan krikken met zaken die je toch al hebt of hebt liggen. Een fleece lakenhoes weegt vaak bijna net zoveel als een lichtgewicht donzen slaapzak (in mijn geval een Cumulus Liteline 400). Ik heb wel altijd thermo-ondergoed mee van Craft of Odlo om mijn lichtgewicht trekkingbroek en lichtgewicht shirt aan te vullen als het heel koud is en dat draag ik dan ook 's nachts. Dat scheelt al gauw een paar graden en het is mulitfunctioneel. Een extra skipully, een warme muts met buffet en een paar lekker sokken doen ook al wonderen en zijn ook fijn als je 's avonds bij de tent zit, maar nog niet in je slaapzak ligt.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan