[Slaapzak] Nanok Endurance SF -25°C


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
pffff deze is wel heel erg warm in voorjaar en zomer hoor, aangezien kunsstofvezel minder goed "ademt" als de temperatuur hoger is dan waarvoor de zak bedoeld is.
Ook heel erg zwaar als je met de rugzak op pad wil gaan. Ik zag dat ze ook donsslaapzakken hebben? Net zo warm, lichter,groter temperatuur bereik, gaan langer mee, etc........

Ken het merk verder niet, maar ze zien er goed uit.(tochstrook langs ritsen en in nek, trapezium voeteinde, 2 ritsen, donssoort + vulkracht, .

suc6 Nanda
 
Ha,

Het hele jaar door gebruiken, ook in de zomer? Dan is een comforttemp. van -25 behoorlijk aan de hoge kant, je kunt hem dan wel openritsen (aan 2 kanten zelfs...), maar dat zal niet altijd even fijn zijn. De rits is altijd een punt waar kou makkelijk lekt (hoewel de tochtstroken er goed uitzien en ver doorlopen!), 2 ritsen is 2 keer zo veel kou én 2 keer zoveel kans op een kapotte rits (doomdenker...) naar mijn idee.

Het voetencompartiment bevat wat leukigheidjes zoals de 'schoenzak' en de waterzak, maar dat is wel allemaal gewicht wat er bij komt. Meestal heb je een drinksysteem of fles bij je en je schoenen kun je ook in één of ander foudraal steken om je slaapzak schoon te houden.

Maar het lijkt mij een fijne winterslaapzak als je er niet 4 dagen mee in je rugzak rond hoeft te sjouwen, degelijk en warm, maar te zwaar en ik vrees dattie ruimte vreet in je rugzak

Maarten
-heeft héél veel mazzel gehad met z'n mooie Birdland-zak :)
 
Zoals reeds aangegeven is het een ronduit zware slaapzak die maar voor 1 doel te gebruiken is. Als je in de winter weg wilt met pulka zie ik geen prblemen maar in de rugzak neemt zo'n slaapzak toch al gauw een liter of 20-25 in. Wat is er mis met een Ajungilak Tyin Arctic. Vergelijkbaar in temperatuurbereik , 200 gram lichter en Ajungilak heeft denk ik zich als merk wel bewezen.

Persoonlijk zou ik voor dons kiezen als ik de slaapzak voor meerdere doelen wil gebruiken. Ook als de omstandigheden minder koud zijn (bij een -25 kun je een donzen slaapzak in het algemeen nog goed gebruiken tot rond het vriespunt).
++++++++ Lichter, kleiner, duurzamer ------------ duurder (alhoewel dit wordt gecompenseerd door de duurzaamheid)

Groeten

Buitenvoetje
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan