Slaapzak onder dunner dan boven, hoort dat?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Dat kan, is een beetje afhankelijk van het type/model. Sommige fabrikanten doen dit om gewicht te besparen (zomer-slaapzakken).

Raymond
 
Heij..

De Black heeft volgens mij net als de Blue Kazoo doorlopende schotjes. Je kunt dus naar believen dons verschuiven van onder naar boven, en hiermee de comfortemperatuur fors opschroeven. Persoonlijk vind ik dat een zeer prettige feature.
Ook winterzakken hebben soms minder dons aan de onderkant. Op zich wel logisch als je er vanuit gaat dat je in de winter altijd een matje bij je hebt. RAB gebruikt twee soorten dons in sommigen van hun modellen. 600 cuin onderin, 800 cuin bovenin. Op zich ook best logisch als je beseft dat je het dons onder je zak toch platddrukt met je lichaam. Er zijn ook modellen waar onderin helemaal geen isolatie zit, maar een soort van slurf waar je je matje in kan schuiven.
Hou www.hiking.be eens in de gaten Daar verschijnt binnenkort een groot slaapzakken vergelijk artikel.

grüssgotti..

:7
 
In Canada zag ik, toen ik ineens een slaapzak nodig had, zakken met aan één kant (de onderkant) helemaal geen vulling, maar een hoes waar je een bijpassend slaapmatje in moet schuiven. Het idee is dat dat zo goed isoleert dat daar geen vulling nodig is. Resultaat een erg lichte slaapzak. Specificaties waren uitstekend, maar ik heb het niet aandgedurfd. Heeft iemand ervaring met dat soort slaapzakken?

groeten, Jaap
 
Hoi Jaap,

ik heb me onlangs een Quantum Top Bag van Rab aangeschaft. Een slaapzak van 400 gram. Dit geringe gewicht wordt bereikt door er geen rits in te stoppen en de vulling van 200 gram dons (800 cuin) alleen aan de bovenzijde te stoppen. De onderzijde is slechts een dun laagje kunststof. Er is geen ruimte voor een matje vrijgemaakt, maar deze is uiteraard wel nodig om op te liggen. Ik heb er nog niet genoeg in geslapen om te kunnen zeggen of hij echt voldoet, maar dat komt nog wel.

Ik heb hem gekocht als zomerslaapzak (rating tot 0 graden) en om bij erge kou hem in mijn andere slaapzak te stoppen.

groet
Richard
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan