Slaapzak rits. Links of rechts (Bij Mummy).


Status
Niet open voor verdere reacties.
Mhhh, ik zat er altijd mee aan welke kant ik nu de slaapzak rits wilde hebben en heb er eigenlijk nooit een goede rede voor kunnen vinden tot voor kort.

Was afgelopen week onderweg en moest met mijn winterslaapzak in een woning slapen wat erg warm was en ik met de rits grotendeels open wilde slapen. De rits zit links en omdat ik een rechter zij, 135 graden slaper ben kwam mijn rug erg bloot te liggen.
Dus nu ben ik er achter, liever een rechtse rits.
Hierdoor komt mijn rug niet bloot te liggen maar eerder mijn buik, wat de temp beter kan regelen

Maar hoe denken jullie er over en wat is jullie motivatie?

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Volgens mij is het zo dat linkshandige mensen over het algemeen de rits rechts hebben en rechtshandige liever links.
Probeer maar eens een krappe slaapzak dicht te krijgen als je linkshandig bent en de rits links hebt zitten.

Groeten,

Martijn
 
Ik heb mijn rits het liefst aan de kant waar mijn vriendin die niet heeft, dat is de enige motivatie :).
 
Ik heb eigenlijk geen flauw idee waar de rits zit, bij geen van beide mummy's. Zo belangrijk vind ik het nou :)
Volgens mij zitten ze allebei links, en ik ben een linkshandige buikslaper. Heb dus hoe-dan-ook een koude zij+rug als ik 'em openrits.

Maar ik ben met je eens, met je buik naar een open rits is prettiger dan met je rug. Loop je ook minder risico op spierpijn in je rug de volgende morgen...(en da's ook belangrijk als er weer gelopen moet worden)

Groetzels,
Dennis
 
Ik heb de plek van rits uitgekozen op basis van de tent.
Bij mijn dwarsslapers is de rits aan de rechterkant, dus vind ik de rits om "in te stappen" in mijn slaapzak ook handiger aan de rechterzijde.

Ik heb nog nooit nagedacht over wat "warmer" slaapt. Wel een leuk topic, met argumenten waar ik zelf nooit op was gekomen. Zo zie je maar weer.
Groeten,
Mandy
 
Tja ook ik heb gekozen bij mijn winterslaapzak op basis van mijn tent. Maar een iets andere benadering: De rits is potentieel een zwakpunt qua isolatie. Dus ik wil hem graag aan de kant hebben liggen waar ik ook mijn zooi in de tent gooi. Negen van de tien keer lig ik ook tegen die zooi aan. In mijn geval is dat dus aan mijn rechterkant.

Als het warm is gebruik ik de mummie meestal gewoon als deken. Dan rits ik 'm dus gewoon open en ga ik er onder liggen (voeten wel in het puntje steken). Dat gaat prima als je een goed isolerende mat hebt. Ik heb twee weken geleden nog in schiermonnikoog gewoon onder mijn normale slaapzak gelegen ipv erin.

Een andere ventilatie methode is niet de rug openritsen maar juist bij de voeten. Steek maar eens een voet of beide voeten uit de slaapzak als je het wat warm hebt. Kan je ook lekker koelen.
 
Ik slaap niet altijd op dezelfde zij, dus dat is geen reden voor een ritsplaatsing. En ik ben rechtshandig, maar ik kan prima een rits met m'n linkerhand openen en sluiten, hoor! :)

Mij maakt het dus niet uit, en denk zelfs dat een rits in het midden het handigst is! Iemand ervaring hiermee?

grtz
Henk
 
>Mij maakt het dus niet uit, en denk zelfs dat een rits in het
>midden het handigst is! Iemand ervaring hiermee?

Tot dat je op je buik ging liggen. Ik krijg binnenkort een slaapzak waar uberhaupt geen rits in zit. Ik hoop dat dat wat wordt.

Eins
 
Ik zou eigenlijk ook niet weten waar de rits zit van mijn slaapzakken. Weet het alleen van de nieuwste, want die heeft er geen.

@Eins, mij bevalt het wel geen rits, kom er makkelijk in en wordt 's nachts niet wakker van angst dat ik opgesloten zit:+
 
Da's geen slaapzak dat is een dwanbuis:+ Maar wat ik mij nu afvraag wat is de gewichtsbesparing/nut van deze slaapzak? De achterkant is open, maar loopt toch bijna helemaal door.

Ik heb dus een gewone slaapzak zonder rits, maar met mijn atletische lichaam is dat geen probleem:+
 
Heb je het stukje dat erbij staat ook gelezen? Voordeel is dat deze slaapzak een kruising is tussen deken en mummie. Als het warm is kun je er losjes onder liggen en als het koel is dan kun je de slaapzak dicht om je heen trekken, dat noemen ze bij nunatak het variable girth system.

Mijn slaapzak heeft als specs: 400 gram bij 0 graden comfort en veel lichter dan dat heb ik het nog niet gevonden.

Eins
 
Had het gelezen, maar heb er mijn twijfels bij, ook omdat er geen capuchon op zit en je niet altijd een muts of iets bij je hebt als de comforttemperatuur 0 graden is. Ben dus erg benieuwd naar je ervaringen. Zou zeggen kom hem uitproberen tijdens de Lente-Hike 5/6 april. Maarja het ging dus over welke kant de rits:+
 
Ik wil mijn rits graag hebben aan de kant van het midden van de tent, zodat het makkelijk uitstappen is. Mijn man ligt aan de andere kant van het midden en dus hebben we allebei een rits aan een verschillende kant (en zijn allebei rechtshandig).

We hebben het geprobeerd met aan elkaar ritsen, maar ik vind dat erg krap en lastig met smalle mummiezakken. Je kan dan niet lekker je benen optrekken zonder dat de ander precies hetzelfde moet doen.

Linda
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan