Slaapzak...


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
[laatste wijziging op 23-03-03 om 12:33]hallo hikers!

ik zat de reclame blaadjes te lezen, en nou hebben ze bij de schlecker (soort drogisterij) een mummieslaapzak voor 21.99. Aangezien ik als student het van mijn studiefinanciering moet doen, was de prijs wel aantrekkelijk.

ik heb niet echt verstand van slaapzakken, ik gebruikte voorheen een zware katoenen dekenmodel

er staat bij:

" scout 300

190T nylon

binnenzijde: 65% polyester en 35% katoen
vulling 300 gram per m2

afmetingen: 28x23x4 cm " (zal wel pak volume zijn)

zegt iemand dit iets??

raden jullie het me aan of af??
ik gebruik 'm alleen op vakantie, in een tentje, en zoek de zon op (hij is dus niet voor een winterhike nodig)

alvast bedankt..

groetjes marleen

- koopjesjager -
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

afmetingen: 28x23x4 cm " (zal wel pak volume zijn)

hmm...drukfoutje van de folder, zijn nl. dezelfde maten als de ovenschaal die ernaast staat...
 
Er wordt blijkbaar niet vermeld hoe zwaar het is, hoeveel vulling erin zit en tot welke temperatuur dat spul comfortabel is. Kan je beter wat geld sparen om later een vele betere slaapzak te kopen en dat hoeft niet eens heel duur te zijn.

Je hebt al een slaapzak en ik denk niet dat deze slaapzak een verbetering zal zijn voor je. Als je naar een warm oord gaat waar je geen deken nodig hebt kan je ook een katoenen liner kopen. Dat is goedkoop, weegt niks, supper klein volume en het is gemakkelijk te wassen.

groetjes,
Jan
 
Marleen,

Ook in de landen van de zon kan het diep in de nacht behoorlijk afkoelen. Ik zou dus niet direct voor het goedkoopste zakkie gaan dat je kunt vinden.

Net als Jan zegt loont het wellicht de moeite om even door te sparen.

De Ajungilak die deze maand in de kijker staat is bijvoorbeeld erg geschikt voor de zomer, maar iets aan de dure kant wellicht als je echt een goedkope zak wilt. Hij is daarentegen wel superlicht en compact (klein) en dus heb je er in je rugzak geen omkijken naar tijdens het lopen.

Raymond
- afgelopen weekend errug blij met z'n Birdland Glacier in de vrieskou van de Catalaanse pre-Pyreneeën.
 
D'r zijn meer slaapzakken die niet duur zijn en toch best goed. Heb zelf al 12 jaar een Nomad, nog wel een dekenmodel, heeft indertijd 160 gulden gekost.... Zijn tegenwoordig nog steeds in die prijscategorie te krijgen en daar heb je langer plezier van dan de allergoedkoopste slaapzak...

Groetz,
Dennis
 
Hier is een stuk catalogus van een winkel in Gent (neen, niet om reklame te maken). De eerste 5 pagina's zijn een tamelijk uitgebreide lijst slaapzakken. Dit zal je al een idee geven van wat er allemaal te krijgen is en hoeveel het kost.
http://www.campingrelax.be/pdf/65-96-nl.pdf

Die Ajungilak is natuurlijk ook een hele mooie slaapzak maar net boven je budget vrees ik (hoewel het wel de moeite is).

Jan
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan