slaapzakken opbergen

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Kristof
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

Kristof

Guest
Hallo allemaal,

Ik lees op de meeste plaatsen dat een slaapzak in een grote luchtige zak moet opgebergd worden en niet in een compressiezak wat ik heel goed kan snappen i.v.m de isolatie waarde en de slaapzak niet te snel te verslijten. Maar nu is mijn vraag, misschien stomme vraag maarja, mag de slaapzak ook gewoon zonder opbergzak bewaard worden en gewoon languitliggend of opgehangen bewaard worden?

groeten
Kristof
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Kristof,

Helemaal geen domme vraag hoor. Tuurlijk mag dat, maar je moet dan uiteraard uitkijken voor beesies. Ik kan me zo voorstellen dat als je bijvoorbeeld je slaapzak drie maanden onder je bed laat liggen zonder 'm een keer uit te kloppen er wellicht beesies (motjes of wat dan ook) zijn die interesse krijgen in deze toch wel comfortabele slaapplek.

Zelf heb ik mijn slaapzakken overigens aan de muur hangen in de hoek van een kamer. Hangen ze niet in de weg en kunnen ze lekker luchten.

Raymond
 
Hoi Kristof,

eigenlijk nog beter dan in een opberghoes, alhoewel het voordeel marginaal zal zijn. Ik zou de slaapzak niet laten hangen om het isolatiemateriaal zoveel mogelijk op zijn plaats te houden.

Groet
Richard
 
Hallo.

Bij mij hange ze ook gewoon in de klerenkast over grote stevige klerenhaken.

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken in de slaapzak).
 
Richard,

Da's inderdaad een goeie voor het geval je geen slaapzak hebt met tussenschotjes (heb ik dus wel). Kortom Kristof: is dus ook een beetje afhankelijk van je slaapzak zelf :)

Raymond
 
Klopt. die tussenschotjes voorkomen dat het wegzakt. Er zit echter geen schotje in je tochtslurf langs de rits en rond je nek. Ook hebben sommige slaapzakken een soort van vissegraatschotjes (pijlvormig gestikt). Bij deze heb ik ze ook al eens in de punten vol met dons gezien. Dit viel me laatst op bij een buitensportzaak, waar ze al een jaar of langer hingen. Meestal is dit wel weer redelijk recht te schudden.

groet
Richard

- heeft weer zin om zich tussen ganzebillen te wentelen
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan