Slapend acclimatiseren bij de Mont Blanc


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
J

Jutter

Guest
Mijn broer en ik willen in juli proberen de top van de Mont Blanc te bereiken. Aangezien we zo weinig mogelijk risico willen lopen op hoogteziekte willen we het acclimatiseren goed aanpakken door te slapen op 1500-2000 meter hoogte en in de dagen voor de toppoging steeds 'hogere' dagtochten te maken. We zoeken een huisje of een appartement voor de week van 17 juli tot 24 juli.

Het probleem is dat ik hopeloos verdwaald ben op internet in de chaletjes die erg aantrekkelijk zijn. Maar bij navraag via de e-mail (in mijn beste Frans, en dat is niet best) blijken die op een 'luttele' 1000 meter hoogte te liggen. Weet hier iemand misschien een adresje? Alvast bedankt.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

"Jutter"
De normale gang van zaken is dat je overdag hoog klimt en 's avonds wat lager slaapt.
Dit kan je opbouwen en dan denken aan overnachtingen in de Albert 1 hut, de Gouterhut (Erg druk, en afhankelijk van de route kom je daar waarschijnlijk toch nog)
Door 3 dagen tot boven de 3500 meter te klimmen en een keertje een overnachting in de Albert 1 hut te nemen en dan door te stappen naar de Aguille du Tour(4000der) doe je normaal gesproken voldoende hoogtemeters op om de Mont Blanc te bereiken. Andere optie is de Tacul, maar die is technisch een stuk veeleisender op het laatste stuk.
Bovendien ligt Chamonix al op 1200 meter hoogte dus daar zit je al snel hoger.

Uiteindelijk is het "maar" 4800 meter, lager dan het basiskamp van de Everest.
En anders is er de optie van kamperen op hoogte, het mag niet, maar is veel leuker en gebeurt er rondom de hutten volop.
Rob
(Stond in Augustus '99 op de top)


Deze verrekijker vergroot 8 x.
Zal ik je eens wat vertellen?
Ik heb er gisteren voor de negende keer doorheen gekeken en hij doet het gewoon nog!

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Hoi Rob,

ik zag inderdaad dat je in augustus '99 op de top hebt gestaan (ik heb je verslag op deze site gelezen). En inderdaad, het is 'maar' 4800 meter maar dat is toch genoeg om een flinke hoofdpijn van te krijgen :) De Tacul staat vlak voor het einde van die week ook op het programma.

Je ziet, de plannen zijn al rond, we missen alleen de slaapplaats nog. Dus als er iemand een adresje weet hou ik me aanbevolen.
 
La Boerne, alt. 1400 meter op een paar km van Chamonix in Trelechamps
www.la-boerne.fr
Prima klim/outdoor herberg met goed eten en juiste klimsfeer, slapen op slaapzalen
Rob
Deze verrekijker vergroot 8 x.
Zal ik je eens wat vertellen?
Ik heb er gisteren voor de negende keer doorheen gekeken en hij doet het gewoon nog!

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Huisjes zijn vaak duurder. Maak gebruik van de vele campings die er zijn in Chamonix. Dan kom je ook nog eens klimmers tegen.

Goed acclimatiseren is natuurlijk de boodschap. Een klassieke voorbereiding is de beklimming van de Tête Blanche en de Petite Fourche vanuit de Albert I hut. Een inlooptocht naar het lac Noir (veel minder toeristisch dan het Lac Blanc) is ook schitterend.

Take care ... elke jaar gebeuren er heel wat accidenten op de Mont Blanc. Weet je al welke route je zou nemen? ... Wat dacht je van de Normaalweg via de Italiaanse kant? Heel wat minder volk dan de kudde die via de Gouter gaat.

Greetinz
Werner
 
>Take care ... elke jaar gebeuren er heel wat accidenten op de
>Mont Blanc. Weet je al welke route je zou nemen? ... Wat dacht
>je van de Normaalweg via de Italiaanse kant? Heel wat minder
>volk dan de kudde die via de Gouter gaat.
>
>Greetinz
>Werner

Over Mont Blanc en gevaren gesproken.... In 95 heb ik wat foto's kunnen maken van een lawine redelijk dichtbij de top. Dit uiteraard niet om mensen bang te maken }( : http://home.planet.nl/~valibaba/frankrijk1995/index.html
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan