Slim dagrugzakje gezocht


Dag allen,

I.v.m. een wandeltrektocht door West-Ierland waarbij bagagevervoer mogelijk is, zoek ik een kleine, liefst OPVOUWBARE dagrugzak.

Zo eentje die ik nauwelijks terugvind in mijn Deuter Lite 45+10, en tegelijk voldoende ruimte biedt voor regenjack, windstopper, thermische longsleeve, lunchpakket, Camelbag met ca. 2 liter water, routebeschrijving, kaart, spullenzakje met kompas etc.

Kortom: min. 25 L, lichtgewicht, klein opvouwbaar en toch solide genoeg voor dagtochten van 20 - 30 km.

NB Heb al een Sea to Summit opvouwbaar zakje (68 gr!), maar dat is te klein en - met alle respect - te flodderig voor deze gelegenheid.

Ben benieuwd naar de suggesties!

Leonard
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Een schot in de roos, Iris!

Zojuist even deze 'show' bekeken: https://www.youtube.com/watch?v=P2JQ8uiK0XE

De Nigor Moyo bedient al mijn wenken! Wel prijzig, maar een dergelijk rugzakje zal ik zeker vaker dan voor genoemd doel gaan gebruiken. Kunst is nu om ergens een exemplaar aan te schaffen, want bij veel leveranciers zijn ze (tijdelijk) niet leverbaar.

Bedankt voor je tip en: wordt vervolgd!

Leonard
 
Ik neem vaak een Arcteryx Cierzo 18 mee. Is heel licht en verrassend comfortabel (mits je een zitmatje tegen je rug doet). Ik gebruik hem in de grote rugzak gewoon als stuffsack voor het eten.

Ik heb ook een Me°ru' Street (of vergelijkbaar), die is iets lichter nog, maar ook iets minder comfortabel, is acceptabel voor het gewicht&prijs.

Verder als er niet veel mee hoeft, is de chestpack al voldoende. Of ik gebruik het topvak van m'n grote rugzak als dagrugzak (heel oncomfortabel).

Mijn cierzo even gewogen: net onder de 250 gram.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan