Slotjes nodig op rugtas


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ga Woensdag naar Noord-Ierland en vroeg me af of ik beter slotjes of Tie wraps op de ritssluitingen kan doen?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Als men graag iets uit je tas wil hebben lukt dat toch wel. Bijvoorbeeld door hem open te snijden ofzo.

Maar voor je eigen gemak zou ik een slotje nemen. Kun je de tas namelijk nog zo vaak als je wilt "nog eventjes open maken om ... te pakken". Tie-raps raken op een gegeven moment toch op.
 
Persoonlijk gebruik ik niets als afsluiting, omdat inderdaad een stanley mes veel doet.
Het enige wat afdoende helpt zijn die stalen netjes, maar die zijn zwaar en duur.
Ik let heel erg op mijn spullen en heb nog nooit iets verloren door diefstal, ook niet in de tropen of de USA.
Ik ga er vanuit dat een dief die echt wat wil hebben dat wel te pakken krijgt, desnoods met geweld, en verder moet je nadenken hoe je bijvoorbeeld je spullen in een auto legt zodat de chauffeur die je een lift wil geven er niet ineens met je spullen vandoor gaat.
Verder denk ik dat in Noord Ierland je spullen best veilig zijn, ze hebben het te druk daar met elkaar in de gaten houden.
Rob


.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Stalen netjes? Stuk kippegaas om je tas doet wonderen!
Wel om de buitekant doen, d'r zijn backpackers die het in hun tas doen omdat het dan ook meteen de tas mooi vorm geeft maar dan heb je het stanley mes al in je tas staan voordat ze er achter komen dat er gaas in zit x(

Groetz,
Dennis
 
hey die is goed, alleen is kippegaas redelijk makkelijk door te knippen en die stalen dure netjes niet zo makkelijk .. maar goed het zal de gemiddelde stanleymescrimineel tegenhouden inderdaad !

die gaan we onthouden!
 
Hoi,

Is een hele goeie vraag, slotjes of tiewraps, om even bij de originele vraag te blijven. Ik ben er zelf ook nog niet helemaal uit. Ik heb beide en gebruikte op de ene tas de tiewraps en op de flightbag mn slotje.

Helaas heb ik een controle gehad, alles moest leeg, duurde een dik uur (ik zie er ook zo verdacht uit natuurlijk x( ). Wat mij opviel is dat de tiewraps zonder pardon kapot gesneden worden en dat de securitymensjes zeeeeeeeeeer geirriteerd reageren op slotjes op flightbags. Na een hele preek over dat dat niet mag (??????) was de dame in kwestie al behoorlijk pissed en dus moest en zou ze echt alles zien..... De tiewraps idem, maar daar wisten ze dus zelf wel raad mee.
Met beide kun je dus problemen krijgen en dan is je slotje herbruikbaar ;) , tiewraps zijn natuurlijk lichter en zou je als noodreparatie ook nog es voor andere dingen kunnen gebruiken. 't Is maar net waar je prioriteit ligt dus.

Wat ik zelf heel vreemd vind, is dat je je flightbag dus niet mag afsluiten (t ding wordt niet altijd meteen afgevoerd, maar ligt soms nog even op een karretje waar de rugzakken/sporttassen verzameld worden alvorens ze naar de vliegtuigen gaan) op wat voor manier dan ook. Kunnen ze het opensnijden doen ze dat zonder toestemming en over slotjes die ze niet kapot kunnen snijden worden ze pissed....
Hoe zit dat met al die mensen die met zo'n hardschalen koffer MET cijferslot reizen???? ;)

Groetsels
Petra
 
Hoi petra laatst nog in de verenigde staten geweest en jawel met een hard koffer met cijfer slot, maar moets slot ook open laten omdat als mijn koffer eruit 'gepikt' zou worden voor controlle ze er in moesten zijn en als deze dicht was ze zonder meer het slot zouden opbreken. Tja beveiliging he, veel veranderd sind s die 11 sept met vliegen.

groetjes marc
 
ik heb slotjes van de Hema gekocht (2 kleine in zwart kunstof €4,50)

ze hebben er niet moeilijk over gedaan en zeiden dat ze het liever wel hebben om te voorkomen dat vreemde mensen er wat in je tas bij stoppen.....
 
Hoi!

Waar heb je slotjes voor nodig? Een dief zal deze toch open krijgen.

Ik gebruik ze omdat ik niet iets IN mijn tas gestopt wil hebben. Voor dit soort acties is een sleutelring ook al voldoende. Door iedereen (douane) open te maken maar het kost enkele seconden (en 2 sleutelringen die niet makkelijk opengaan 2 maal zo lang etc.). Ze zijn natuurlijk oneindig maal te gebuiken, gewoon even door de ritsogen heen halen..

Groeten, Alexander.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan