Slowakije In de Herfst


Status
Niet open voor verdere reacties.
'k Heb op m'n werk een maand vakantie gekregen, en daar wil ik nu natuurlijk nuttig gebruik van maken.
Vroeger, van 1994 - 1999 ging ik met mijn ouders naar de Tatra in Slowakije. Ik vond het toen betoverend.
Nu wil ik terug gaan, met een vriend, in de hoge tatra.

Ik vertrek van de 4e oktober met het vliegtuig naar Slowakije. Hoe kan is best van Bratislava naar de tatra gaan, welke zadels en pieken zijn de moeite?
Is het toegerlaten om wild te camperen, of moet je in een chata overnachten?


Met vriendelijke Groetjes

Fraksken
 
Hi remi, vorig jaar in juni ben ik in slowakije geweest. Naar de hoge en de lage tatra, inderdaad heel mooi. Probleem was alleen de hoeveelheid sneeuw. De hoge tatra is slecht toegankelijk begin juni nog, waarschijnlijk ook al weer in oktober? De toppen hebben wij dus niet beklommen, en de paden zijn ook afgesloten (en niet te vinden). Er waren maar enkele chata's open (de lagere) en kamperen hebben wij daar niet kunnen doen. Probleem is ook dat als het wel mooi weer is de bergen barsten van de wandelaars, en aangezien wildkamperen verboden is, valt dat op. In de chata's waar wij sliepen waren we altijd de enige klanten, maar in hoogseizoen is het harstikke druk. Het is vrijwel onmogelijk om op internet te vinden welke chata's en routes er open en welke er dicht zijn. Op het moment dat je daar bent blijkt ineens iedereen het wel te weten, inclusief telefoon nummers? van de chata's. De tatra is ook niet zo'n groot gebergte (zeker als de helft is afgesloten). Daarom gingen wij ook naar het slowaaks paradijs en de lage tatra. Geen sneeuw, ook harstikke mooi.
Wij zijn er met de auto heen gereden, maar we daar wel wat rondgereden met treintjes. Pak de trein vanuit bratislava naar Poprad en vanuit daar kan je met een treintje rondrijden naar het paradijs, de hoge en de lage tatra. groet edzer.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan