slowakije


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Goedendag, in juni wil ik met een paar vrienden gaan hiken in de hoge tatra. Normaal gaan wij altijd wildkamperen maar ik heb begrepen dat dat daar niet zo makkelijk gaat (of mag). De vraag is nu alleen, hoe weet je zeker dat je in een hut terecht kan. Reserveren (via internet?) van tevoren, betekend dat de route niet meer aangepast kan worden. En wat kost een overnachting met vier man? Voor de zekerheid toch het tentje maar mee?
BVBD Edzer.
 
Twee jaar geleden ben ik met een groep vrienden in de Hoge Tatra geweest. Wij hebben toen in tenten geslapen (drie tentjes). Het klopt inderdaad dat het erg lastig is om een geschikte kampeerplaats te vinden, ook al stel je niet zulke hoge eisen. En officieel mag je er gook niet wildkamperen x( Maar goed kamperen geeft toch een hele andere beleving als het overnachten in een hut.

De meeste "hutten" in het gebergte liggen aan de voet van het gebergte. wat betekend dat je elke dag moet afdalen naar de hut en 's morgens weer moet stijgen. Maar eerlijk gezegt moesten we voor een kampeerplek ook vaak afdelen ;-). Veel van de hutten vallen in mijn beleving meer onder de noemer "hotel". Verwacht iig geen gezellige knusse alpenhut. Uitzondering hierop is (voorzover ik weet) de Teryho Chata (http://www.tanap.sk/ch3.html). Maar het gebergte is zeker de moeite waard, verwacht alleen niet dat je aan de zuidzijde van het gebergte alleen loopt..... op warme dagen snelt de autochtone bevolking je daar voorbij in zwembroek en bikini:+ Had het idee dat de noordkant veel rustiger is en groener. Maar goed we zijn daar zo weggeregend dat we daar maar 1 dag geweest zijn.

Of je de hutten moet reserveren? Als je zeker wil zijn dat je er kan overnachten moet je dat zeker doen. Of er in ieder geval naar informeren. Denk niet dat dat al via internet kan... De kosten van een overnachting voor vier personen? iig minder als in de alpen, schat het zelf inclusief eten op iets van een tientje pp. Maar dat zal ik eens navragen aan de penningmeester :p

succes met de voorbereidingen
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan