Smartube drinksysteem bij Kruidvat!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bij de Kruidvat ligt sinds vorige week een drinksysteem van Smartube (http://www.bluedesert.co.il/smart_tube.html en http://www.hiking-site.nl/materialen_nieuwsitem.php/311). Met dit setje kan je een willekeurige PET-fles ombouwen tot een drinksysteem voor aan je rugzak of fiets.

Heb hem zelf vrijdag gekocht en hem net even geïnstalleerd op een PET-fles, ziet er erg goed uit allemaal en dat voor een prijs van slechts 5,- euro. Een prima alternatief voor Platypus of Camelbak drinksystemen.

Doe er je voor deel mee!

Cobus
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Yup, ik ken het systeem en heb destijds ook een paar keer zoiets geprobeerd. Uiteindelijk toch laten vallen om een wel heel eenvoudige reden: het maakte niet uit hoeveel water er in de fles zat, hij bleef altijd een enorm blok volume in de rugzak :(

Raymond
 
Ik zie het niet als een alternatief voor Platypus,Camelbak of Nalgene drinksystemen,want het eerste nadeel is dat PET-flessen maar tot twee liter gaan en dan loop je rond met een grote fles in je rugzak en ten tweede met de andere systemen kan je er diverse meenemen omdat ze zo klein en licht zijn en ik zie me niet met diverse PET-flessen rond lopen! Dus weg met die hollandse zuinigheid en gewooon investeren in een goed systeem!;)

René
 
>Heb ... hem net even geïnstalleerd op een PET-fles
>Een prima alternatief voor Platypus of Camelbak drinksystemen.

Dus je hebt 'em net gekocht en geinstalleerd en je weet nú al dat het een prima alternatief is voor Platypus of Camelbak? Da's knap....ik test zoiets altijd eerst uit op een hike en trek dan pas zulke conclusies. Misschien istie namelijk na 2 dagen wel al naar de knoppen, en blijkt het dus helemaal niet zo'n goed alternatief te zijn.

Groetzels,
Dennis

- Eerst getest, dan geprezen -
 
Ja sorry Dennis daar heb je gelijk in, m'n conclusie is wat snel getrokken. M'n posting was ook niet bedoeld als een productreview maar als het doorgeven van een tip. En doordat ik erbij gezegd heb dat ik hem nog maar net gekocht heb, weet je als lezer dus ook hoeveel waarde je aan mijn "review" moet hechten, toch?

Maar wat ik in het eerste bericht duidelijk had willen maken is dat het geen goedkoop namaak product is, maar een serieus product wat de moeite van het proberen waard is. En het gebruik van PET-flessen ipv een waterzak heeft voor- en nadelen, maar daar moet ieder voor zichzelf zijn keuzes in maken.

Groet Cobus
 
Volgens mij heb ik zo'n systeem vorige week ook bij de Xenos gezien. Toen hadden ze allerlei kampeerartikelen in de aanbieding.
 
Goed dat je dit even post, ga d'r even langs.

Vorig jaar in Sarek/zweeds lapland, veel plezier van gehad in combinatie met een ortlieb waterzak. Toen ik de gehele dop van m'n ortlieb waterzak kwijt raakte heb ik een toevallig voor handen zijnde pet fles als redelijke vervanging kunnen gebruiken.
Nadelen PET fles: bij half leeg klotst het nogal en niet klein in te pakken, maar een waterzak waar een PET fles dop op past lost dat dus op.
Alleen maar handig als je als een waterzak hebt, dan is het een goedkope oplossing. Ik gebruik liever mijn camelbak, maar die had ik toen uitgeleend.

Ach, bevalt het niet, ben je maar 5euro kwijt en heb je wel een reserve slangetje. (als het slangetje van je waterzak dezelfde diameter heeft Smartube)

mzzl
Bart
 
petflessen die niet vol zijn kan je ook deels platknijpen of ineenduwen en dan de dop erop doen, zo spaar je de onnodige ruimte als je geen volle hoeft.
 
Leuk om eens te proberen! Voor een hike lijkt het me niet zo zinvol, maar om komende zomer met interrailen te gebruiken lijkt het me wel ideaal, ik maak altijd al gebruik van die petflesjes in mn zijvak, en met zo'n handig slangetje is het wel handig! :).

Ach voor 5 euro...
 
Laatst het ding ook gekocht, maar het bleek dat er geen bijt-mondstuk bij zit, maar een dopje die je eraf moet trekken om te kunnen drinken. Dit vind ik erg vreemd, en heb het ding dus teruggebracht.

grtz
Henk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan