Sneeuw in de Ardennen!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Voor de liefhebbers die zich dit weekend vervelen:

Hevige sneeuwval gedurende de laatste uren in de Oostkantons, maakt het uitoefenen van wintersport mogelijk. De eerste wintersportcentra openen hun deuren.

Het aktuele sneeuwbericht vindt u op deze website en via een voortdurend bijgewerkt antwoordapparaat -Snow Line, +32 80 22 74 74 - kan men de toestand van de pistes 24/24 u. opvragen.

Hier vindt u het omvangrijke aanbod van de wintersportcentra in de Oostkantons: http://www.eastbelgium.com/nl2/winter02.html

(BRON: http://www.eastbelgium.com/)

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

>Hevige sneeuwval gedurende de laatste uren in de Oostkantons,

Ik hoop er een heel klein beetje van mee te pikken, maar zit er net boven. Loop t weekend van Kanne naar Fraipont. :)
 
Ik was dit weekend aan het wandelen in Luxemburg, circuit du Lac, bijzonder mooi. Op de weg er naar toe natte sneeuw en dat is zo ongeveer wel de meest rotte vorm van neerslag, dus we dachten dat dat wat zou beloven, maar het was prima weer in Luxemburg ondanks dat er ook daar natte sneeuw voorspeld was. Maar het was eigenlijk prachtig weer. Zaterdag een beetje neerslag die in een identiteits crisis tussen mini-hagel en sneeuw zat. Zondag zelfs bijzonder zonnig lente weer en zelfs warm. Toen we gister terugreden lag er net over de Belgische/Luxemburgse grens wel een laag sneeuw terwijl er in Luxemburg alleen bovenop de heuvels wat sneeuw gruis lag.

's nachts was het prima toefen onder de tarp. Alleen net een beetje te koud voor de nieuwe slaapzak.

Bijzonder om te zien hoe verschillend het weer kan zijn over een hele kleine afstand.

Eins
 
Hoi, hoi

Net terug van weekend wandelen in de Eifel.
Ook hier lag sneeuw en is er elke dag weer wat bijgevallen.
Robin genoten van het spelen in sneeuw en wij natuurlijk ook van het wandelen.

Groetjes,
Martijn & Irna
Robin
 
Ben een lang weekend in Bomal geweest. Alleen hoger in de Ardennen bleef de sneeuw liggen, het smolt grotendeels weg. Het zorgde overigens wel voor gladde wegen, dus weer een ervaring rijker!

Dorpjes als Durbuy worden erg sprookjesachtig, antonpiekstijl...

Wij hebben gewandeld, gegrot, gedrytooled, geklommen en geabseild :)

grtz
Henk
 
>Loop t weekend van Kanne naar Fraipont.

Zondagavond rits ik mijn tentje dicht op een groen grasveld (of nouja, er stond groen gras in de bagger) en maandagochtend word ik wakker van iets heel raars: stilte... een witte wereld die alsmaar witter werd. Tegen de avond was de helft weg.

Maandag- op dinsdagnacht ook nog sneeuw gehad, maar dat smolt overdag weg en dinsdag- op woensdagnacht sneeuw/natte sneeuw, bij wakker worden regen en dat bleef het. Maar dik honderd meter hoger was alles nog wit!
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan