sneeuw tocht in Noorwegen / November


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo Hikers,

Ik vlieg 19 november naar Noorwegen. Wie kan mij een interessant gebied adviseren om heen te gaan voor een (vroeg) sneeuwschoen wintertochtje?
Oftewel, waar moet ik naar toe om al wat zeker te zijn met voldoende sneeuw?

groeten,
russian_nomad
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


De enige ervaring tot nu toe in Noorwegen in de maand november was een jaar of 4 geleden en de noren vroegen aan mij wat ik kwam doen omdat het in het algemeen een slechte maand is.

Wij waren in het Setesdal, dus zuidelijk, in in Hovden lag alles al onder een behoorlijk sneeuwdek. Ik heb daar dan ook letterlijk doodsangsten uitgestaan met de auto.

Verder was in de dalen meer dan drijfnat.

Advies : kijk op de webcam van Finse (noordzijde Hardangervidda)
Daar ligt ten eerste meestal al vroeg sneeuw en is door de webcam controleerbaar en Finse is met de trein te bereiken en je kunt een mooie ronde maken zodat je weer bij de trein uitkomt

Succes ermee

Buitenbeentje
 
Hoi russian nomad,

Ik weet dat het een beetje kort dag is om hier nu nog mee aan te komen, maar ik wilde het toch maar even melden. Deze herfst zijn de temperaturen absurd hoog geweest en ik denk dat er in heel Noorwegen weinig tot geen sneeuw ligt, ook niet in de bergen. Dit geldt in elk geval voor Zuid-Noorwegen. Op het weerbericht heb ik alleen sneeuwberichten gezien voor Spitsbergen. In Noord-Noorwegen is het ook steeds boven 0 geweest.

Misschien dat je in ieder geval nogt kunt overwegen om je spullen in een rugzak mee te nemen ipv. in een pulk. Het terrein zal wel soppig kunnen zijn van de regen.

Succes,

Linda
 
Hoi Linda,

Ik heb ook gezien dat het behoorlijk aan de hoge kant is geweest qua temperatuur in Noorwegen. Ben dus nog steeds (vlak voor vertrek) niet zeker of ik mijn pulka (groot en nutteloos zonder sneeuw) en sneeuwschoenen mee zal nemen. Op de webcam voor Finse(www.bt.no/kamera )is wel sneeuw te zien, dus wellicht toch maar naar de Hardangervidda ?

Bedankt in ieder geval voor je posting !

groeten,
Twan
russian_nomad

--die drie dagen voor vertrek blijft twijfelen ...
 
Hoi Twan,

Op www.met.no staan de weerberichten voor Noorwegen, voor Finse wordt voorspeld dat het de komende dagen tussen de -5 en -10 blijft, maar ook dat het niet zo veel gaat sneeuwen.
Ik heb zelf afgelopen maart in hetzelfde gebied een tocht gemaakt, echt super!
Succes in ieder geval!

daan
 
Hoi,

Ik krijg die link van jou niet geopend (erg traag)...
Hier is nog een andere: http://www.geilo.no/render_vinter_webcam.asp#
Geilo ligt aan de Hardangervidda en de Hallingskarvet die genoemd wordt, is tegenover Finse.

Het is dus erg dunnetjes met de sneeuw. Als ik jou was zou ik me baseren op wandelen en voor de zekerheid een paar sneeuwschoenen meenemen. Je weet maar nooit. Maar dus zonder pulk.

Hier zijn nog andere webcams, misschien dat je daar iets tussen vindt: http://www.norsk.nl/webcams/

Ik wordt een beetje depri hier in november zonder sneeuw. Als er sneeuw ligt, is het veel lichter en kun je in het weekend lekker langlaufen. Afgelopen weekenden ben ik gaan paddestoelen plukken. Zou niet moeten om deze tijd van het jaar.

Groeten,

Linda
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan