Sneeuw!


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Zo, dat ziet er heeeeeeeel gaaf uit!!!!!

Ik had het wel op de televisie gezien dat er bij op de Hoge Venen zoveel lag. Maar dat was een item over een of andere kroeg en autotoeristen, dus deze foto's zijn veel leuker.

Waar hebben jullie gekampeerd?
En kom je daar makkelijk met OV?

Marla
 
He hebben jullie bij de weduwe gekampeerd net over de Belgische grens in Duitsland, bekend hegje...:+ Nee alle gekheid op een stokje volgens mij stond er bij ons achter dat hegje een vrij leeg weiland in mijn geheugen.
 
We zijn met de auto naar Signal de Botrange gereden en vervolgens over de GR56 afgedaald naar Beverce. Daar zijn twee campings en Camping du Moulin bleek open te zijn. En wat nog beter was, was dat het bijbehorende cafe ook open was (en die is dat het hele jaar door, misschien iets voor een club event?) en een lekkere soep en nog lekkerder bier had. Ik denk niet dat Beverce in het weekend bereikbaar is met een bus, maar het is te lopen vanaf Malmedy (ca 1,5km volgens Google)

Normaal kamperen we wild (streng verboden op de venen en ook best zompig), maar gezien het feit dat het dit weekend zo'n 15 uur lang donker was en we geen zin hadden om 15 uur lang in de slaapzak te liggen, hebben we dus voor de camping gekozen. De mogelijkheid bier te kunnen drinken zou ook een invloed gehad kunnen hebben om voor een camping te kiezen. :7

Toen we zondag midden in de sneeuwstorm weer naar huis reden (300km waar we slechts 8 uur over hebben gedaan) kwamen we wel een bus tegen, dus blijkbaar is de Botrange met een bus te bereiken. Meestal lopen we dit rondje vanaf Malmedy eerst Noord, Noord-Oost de Venen op en de volgende dag vanaf de Botrange via de GR56-VAR weer terug naar Malmedy. Malmedy is, geloof ik, bereikbaar met een bus vanaf Verviers, waar je met de trein kunt komen.

Bussen in Belgie: http://www.infotec.be
Anders werkt http://www.bahn.de ook wel eens.

Eins
 
>De
>mogelijkheid bier te kunnen drinken zou ook een invloed gehad
>kunnen hebben om voor een camping te kiezen. :7

Geheel terechte keuze zou ik zo zeggen!
 
De camping in Bevercé (du moulin) is inderdaad een aanrader. Wij komen er regelmatig terug. Ik heb een keer de pech gehad dat het zo rustig was, dat het bijbehorende café dicht was (in februari). Zaterdagavond ging die wel weer open.
Lopen vanuit Malmédy is inderdaad goed te doen. Zeker 'bovenlangs', dus niet langs de autoweg. Dan kom je aan de andere zijde de camping op (van de heuvel af).
De winterdouche is ook prima daar.

groet, Manon
 
>Grote rugzak voor jouw doen ;)

Ja nogal. Ik heb dit weekend een gewone traditionele uitrusting meegenomen. Grote, zware rugzak; normale tent ipv tarp; gewone slaapzak, normaal matje, want ja, mijn ultra lichte uitrusting is niet samengesteld voor sneeuw.

Ik was wel heel tevreden over mijn materiaal keuze trouwens. Ik heb het hele weekend in GTX gelopen en met gamaschen aan. Ik heb het zo lekker warm en droog gehad! Voor dit soort omstandigheden drie maal hoera voor GTX, zou er niet aan moeten denken om dit weekend onder mijn poncho te hebben moeten lopen.

Het enige minpunt dit weekend waren mijn schoenen (denk ik). Ik liep op mijn LaSportiva Trango Treks, lichte B/C schoen met soepel bovenwerk. Op het einde van dag een was mijn knie naar de #### en die doet nu nog steeds best veel pijn. Was ook best interessant om op dag twee zes uur te lopen met een kapotte knie. Ook mijn achillespees protesteerd. Nu zitten deze schoenen waanzinnig lekker, maar toch lijkt het er op dat voor mij hoge/zware schoenen echt niet werken. (De rode uitslag op mijn voetzolen en op de zijkant van mijn voeten heb ik ook niet in mijn Salomon XA Pro's)

Ik denk niet dat de knie last had van een hoger pakgewicht, want dat zal niet veel meer zijn geweest dan tien kilo en dat weegt mijn lichte rugzak ook als die vol zit met zo'n vijf tot zeven dagen eten.

Eins
 
Kans is groot dat het inderdaad aan het feit lag dat je niet meer gewend bent om op hoge schoenen te lopen. Dan ga je compenseren en dan ga je weer pezen en spieren gebruiken die je normaal minder gebruikt.

Dus het ligt niet aan de schoenen ansich maar aan de regelmaat van gebruik...
 
Hallo Eins,
Als XA Pro 3D loper komt me dit bekend voor. Het ligt niet aan het gewicht van je rugzak, maar aan het andere gewicht van je schoenen die ook nog eens een andere manier van lopen en paslengte vragen. Let ook eens op het verschil van lopen tussen een kat en een eend of, iets stoerder gekozen, tussen een cheetah en een wadvogel.
Groetjes,

Boelo
 
Hier nu eindelijk ook sneeuw. Ik hoop dat er genoeg valt om morgen de oude ski's te gaan gebruiken. Ik kwam thuis al ternauwernood te weg omhoog opgereden.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan