sneeuwschoenen mee in vliegtuig


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

Ik ga eind maart/begin april in Noorwegen (Jotunheimen) sneeuwschoenwandelen en vroeg me af hoe ik het beste m'n sneeuwschoenen mee kon nemen met het vliegtuig.

Op de rugzak binden lijkt me erg kwetsbaar. Ik vroeg me af of zo'n hoes voor ski's misschien nuttig zou zijn (voor twee paar) omdat daar (mogelijk) wat voorzichtiger mee omgegaan wordt. Is er iemand met ervaring die tips heeft?

grt,
-- Leon
 
Als je met SAS vliegt kun je gewoon in de handbagage proberen. Zij zijn niet de meest regelnauwkeurige in mijn ervaring. Anders op de rugzak en een hoes er omheen (niet te dure hoes;)).
 
Hoi Leon,

Ik heb afgelopen November een tiendaagse tent trektocht gedaan op de Hardangervidda. Mijn sneeuwschoenen had ik samen met mijn trekkingstokken verpakt (half) in een oude compressie zak van een oude slaapzak. Zowel op mijn rugzak vastgebonden, als in de handbagage, mochten ze niet mee van de overigens vriendelijke SAS dame.

Uiteindelijk zijn mijn rugzak en de sneeuwschoenen(zonder problemen) meegegaan op de band van "oversized luggage".

succes!

russian_nomad
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan