sneeuwschoenwandelen GR5 Mt Blanc gebied (met hond)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,
Zijn er mensen die ervaring hebben met meerdaagse sneeuwschoen tochten in het Mt Blanc massief? Zoals bv in de winter de TMB te lopen en te overnachten in hutten, gites of hotels?
We willen graag de honden meenemen, kan de hond over het algemeen mee in de hutten? We zullen natuurlijk altijd van te voren informeren (reserveren) of hutten open zijn en of de hond meemag!
Zijn er ook GPS-routes te verkrijgen in dit gebied? (we hebben Alps1 garmin)
Onze basis is in St-Gervais.
Alle info is welkom ... alvast bedankt!

groetjes Oesja
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Henk,

De hond loopt achter mij aan, ik loop op sneeuwschoenen(raquette) en maak dus een redelijk spoor. Dit gaat goed. Wel heb ik "sokjes" voor het beestje voor als het te ijzig wordt en er kans zou bestaan dat de pootjes stuk gaan. Dit hebben we nog niet geprobeerd, dus of dat gaat met gladheid enzo gaan we rustig uitproberen.

Groet Oesja
 
Als dat de eerste keer is zou ik het even oefenen in de Ardennen in de winter, en niet op de TMB. Die kun je namelijk moeilijk afbreken halverwege.
Zeker als de honden nog moeten wennen aan lopen in sneeuw en ijs, zou ik gewoon beginnen met dagtochtjes.

Gr, Pieter
-maar ik heb dan ook geen hond-

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
ik weet niet welke hond dat het is maar een vriend van mij had zijn border colly eens meegenomen wanneer we naar de ardennen gingen en die dag is voor die hond een nachtmerry geweest op een gegeven moment was de sneeuw van de juiste zachtheid en begonnen er steeds geweldige sneeuwballen te vormen in zijn vacht.
stukdoen... na 1 minuut waren er nieuwe in.
dus ofwel moet je bij vriestemperaturen gaan dat de sneeuw bevroren blijft en anders zou ik het niet doen in diepere sneeuw.

groetjes saaby.
 
Wij hebben dezelfde ervaringen met onze hond gehad: een tervurense herder. Inderdaad, al na korte tijd hing zijn hele buik vol witte (sneeuw)ballen. Hij kon haast niet meer lopen, laat staan zitten of liggen. Als je een langharige hond hebt is een jasje of zo misschien een oplossing. Ziet er niet uit, maar voorkomt de eerder genoemde problemen. Later hebben we de hond meestal in het appartement gelaten, was waarschijnlijk een stuk gezelliger voor hem.

Peer en Monique,
Al tien jaar onderweg met sneeuwschoenen... op het moment helaas zónder hond.
 
The Miniman
Vrienden van mij smeren de voetkussentjes van de hond een paar keer per dag in met witte vaseline als ze gaan wandelen in de sneeuw. Verder weet ik uit eigen ervaring dat je in het MB gebied goed moet opletten waar je loopt met sneeuwschoenen. Ze zijn daar namelijk niet echt dol op sneeuwschoenwandelaars.

suc-6-
 
Hallo.

Ik heb zelf Groenendaelers maar heb de ervaring van een buik vol sneeuwballen niet. Mijn honden liepen dan wel met een rugzak met banden om de borst. Misschien dat dat daar aan meegeholpen heeft.

Ik heb echter wel DE oplossing :D
Helaas alleen bij Natte Neuzen te verkrijgen:
www.natteneuzen.nl en dan naar de hondenjacks en dan de Fleece Suit.
Misschien loop je voor paal maar als je op deze manier je hond mee kan nemen...

En dan nog een jas die mij wat meer aan spreekt van Obtrack:
http://www.obtrack.com/eu/eu_skrylle.html

En dan schoenen. Die zijn er in overvloed maar koop alsjeblieft een paar degelijke schoenen. Zelf loop je waarschijnlijk ook niet op schoenen van de Schoenenreus.
Ik ben een grote fan van Ruffwear en heb zelf deze schoenen besteld:
http://www.ruffwear.com/grip_trex_dog_boots?sc=2&category=11

Heel veel plezier!
Duncan.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan