sneeuwschoenwandelen in de Vogezen?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Samen met een vriendin ben ik van plan om met de kerst te gaan sneeuwschoenwandelen. Beiden hebben we hier nog niet erg veel ervaring in, dus vinden we het moeilijk om te beslissen naar welk gebied we gaan. Vandaar deze vraag!

We zijn op zoek naar een gebied waar we
- een meerdaagse tocht (ca. 7 dagen) kunnen lopen, s'nachts willen we kamperen;
- een uitdagende wandeling kunnen maken, zonder dat we in gebieden komen waar al snel lawine gevaar is.

Wie heeft er tips voor ons? Wij dachten aan Zweden (omdat het landschap ons zo mooi lijkt) of bijvoorbeeld een deel van de GR 5 in de Vogezen (makkelijker bereikbaar, en dan is het plan flexibeler als we bijvoorbeeld de lengte van de tocht moeten inkorten i.v.m. het weer oid).

Dus, we zouden het heel fijn vinden als jullie tips kunnen geven, welk gebied we het beste kunnen kiezen en wat voor tochten jullie een aanrader vinden!

groeten,
Saskia en Marian
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

In de Vogezen is het langer licht. In Zuid-Zweden zal het rond de kerst circa van 9 tot 3 licht zijn. Hoe noordelijker je gaat, hoe korter de dagen. Die korte dagen zorgen vaak ook voor koude temperaturen.

Linda
 
Onlangs stond er in Bergen Magazine ook een tip voor sneeuwschoen te wandelen. Ik weet niet meer juist waar het was, ik dacht de Jura maar zal het nog eens nakijken.

Jonas
 
Hoi Saskia & Marian.

Heb zelf al multiple tochten gedaan in de Vogezen en het is prima daar een sneeuwwandeltocht te gaan doen, mits het weer enigsinds goed is.
We reden de laatste keer naar Munster en bezochten daar voor 1 nacht een camping die 's winters open was.
Volgende dag met de taxi omhoog naar Col de Calvair of Col de la Schlucht. Dan de GR 5 volgen naar het zuiden. Bij col de Hahnenbrun kun je naar het oosten afbuigen en langzaam ergens afdalen richting Munster (Metzeral kan ook en dan de trein pakken). Je zou kunnen doorlopen naar La Grand Ballon maar dan is er het probleem, hoe weer in Munster te komen.
In mijn fotoalbum hier staan nog een paar foto's van mijn tocht uit 2005 die ik met Frank B. heb ondernomen en tussen de summitvlaggen staan een aantal summitfoto's van meerdere tochten.
Aanrader is het zeker omdat je dus boven op de graat loopt en evt giga mooie uitzichten kunt hebben.
Let wel, ik heb stralende blauwe hemelen mee gemaakt maar ook storm, dat we bijna van de berg zijn afgeblazen en dan is het niet zo fijn op zo'n graat.
Alles is wat dat betreft daar mogelijkD'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Hoi Saskia en Marjan,

Ook Carl en ik hebben in de Vogezen een stuk of wat sneeuwschoentochtjes gedaan met (wild)kamperen. Erg mooi! Ik vind met name de afwisseling tussen de spectaculaire uitzichten en het bos erg leuk aan de Vogezen.
We hebben wel enorme stormen meegemaakt, zelfs 1x zo erg dat we niet verder konden. Voordeel is dan dat je redelijk dicht bij de bewoonde wereld zit natuurlijk.
Mocht je met de auto gaan: de parkeerplaatsen langs de route de cretes staan erom bekend dat er veel wordt ingebroken in auto's (hoorden wij ook pas op het politieburo helaas). Wij parkeren dus in één van de stadjes en laten ons met de taxi droppen ipv andersom!

Ook de Queras vonden wij erg geschikt voor meerdaagse tochten. Weer wat zuidelijker, dus langer licht. Weet alleen niet meer zo snel in welke periode we daar waren...

Veel plezier!
Petra
 
Hoi,

De Vogezen zijn zeker een mooi gebied om lekker in de winter rond te stiefelen op sneeuwschoenen. Alleen, en dat lijkt me best een overweging waard, ik ben er een keer eind januari geweest en toen was net de eerste sneeuw gevallen. Wat sneeuwzekerheid betreft lijkt Zweden me dus een betere optie. Maar die kant op heb ik geen enkele ervaring. Anderen vast wel.

Groet
Harold
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan