Sneeuwschoenwandelen in Noorwegen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi allemaal,

Eind maart begin april zijn Remko en ik van plan om naar Noorwegen te gaan voor een sneeuwschoenwandelvakantie. De planning is om met het vliegtuig te gaan (vliegen vanuit R'dam op Oslo), ongeveer een week en te overnachten in pensions / eenvoudige hotels.

SNP biedt wel een 'aardige' individuele sneeuwschoenwandelreis aan in Espedalen (tnv Lillehammer) en zo zijn er nog een aantal organisaties.

Kortom wij zijn op zoek naar een uitvalsbasis!
Wie o wie heeft suggesties voor specifieke gebieden / plaatsen en overnachtingsadressen?

gr. Marike (en Remko).
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Morgen,

Een kleine bijdrage van iemand die nog nooit in Noorwegen is geweest.
De DNT van Oslo organiseert ook tochten.
Maakt het wezenlijk veel verschil sneeuwschoentochten of langlauftochten vraagt een leek?
http://www.turistforeningen.no/files/DNT-Oslo/publikasjoner/Winter2005.pdf
Lijkt mij ook een nuttige site met overnachtingsplekken ed(voor zover je hem zelf niet bent tegengekomen.)
http://www.skiingnorway.com/index.jsp?c=2585&exp=2585
Zal zeker bekend zijn?
http://www.norsketuristservice.nl/

Ivo
 
Hoi,

Ik heb geen ervaring met sneeuwschoenen, maar het lijkt me wel dat er een groot verschil is tussen zulke schoenen en ski's. Op sneeuwschoenen kun je niet glijden en daarmee ga je op het vlakke en naar beneden echt veel langzamer vooruit en het kost ook meer inspanning. Ik denk daarom dat je kortere afstanden moet aanhouden dan DNT aannbeveelt voor langlaufers.

Eind maart - begin april zijn trouwens alle langlaufløypes in de bergen gemarkeerd met takken en het lijkt mij in elk geval een overweging waard om toch te gaan langlaufen.

Groeten,

Linda
 
Hoi Ivo en Linda,

Allereerst dank voor jullie reactie.

De sites van Ivo kende ik niet allemaal, leuk om te kijken, al was het alleen al voor de foto's en bijbehorende voorpret.

Onze voorkeur gaat in eerste instantie uit naar sneeuwschoenwandelen. Niet perse omdat langlaufen ons niet leuk lijkt maar omdat we gedurende deze trip ervaring willen opdoen met sneeuwschoenen, kijken of het bevalt, om later in de Vogezen, Alpen, Noorwegen etc. meer tochten te maken. Gespoorde loipes trekken me niet echt aan op de een of andere manier.

De bedoeling is om vanuit een of twee locaties individueel dagtochten te maken, misschien een keer langlaufen of tourskiën en misschien een kort tochtje maken van een dag of twee.

Nog meer suggesties?:)

groet,
Remko
 
Heij Remco en Marike

Jullie hadden toch pas van die vette winterslaapzakken gekocht?
Helemaal tof om dan met de tent te gaan, gewoon de stilte om je heen, de uitgestrektheid en ongereptheid.... onbeschrijvelijk....

Wij zijn in oktober op sneeuwschoenen 6 dagen op de Hardangervidda wezen rondzwerven. Wel met de tent dus en al het nodige voer. Echt supermooi....

Ook in Rondane hebben we 5 dagen gelopen, hoewel, gelopen, slecht weer gehad en ook wel veel in de tent moeten zitten (white out bij windkracht 8 ofzo). Ook heel erg de moeite waard. Maar ookw eer met de tent dus.

Ook voor bv 2-3 dagen kun je in Noorwegen met de tent gewoon echt helemaal in the middle of nowhere zijn, maar t is wat zwaarder....
De hutten kan natuurlijk ook, die wij gezien hebben had wel een winterraum...

In ieder geval veel plezier!
Petra
 
Hoi,

Ondertussen allang terug uit Noorwegen, maar vandaag pas een aantal foto´s geplaatst in mijn fotoboek.

We zijn naar Espedalen geweest, ten noorden van Lillehammer. Gevlogen van Rotterdam naar Oslo en dan door met de trein. Dat is goed te doen.
Espedalen is een mooi gebied om te sneeuw schoen wandelen - langlaufen kan ook.

Een echte aanrader!

gr. Marike en Remko.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan