sneeuwwandelbroek


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Afgelopen winter ben ik voor het eerst wezen sneeuwwandelen. Als onervarene op dat gebied had ik een dikke ouderwetse skibroek aan, die veel te warm was maar wel water- en winddicht. Voor de komende sneeuwwandeling ben nu op zoek naar een geschikte broek die winddicht is, waterafstotend en goed ademend. Ik wilde eigenlijk weer een skibroek aanschaffen, maar dan een dunnere kwaliteit, omdat bijna alle deelnemers die meededen aan de sneeuwwandelingen ook een dunne skibroek aan (allemaal wel onervaren op sneeuwwandelgebied). De gids daarentegen had een softshell-broek aan, maar hij is dan ook zeer fanatiek en gewend aan de kou.
Op zoek naar een goede broek, adviseerde de verkoopster van de outdoorwinkel mij om toch voor een softshell te gaan, omdat die meer geschikt is voor deze activiteiten. De stretch zorgt ook voor meer bewegingsvrijheid. Alleen zijn ze een stuk dunner en ik weet niet of deze voor mij inderdaad geschikter is dan een gewatteerde (dunne) skibroek. Nu ben ik wat websites aan het bekijken en lees enkele ervaringen van andere sporters en ik moet zeggen dat het bos steeds groter wordt waardoor ik echt de bomen niet meer zie. Ik wil wel de juiste keuze maken (goedkoop zijn ze niet) en vraag daarom jullie ervaring en mening. Wat ik dus zoek is een waterafstotende, winddichte en goed ademende damesbroek om hoog in de bergen te gaan sneeuwwandelen. Ik ben een koukleum, dus de broek moet wel warm zijn. Echter is binnen 15 minuten lopen en klimmen de kou bij mij wel verdwenen. De broek moet echt geen water/sneeuw doorlaten, want de vorige keer hebben we bijna elke dag in sneeuwbuien gelopen en ook regelmatig tot boven de knieën in de sneeuw gestaan of gelegen. Ik draag als onderlaag lang ondergoed van Icebreaker (skin 200). Aan de onderkant van de broekspijp moeten geen extreme verdikkingen zitten i.v.m. de gamaschen die er nog overheen moeten. Ik heb leuke broeken gezien van Haglofs (Ibex Q, Mansan, Thor Q, Omni Q), Mammut (Champ), Fall Raven (Alba) en van Salewa (Tower DST). Wat zijn jullie bevindingen? En wat is nu praktischer: een softshell of toch een gewone skibroek? Wat zijn goede merken en wat zijn geschikte materialen? Alvast bedankt voor jullie reactie.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi,

Goeie ervaringen in de sneeuw hier met de Mammut Champ!
Manlief heeft een Arc'Teryx Gamma pants en ook die heeft niks dan lof over deze broek.

Bij beide broeken gebruiken we gamaschen, gaat prima.

Succes
Petra
 
Kan je inderdaad een Mammut Champ of soort gelijke broek aanbevelen. In combinatie met gamashen moet knie diepe sneeuw dan geen enkel probleem zijn. Als het dan echt, echt koud is kun je lange onderboek overwegen. Dat zal echter in de meeste gevallen niet nodig moeten zijn daar je toch in beweging bent en je zodoende toch snel warm zult hebben.

Deze broeken drogen vrij snel en kunnen dus best wat regen verdragen. Echter bij langdurige regenbuien of een koude ijzige wind kan een goedkope dunne regebroek (met ritsen aan de zijkant) handig zijn. Deze houdt de wind (kou) en regen tegen. Dit behoeft echt geen dure GoreTex broek te zijn en is geheel persoonlijk.
 
Ik heb goede ervaringen met een odlo lange onderbroek als onderlaag, en een Mammut Paclight broek daar over heen.
Ik bleef bij -5 warm genoeg tjdens de rustpauzes, tijdens het lopen comfortabel en ik bleef perfect droog, behalve het gedeelte onder mijn niet-ademende gaschen. Dat was de broek van binnen was vochtig geworden door condens.
Met ademende gamaschen heb ik dat probleem straks waarschijnlijk niet meer.
Overigens zijn dat sneeuwschoentochten geweest waarbij de sneeuwgrens geregeld tot kruishoogte kwam.


Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
@Petra,
welke Gamma heeft manlief juist, de LT versie of de AR versie? Ik heb zelf ook een Champ maar ben er niet helemaal gelukkig mee (pluist nogal snel, absorbeert redelijk wat water en droogt dan redelijk langzaam) en ben aan het rondkijken naar een niet-schoelleralternatief. Kunnen jullie vergelijken tussen beide broeken?
 
RE: sneeuwwandelbroek - Haglofs Ibex Q

Bedankt voor jullie snelle reacties. Aan de hand van jullie antwoorden is het me duidelijk dat ik niet moet kiezen voor een gewatteerde skibroek. Het valt mij op dat er veel, en overwegend positief, wordt gesproken over de Mammut Champ. Zelf heb ik deze broek onlangs gepast en daarna ook nog de Haglofs Ibex Q. De Haglofs vond ik veel prettiger zitten. Op de website van Haglofs wordt deze broek ook aangeprijst als zeer waterproof en winddicht en zeer ademend. Heeft iemand met deze broek ervaring, is het waar wat Haglofs zelf beweert over de kwaliteit? Reacties over andere merken blijven welkom.

Groeten,
Sonja
 
>@Petra,
>welke Gamma heeft manlief juist, de LT versie of de AR versie?
>Ik heb zelf ook een Champ maar ben er niet helemaal gelukkig
>mee (pluist nogal snel, absorbeert redelijk wat water en
>droogt dan redelijk langzaam) en ben aan het rondkijken naar
>een niet-schoelleralternatief. Kunnen jullie vergelijken
>tussen beide broeken?
>
Hoi Woubeir,

Hij heeft de zware variant: MX. De broek wordt niet snel nat, maar als hij eenmaal nat is, droogt hij traag.
Adement vermogen is perfect.
Winddichtheid is perfect.
Afwerking is perfect.
De broek pilt niet, maar wordt wel grijs/wit op de naden na een paar x wassen.

De Champ is minder wind- en waterdicht, maar ademt dus ook beter. Deze is bij warmere temp. ook nog goed inzetbaar, terwijl daar de Gamma snel te warm wordt. En andersom bij extreme kou dus....
Het pillen was bij mij ook een groot probleem in combinatie met mijn klimgordel. Bij Mammut raden ze aan om de pillen met een scheerapparaat (voorzichtig!!!) te verwijderen als het te gortig wordt. Dat werkt bij mijn Champ prima.

Ik ben ook erg te spreken over mijn Patagonia Guide Pants. Ook een softshellbroek. Ik heb hem alleen nog maar 1x gebruikt, dus over duurgebruik kan ik niks zeggen.
Qua stof vergelijkbaar met de Gamma MX, ik heb alleen de indruk dat hij minder snel nattigheid opneemt.
Qua details (naar beneden openende ritsen, itt tot de Champ waar de ritsrunner precies onder de heupband van de rugzak terecht komt bij mij) echt een hele mooie afgewerkte broek.
Misschien de moeite waard om eens naar te kijken?

Succes!
Petra
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan